Sayfa 761/996 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 6,081 - 6,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Roma peak nufus 70 mil
    osmanli 18-20
    qing 150-400

kafa hala şehir populasyonu/feodal çağ olunca sanrılar normal..
    yada ilk okul ders notuyla uni sınavına girmeye çalışma gibi.

70 milyonluk romanin orta koyduğu eserler. yada diğerleri...
    modern toplumun yapabildikleri.. yüksek öğretim.. peh.

en eğitimlinin en üstün tekonolojisi --> çöplükte..
    en eğitimli hayatını çürütür --> ofis/tesis
    en leş parazit gününü gün eder..

ruh hastalığı lider..
    akıl hastalığı kutsal..
    obsesif/otistik durumlar yüksek zeka..
    rantiye dolandırıcılık büyük işadamı..

siyah beyaz nerede kırıldı acaba..
    savaş alanında 2-3 vidasını bırakanlar
    kral olup büyük insan/kahraman sıfatı alınca mı ?
    Son düzenleme : Zaf.Dogu; 07-02-2021 saat: 19:17.

Adnan demirkıran sahibi olduğu ve aslında almanların dünyaya hükmettiği bir fabrika mamulünün uluslararası fuarına gitmeye karar vermiş.Yönetim kurulu karşı çıkmış,biz demiş daha emekleme aşamasındayız bizim ürün almanlarla rekabet edecek durumda değil fuarda rezil oluruz denmiş.Adnan bey illa gitmemiz lazım yoksa ölçümüzü bilemeyiz demiş,biz boyumuz kaç santim kilomuz kaç ancak o fuarda anlarız yoksa ne noktadayız o fuara gitmezsek anlıyamayız ve gelişemeyiz demiş.Bizde ölçü problemi var her konuda ölçü konusunda cıvıtıyoruz.İşsizlik,enflasyon,dolar kuru ,emlak fiyatları ,asgari ücret ,dış politika her şey ama her şey yanlış ölçülere dayalı hesaplanıyor,planlanıyor elbet her konuda sonunda hüsrana uğruyoruz

3.  Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    Derya Unutmaz, MD
    @DeryaTR_
    Dün ABD’de bir gün de 2 milyon doz aşı yapılarak yeni rekor kırıldı. Şu ana kadar 30 milyondan fazla kişiye en az 1 doz, 8 milyon kişi de 2.doz aşısını oldu (mRNA aşıları). Bu hızla yazın başına kadar nüfusun büyük çoğunluğunun aşılanması ve toplumsal bağışıklık mümkün gözüküyor
    amariga çökecek diyen ampüllere.
    Dünyadaki diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Vaka-hasta anamolisinden sonra şimdi de vefat sayıları-toplam vaka oranı dikkat çekiyor.

Dünya üzerinde vaka sayısına göre en az ölüm verisi bizde sanırım. örnek bizle vaka sayısı aynı olan İtalyada ölenler 5 kat fazla.

Biz, Bunu nasıl başardık?

Ülkemizdeki insanların yedikleri-içtikleri nedeniyle bir bağışıklık yapan madde mi var, yoksa

sağlık sistemimiz alternatif bir tedavi mi buldu.

Covid bittiğinde bu (en az ölüme sahip olma) başarısı seçimler sırasında halka vurgulanarak anlatılır mı?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

4. sonraki nufus sayımında görürüz...

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn achiles taviz verdiğimiz yok ,hak dediğiniz şey güçle olur,güçle elde edilir güçle korunur,bakın pax amerikana bile sallantıda,ruslar kaç ülkeyi yönetimlerinden çıkarmak zorunda kaldılar.Asıl sorunuz gücümüz nedir,neye muktediriz olmalı ,yoksa evelallah reisin ey diye rest çekme sıkıntısı hiç olmadı bundan sonra da olmaz,ama artık o da farkında zaman ey zamanı değil.
    Güç aslında en tehlikeli silahla kontrol edilen bişey olmalı
    Bu da boynun üstünde yer alan beyin yani biz ama hissiyatla kontrol etmişiz yıllar yılı
    Ya adam AB yi kuruyo Sana karşı , sen (ben farkmaz ) hala bi ümit ötesi hayalcilige bak ve Hala ona yekden müdahil olabiliceğmizi filan sanıyoz. Adam senle nesine dost olucak. Düşman olmasada dostta olmaz hani
    Kursaydin abi
    İlk ab nin kurulduğu gün
    Sen de makul bikaç etkin birlik kendi çapında belki şimdiye zengindin.
    Tabi bu o dönem için geçerliydi de ,
    Bundan sonra ne olur biter belli değil, Film çok hızlı akıyor
    Ama tabi hep gerçekçi olma lazım

6. Değerli Arkadaşlar,özellikle son 2-3 sayfa hakikaten çok kaliteli yazılar ve tartışmalar içeriyor,emeği geçenlere teşekkürler...

7. Konfüçyüs der ki;
    Yüzünü batıya dönsen de çekirge
    Ardın hep arkanda kalır
    Konfüçyüs cu değilim de
    AB birliği varken yaşasaydı bu zat
    Kesin böyle konuşurdu
    Buna benzer bi sözü var çünki bildiğim
    Valla ben tesadüf 82 -87 arası istanbulun en jiks lisesindeydim özel değil o dönem özel çok yoktu zate
    Hala tuhaf bi gülme alıyo beni
    Özellikle varlıklı çocuklar arkadaşlar yani
    Hep batılıyiz sanarlardi
    Eminim hala öyle saniyolardir

Atatürk ün en sevdiği atasözü bir tatar atasözüymüş.Ancak kılıç tutan el asa tutabilir.Kılıç illa bildiğimiz anlamıyla silah olarak algılanmamalı,bilgi,bilim vs diye düşünülmeli.Ha hakiki kılıcın da hala baya hatırı sayılır yeri vardır da neticede kılıca sahip olmak için de paraya ve bilgiye hükmetmek lazım.

Sayfa 761/996 İlkİlk ... 261661711751759760761762763771811861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •