Sayfa 175/1009 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1. Bu arada BİST için dolar bazında ucuzuz türküsünü söyleyenler yüzde 17 lik TL değer kazanması sonrasında bile hala Dudu nun linkinde olduğu gibi Tuncay Turşucu gibi borsacıların dolar 6.50 ye gelmesini bekliyoruz söylemleri kendileri ile çelişmiyor mu?

Şayet dolar 6.50 olursa, bunun anlamı BİST teki hisseler TL bazında hiç artmasa da yüzde 10 daha değer kazanacak demektir. Eeee paranı mevduata yatırsan yüzde 17-18 faiz alacağına göre mazoşist değilsen neden BİST e gireceksin sn. Turşucu?

Bu arada ABD in şimdiden 30 milyon insanına aşı yaptığı ve yaza tehlike artık geçtiğinden muhtemelen parasal genişlemeye son vereceği, bunun da zaten çok şişik olan tüm dünya borsalarına satış getireceği ihtimalini kimse dile getirmiyor?

Böyle bir durumda dolar 6.50 olur mu?
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    benim kafama takılan bir soru,

bankalar mevduat faizlerini 1 -2 puan geri çekerken.
    hsbc neden %19 tutuyor.

konuya yorumlarınız alayım..
    Bunu şöyle değiştirelim.

1-HSBC, neden yeni mevduat yatırımcısı istiyor? veya

2-HSBC neden yüklü miktarda TL ye ihtiyaç DUYACAK?

1 nolu soru, eğer halka açılacak veya yabancıya satılacak bir banka olsaydı anlamlı olabilirdi.

O nedenle belki 2 nolu soru üzerine kafa yormak lazım.

Ülkeye MB nın yüksek faiz garantisi ile gelen yabancı sıcak para bir gün çıkmak isterse ne olur.

TL nin performansı olarak kendilerini zarar seviyesine ulaşmadan istendiği kadar dolar bulabilir mi?

Bunlar pozisyonlarını farklı vade ve enstrümanlarla hedge ederek çıkışı düşünmüşlerdir diye düşünüyorum.

Başka fikri olan yazarlarsa biz de bilgileniriz.

Sonuçta, yabancı tefeci gibi 100 dolar yatırmışlarsa en az 120 dolar alarak çıkacaklardır.

Hani ünlü fıkradaki gibi sonra ....peki biz bu boku neden yedik olamayalım.

Bu arada TL nin aşırı değerli olması net TÜKETİM MADDELERİ olarak ithalatçı olan ülkemize ne yararı olacak bilen varsa söylesin...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

3.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    vatandaş 8 lirayı geçerken 10 lira olsa satmam diyordu. bu seviyelerden bizim millet satacak he mi?
    Ben sattım 7,30 dan gerisini siz düşünün

4. hem digital rakama itibar etmeyiz hem de ekranda gördüğümüze inanırız.
    şeyin değerini reel ekonomi belirler. şu an ekonomide ki karşılığı yeşil şey 8.50 mavi şey 10.20 sabitlenmiş halde.
    yabancı gelmişte reel ekonomiye yatırım yapmamış ki. dolar molar yok yani. 30 milyar giriş var diyorlar. nereye girmiş abi.
    esnaf kan ağlıyor. sanayi özkaynak tüketiyor. tüik hesabıyla %15 işsizlik. kime, nereye girmiş bu dolar?
    bir de tüketim olmayan yerde nasıl eflasyon oluyor o da bi türkiye bulmacası. 400 yıldır iktisat profesörleri enflasyona çare bulmaya çalışıyor. faiz gibi basit çözümü olsaydı o kadar prof. telef olmazdı.

5. sen tüketimi kıs sonra enflasyon olmuyor de. zaten olsa şaşarım. yani başka ülke vatandaşı olsam şaşarım.

Zorlu bir kış olmuş… Nasrettin Hoca’nın parası tükendikçe tükenmiş. Ne yapacağını şaşırmış. Sonunda çareyi masrafı kısmakta, aza katlanmakta bulmuş. Bu arada, eşeğinin yemini kıstıkça kısmış.
    Azaltmış…
    Azaltmış… Her gün biraz daha azaltmış…
    Hayvancağız yavaş yavaş gücünü yitirmeye başlamış. Yemini azaltmasına karşın, eşeğin yaşadığını gördükçe seviniyormuş Hoca. Ve günbegün, yemi azaltmayı sürdürmüş.
    Ama bir sabah ahıra gittiğinde ne görsün, hayvan ölmüş.
    Hoca:
    Ahh çekmiş derinden, tam açlığa alışırken öldü zavallıcık…

6.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Aynı veri ve haberlerin tekrar tekrar gündeme getirilmesi algı oluşumu gibi geliyor.

Sn. Dudu, siz borsadaki hareketleri uzun zamandır takip eden biri olarak, (sözlü yönlendirme ve faiz dışında temelde hiçbir değişim yaşnmamış olan ve) Kasımdan beri yüzde 17 değer kazanmış bir para biriminin bu kadar olumlu haber pompalanmasının altında ne yattığını düşünüyorsunuz.
    Bunun bence tek bir nedeni var, merkez bankasının öngörülenden daha fazla süre yüksek faiz vereceği fiyatlaması.
    Bu beklenti milimetre saparsa gör bak ne oluyor.

Geçmişten de biliyoruz ki yüksek faiz verildiğinde TL değerleniyor. Bu büyük bir marifet değil. Ama bu sefer fiyatlanan geçmişe göre bu yüksek faiz döngüsünün daha uzun süreceği.

Merkez bankasının sınavı her zamanki gibi faiz indirim döngüsüne geçtiği andan itibaren başlayacak. Bu sınavı şimdiye kadar geçemedi. Bu sefer ne olacağını ben de merak ediyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bunu şöyle değiştirelim.

1-HSBC, neden yeni mevduat yatırımcısı istiyor? veya

2-HSBC neden yüklü miktarda TL ye ihtiyaç DUYACAK?

1 nolu soru, eğer halka açılacak veya yabancıya satılacak bir banka olsaydı anlamlı olabilirdi.

O nedenle belki 2 nolu soru üzerine kafa yormak lazım.

Ülkeye MB nın yüksek faiz garantisi ile gelen yabancı sıcak para bir gün çıkmak isterse ne olur.

TL nin performansı olarak kendilerini zarar seviyesine ulaşmadan istendiği kadar dolar bulabilir mi?

Bunlar pozisyonlarını farklı vade ve enstrümanlarla hedge ederek çıkışı düşünmüşlerdir diye düşünüyorum.

Başka fikri olan yazarlarsa biz de bilgileniriz.

Sonuçta, yabancı tefeci gibi 100 dolar yatırmışlarsa en az 120 dolar alarak çıkacaklardır.

Hani ünlü fıkradaki gibi sonra ....peki biz bu boku neden yedik olamayalım.

Bu arada TL nin aşırı değerli olması net TÜKETİM MADDELERİ olarak ithalatçı olan ülkemize ne yararı olacak bilen varsa söylesin...

bir bakış açısı;

dünyanın tefecileri nereyi merkez tutmuş.
    HSBC nin merkezi neresi ?
    bu kadar topladığı tl yi ne yapacak.

kaz gelecek yerde tavuk esirgenir mi ?
    dolar almak için tl ye ihtiyaç duyduklarında %1500 swap faizine düşmemek gerekir mi ?
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

8.  Alıntı Originally Posted by tades Yazıyı Oku
    pazarlıkla 17.45 alabilirdiniz
    miktara göre,
    1 ayda 30 tl fark ediyor.
    değmez.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 175/1009 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •