Sayfa 778/996 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 6,217 - 6,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

5 Şubat TCMB analitik bilanço

Dış varlıklar 695.155.441,00
    Toplam döviz yükümlülükleri 696.269.104,00

TCMB Bilanço içi döviz pozisyonu negatife geçmiş

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Bu sizin yatırımcı tarzınızla alakalı olmakla birlikte, ben şöyle bir tecrübe aktarayım. Vadeli mevduat bir sözleşmedir. Normal dönemlerde evet bozarsınız, faizini bankaya bırakırsınız, (atıyorum 25 gün kaldı) ama burada bilinmeyen konu asıl, vade sonundan önce size parayı vermeyebilir, yani, atıyorum, çok aşırı yükselir de zirve yaparsa, ve siz de vadeyi bozayım, ve dolar zirve yaptı TL ye geçeyim, doları da bozayım derseniz, banka size, ben dolarınızı vade sonunda vereceğim vadeyi bozmuyorum diyebilir.

Ben bunu 2001 krizinde yaşadım, küçük bir farkla, ben TL aylık faizdeydim, dolarım da vardı ayrıca, dolar şahlanınca TL faizdeki paramı, -atıyorum 15 nci gününde, bozayım da hemen onunla da ilave dolar alayım demiştim. Banka, ı ıhh dedi, nasıl ya dedik, valla vermedi parayı vadeyi bozmadı. Gerçi şimdi çok fazla sayıda enstrüman var, bu konularda ilgili bilgili iktisat banka kökenli arkadaşlar da var, yardımcı olurlar.

Küçük yazılara dikkat yani..
    --------------------------------------
    İlave de edeyim, aracı kurumda da TL vardı, küçük bir miktar, o da o krizin haftasonu otomatikman 3 günlük repoya girmişti, 3 gün için bana net repo %25-30 vermişti. Tam o repoların uçuş anı yani.
    Tesekkurler.
    Bankanin vadeyi bozmama ihtimalini merak ediyordum bende.
    En az 30 gunlük vade yapiyor Ziraat.
    Malumunuz finansal olarak 30 gün ülkemizde cok uzun bir süre. Faiz i al senin olsun bana anaparami ver dedigimizde vermezlerse o kötü.
    En iyisi vadesizde bekleyelim, ne olur ne olmaz, müjdede gelebilir, Eyyyt amerika da denebilir

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Tesekkurler.
    Bankanin vadeyi bozmama ihtimalini merak ediyordum bende.
    En az 30 gunlük vade yapiyor Ziraat.
    Malumunuz finansal olarak 30 gün ülkemizde cok uzun bir süre. Faiz i al senin olsun bana anaparami ver dedigimizde vermezlerse o kötü.
    En iyisi vadesizde bekleyelim, ne olur ne olmaz, müjdede gelebilir, Eyyyt amerika da denebilir

Likit fon var. Bu tür kaygınız varsa ama ondada şu risk gerçekleşti. Tahvil faizleri hızlı yükselince bir ara eksi getiri vermişti. İlk defa başıma gelmişti. Bankaya mail attım nasıl başardınız diye. Bu nedenle seçiminiz minimum vadeli kağıt seçen fonları tercih ediyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Likit fon var. Bu tür kaygınız varsa

Dolar la yapabiliyormuyuz o işi ?

5.  Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Tesekkurler.
    Bankanin vadeyi bozmama ihtimalini merak ediyordum bende. En az 30 gunlük vade yapiyor Ziraat.
    Malumunuz finansal olarak 30 gün ülkemizde cok uzun bir süre. Faiz i al senin olsun bana anaparami ver dedigimizde vermezlerse o kötü. En iyisi vadesizde bekleyelim, ne olur ne olmaz, müjdede gelebilir, Eyyyt amerika da denebilir

İşte o vadeyi isterse bozmama mevzusunu, hayatı boyunca bir kriz esnasında yaşamayan bilemez, söylemezler de, isterseniz vadeyi bozup anaparanızı alırsınız derler, normalde de enayilik zaten bankanın vadeyi bozup faize çökmemesi.

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Dolar la yapabiliyormuyuz o işi ?

Pardon dolarda yok. Kusura bakmayın tl anladım. Benim hatam faiz deyince aklım hemen tl’ye gidiyor.

O egeli ben değilim

7. Deniz 43 hocam verileri paylaştı vobeilt de. Rezerv -600 milyon dolar daha azalmış. -59.418. 000 ortada para da yok. Naci Agbal bu faize bir yol bulur. Kamu bankaları kredi çekenlere (işletmelere) aradaki fark kadar yardım mi yapar illaki bir nane çıkar. Yoksa bu kadar yüksek faize bunlar dünyayı ayağa kaldırır. Brüt %30 maliyet var kredinin vakıftan hesaplattim.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    İşte o vadeyi isterse bozmama mevzusunu, hayatı boyunca bir kriz esnasında yaşamayan bilemez, söylemezler de, isterseniz vadeyi bozup anaparanızı alırsınız derler, normalde de enayilik zaten bankanın vadeyi bozup faize çökmemesi.
    İmar bankası dediniz gibi geldi

O egeli ben değilim

Sayfa 778/996 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •