Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
Çok büyük bir oran olacağını sanmıyorum.
1. Her banka bunu yapmıyor.
2. Yapan bankalar belli bir miktarın üzerine yapıyor.
3. Bizim vatandaş pirelidir.Swap ın ne olduğunu anlamaz..Ay aman kalsın diyeni çok gördüm.Zarar marar ederim diyor.
 Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
Bildiğiniz gibi toplam mevduatın büyük kısmını "büyük tutarlı" mevduatlar oluşturuyor. 100 bin TL altı olan mevduatçıların swap yapmadığını biliyoruz ama ufakların hepsinin toplamı mevduatın yarısı bile değil. Kaldı ki döviz-TL arasında sık gidip gelenler de genelde onlar olmuyor. DTH artışının ne kadarının swaptan geldiğini bilemeyiz daha önce dediğim gibi. Ancak swap oranlarının yükselişinden, bu yıl içerisinde miktarların arttığını biliyoruz. Bunun 3 milyar mı yoksa 13 milyar mı olduğunu BDDK ve TCMB dışında kimse bilemez, göremez. Ancak onlardan gelecek bir rapor olursa öğrenebiliriz.
Büyük miktarlı mevduatların büyük bir kısmı swap olabilir, 500-600 milyar TL lik 1 milyon üstü mevduatın %20 si swap olsa ki bu çok muhafazar bir rakam 30-40 milyar dolar yapar. Yani DTH ların kabaca %25 i swaplı mevduattan oluşuyor olma ihtimali çok yüksek.
Şimdi banka size diyorki X bey 5mTL nize 32 günde swaplı mevduat net 60.000 TL ,normal mevduat net 57.000 TL getiriyor.
siz hangisini seçersiniz. bankanın limiti ve ihtiyacı dahilinde ki şu aralar ihtiyaç olabileceğini düşünüyorum, bence büyük meblağlı mevduatların en az bir %20 si swaplı mevduatı tercih ediyordur.

Not: forumdaki üyelerden tahminim 1mTL üstü swaplı mevduat oranı en az %70, ama türkiye'nin genel performansı tabii ki forumdaki performansın on da birini yakalayamaz. forum rulez.....