Sayfa 556/994 İlkİlk ... 56456506546554555556557558566606656 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 4,441 - 4,448 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. [QUOTE=kartopu;5154814]Speğin parası kalmamış sabahtan en dibi 392 10 gösterip gösterip saat 10 40 da 406 70 gösteriyor sonra süzülerek aşağılara getiriyor bu arada ne kadar kar ederse satıp da aşağıdan almakla eline geçen para ile hisse alıyor . bende ona uyuyorum elimdeki hissenin yüzde 5 / 10 gibi fazlası olan hisseyi sat al yapıyorum en tepei ve en dibi bekleyemiyorum giderse güle güle demirbaş hisse ye dokunmuyorum yine de iyi para bırakıyor 3 / 4 hisse üzerinde dolaştırıyorum biri olmazsa diğer hisse diyorum bu hareketi yapan çoğalırsa belki spek hisseyi yukarıya doğru çeker
    yatırım tavsiyesi değildir

sn kartopu hocam bu hareketleri egegübre de yapıyordu sonunda patladı ve dün tavan bu gün tavana yakın yapıp geri bastı ben de ordan çıktım yarın kısmet ne alırız bakacagız bunda şimdilik kıpraşmıyorum marjı ancak komisyon yapıyor riske girmeye gerek yok ama iyice daralttılar patlarsa güzel yerlere gelecek diye beklerim hele şu bıyıklı görüntüsündeki satış gösterilen el degiştirmeler bir bitsin en geç haftaya iyi bir ivme yakalar ümidindeyim
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

2. Arkadaşlar merhaba,
    paylaştığınız bilgiler ve tecrübeler çok değerli,
    emeklerinize sağlık,

3. eee bana göre ilk destek 391 ikinci destek 388 oraları görüp artık yukarı zıplar diye düşünürüm endeks hafif bir toparlarsa artık ivme yukarsı olmalı
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

4. düşen kanal içinde dip-taban arayışı devam ediyor.
    alt band destek değeri 385-386 seviyelerinde.
    kanal genişliği 25 tl olup kanal üst bandını (413) yukarı geçebilirse teknik olarak 413+25=438 seviyelerine kısa vadede gitmek isteyecektir.

göstergede de benzer şekilde düşen trend altında hareket var.alıcılı işlemler için rsi 50 üstüne çıkmalı.bu gösterge üzerindeki trendi kıracağı anlamına da gelir.

5.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    2018 öncesi az kar ederdi şirket ettiği karın nerdeyse tamamını dağıtırdı 2.5 lira temettü alırdık. 2018 de lot bası yaklasık 7 lira kar etti gene 2.5 lirasını dağıttı. 2019 daki karın gene yarısını dağıttı 7 lira aldık. 2 yıldır karın hepsini dağıtmıyor temettülerimiz şirkette kalıyor. Bakarsın bu yıl birikmiş kardan da dağıtır bu yılki karın da yarısını dağıtır 17 liraları bulur. Bilmek güç tahmin sadece. Otokar temettü konusunda bonkördür. Karın hepsini dağıtmıyorsa bize dağıtmaktan daha iyi bi şekilde değerlendirir için rahat olsun. Beklentim 17 tl. Yatrm tavsiyesi değildir
    1) Sn. Otokar 2019'da 8,33 almıştık.

2) Ben şahsen temettü yerine daha uygun olarak bedelsizi tercih ediyorum. Sizin bu konuda düşünceniz nedir ve gerekçesi.

6.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Hisse başı brüt minimum 12 TL temettü bekliyorum bu sene.

Benim hisseler de satılık değil. Zaten, MKK'da blokajı var. Yıllık milyar TL kar yaratabilecek potansiyele sahip Otokar. Diğer düşük sermayeli şirketler ile karşılaştırmamak lazım. Hep ifade ettiğim gibi farkını er ya da geç belli edecektir. Takip eden değil takip edilen olacaktır. Kayıtlı sermaye tavanına ulaşma süresi 2025'e uzatıldı. Bir miktar bu haber de etkiledi bence fiyatları. Zaten, son 3-4 senedir ne zaman başarılı bir çeyrek karı gelse bir takım fonlar realizasyon maksatlı kullanır bu haberi. Rekor 3 aylık ve yıllık kar geldiğinde de forumda paylaşmıştık. Belki başka bir hisse olsa hiç açılmadan 2-3 tavan yapardı ancak Otokar böyle bir hisse değil. Şöyle bir gerçek var ki Otokar'ın 100'lerden 400'lere olan yükselişinde yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları ve yabancı çıkışı oldu. BIST'e ciddi bir küçük yatırımcı nakit girişi oldu. BIST ile ilgilenen küçük yatırımcı seviyesi tarihi rekor seviyelerde. Hem Otokar hem de BIST zirvelerini sindiriyor. BIST'te şu an patinaj görüntüsü hakim. Yabancı fonların bir kısmı hala alıcıyı bulduğu anda pozisyon azaltıyor. Hisse bazlı sıcak para girişi her zaman olduğu gibi devam ediyor. Bizim, hızla yapısal reformlara, yargının bağımsızlığına ve demokrasimizi kuvvetlendirmeye çalışmaya ihtiyacımız var. Bu fırsatı değerlendirirsek, CDS'lerimizin, dövizin gerilemesi devam edecek, 220 cent'lerde olan BIST, 300 cent'e doğru hacimli bir şekilde çıkacak. Yurtiçi yerleşiklerin döviz tevdiat hesaplarında az da olsa çözülme başlandı. 6 Kasım'dan bu yana 17-18 milyar dolar ile BIST rekora gitti, dolar 8,5'tan 7'ye indi. DTH'lar sadece %10 çözülse ve bunun yarısı BIST'e gelse neredeyse bu kadar nakit girişi olur.
    Ağustos 2018 den beri hissedeyim. Hisselerimin bir kısmı iler şimdiye kadar verimli şekilde 7 defa al-sat yaptım. Temettü beklentim 12-15 TL arasında. Şirket/hisse konusunda sıkıntılı bir durum görmüyorum. Yaptığım iş konusu da savunma sanayine dönük olduğundan, şirketin geleceği konusunda son derece iyimserim. Tek düşüncem hükümet/siyaset tarafından yurt içinde (ve dışında) doğabilecek problemlerin BIST'e yansımaları.

7.  Alıntı Originally Posted by Jens Van de Beek Yazıyı Oku
    1) Sn. Otokar 2019'da 8,33 almıştık.

2) Ben şahsen temettü yerine daha uygun olarak bedelsizi tercih ediyorum. Sizin bu konuda düşünceniz nedir ve gerekçesi.
    8.33 brüt 7.08 net mart 2020 de dağıtılan temettü. 2019 karından 2020 de aldık bu temettüyü. Bedelsizin benim gözümde bi değeri yok şirket temettü versin temettüyle hisse alalım şirkete ortaklığımız artsın düşüncesindeyim. Bedelsiz elimizdeki 1 tane 100 liranın 10 tane 10 liraya çevrilmesinden başka bişey değil. Fakat piyasa bedelsiz haberini genel olarak olumlu algılıyor fiyat yükseliyor bi süre sonra da fiyat düşüyor ve bazı yatrmcılar mağdur oluyor. Hissenin fiyatını şirketin karı karlılık potansiyeli iş akışı ihale sipariş alması yeni ortaklıklar geliştirmesi yeni ürün çıkarması yani kısaca karı artıracak her durum dışındaki yükselişlerin altı boştur ve bi miktar yatrmcı mağdur olur. Bi şirketin ederinde fiyatlanması herzaman iyidir yeni alıcıya güven verir. Bundan dolayı boş haberle yükseliş düşüş yaşamasını istemiyorum.Olumlu tarafı lot sayısı artar derinlik kazanır hisse. Yazdıklarım yatrm tavsiyesi değildir

Sayfa 556/994 İlkİlk ... 56456506546554555556557558566606656 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •