Sayfa 671/909 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon
Arama sonucu : 7265 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: TCELL - Türkcell

1. Neler olup bittiğini anlamak için önce şu üçlü yapının tekli yapıya nasıl dönüştüğüne anlamaya calisalim. Yanlışın varsa düzeltebilirsiniz.
    Varlık Fonunun hiç payı yok iken bu operasyonla kamu bankalarındaki rehinlerle birlikte %26 pay sahibi oldu.
    Nasıl oldu?
    Halka açık kısmın haricinde Önce Finlilerin payı alındı bunun için ikinci büyük ortak İmtis (Rus) lardan 1,2 milyar dolar borç alındı. Alınan bu borç ile Finliler elindeki pay için ödeme yapıldı ve Finliler tamamen ciktilar.
    Citibank da %7 pay aldı.
    İmtis de %24 payın %5 ini piyasada satarak %19 düştü.
    Yıllardır süren sahiplik konusu ve yönetim belirsizliği netleşmiş oldu.
    Buraya kadar herşey güzel.
    Ama böylesine büyük paraların döndüğü dünya çapındaki bir şirkette bukadar kolay paylaşım nasıl yapıldı?
    Şimdi düşünelim .
    İşte bu noktada bizim bilmedigimiz bazı tavizler verildi gibi.
    23 milyar dolara halka arzedilen şirket tüm olumlu büyümelere rağmen 5 milyarda sürünüyor.
    VF İmtis e olan borcunu nasıl ödüyor nerden karşılıyor. Halk ve ziraat in satislarinin bunun için olduğunu sanıyorum. Yani VF bizden daha sıkışık durumda gibi
    Bütün kağıtlar uçarken Kafa patlatıp olanları anlayamamizin altında bu yatıyor sanıyorum.
    Robot işi farklı birşey olsa da BofA robotuna verilen tavizin de nedeni bu olsa gerek diye düşünüyorum.
    Sadece neler olduğunu anlamaya çalışıyor ve düşünuyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by guerra Yazıyı Oku
    Pazartesi yaprağı yedik yine
    Bu BofA çocuğu hepsini 20 kuruş düşürüp satacak pazartesi
    Amk nereden geliyor bu değirmenin suyu
    Kara para mı aklıyonuz lannnnn
    Az insan çok huzur

Bugün endeksi tutma görevi tcell. Garanti. Koçtu. Bim yasa tedirginliğinden gözden düştü. Bank of varlık yeni sağlam bir hisse bulmalı. Belki tcele yol verebilirler.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

4. Bütün hisseler de bofa var aldığını bir gün sonraya satıyor kesin milyarları cebe indiriyor bu bank of çocukları bunlara bir dur diyecek yok mu rezil bir aracı kurum ne çocuğu de sen bunlara yakışır
     Alıntı Originally Posted by ric Yazıyı Oku
    Pazartesi yaprağı yedik yine
    Bu BofA çocuğu hepsini 20 kuruş düşürüp satacak pazartesi
    Amk nereden geliyor bu değirmenin suyu
    Kara para mı aklıyonuz lannnnn

5. 19 Şubat tan sonra Turkcell çok çoook bekletir.bu bilanço belkide ky için son şans
     Alıntı Originally Posted by arpaci55 Yazıyı Oku
    Neler olup bittiğini anlamak için önce şu üçlü yapının tekli yapıya nasıl dönüştüğüne anlamaya calisalim. Yanlışın varsa düzeltebilirsiniz.
    Varlık Fonunun hiç payı yok iken bu operasyonla kamu bankalarındaki rehinlerle birlikte %26 pay sahibi oldu.
    Nasıl oldu?
    Halka açık kısmın haricinde Önce Finlilerin payı alındı bunun için ikinci büyük ortak İmtis (Rus) lardan 1,2 milyar dolar borç alındı. Alınan bu borç ile Finliler elindeki pay için ödeme yapıldı ve Finliler tamamen ciktilar.
    Citibank da %7 pay aldı.
    İmtis de %24 payın %5 ini piyasada satarak %19 düştü.
    Yıllardır süren sahiplik konusu ve yönetim belirsizliği netleşmiş oldu.
    Buraya kadar herşey güzel.
    Ama böylesine büyük paraların döndüğü dünya çapındaki bir şirkette bukadar kolay paylaşım nasıl yapıldı?
    Şimdi düşünelim .
    İşte bu noktada bizim bilmedigimiz bazı tavizler verildi gibi.
    23 milyar dolara halka arzedilen şirket tüm olumlu büyümelere rağmen 5 milyarda sürünüyor.
    VF İmtis e olan borcunu nasıl ödüyor nerden karşılıyor. Halk ve ziraat in satislarinin bunun için olduğunu sanıyorum. Yani VF bizden daha sıkışık durumda gibi
    Bütün kağıtlar uçarken Kafa patlatıp olanları anlayamamizin altında bu yatıyor sanıyorum.
    Robot işi farklı birşey olsa da BofA robotuna verilen tavizin de nedeni bu olsa gerek diye düşünüyorum.
    Sadece neler olduğunu anlamaya çalışıyor ve düşünuyorum.

6. 8-10 yıl önce Netaş ta yaşamıştım bu durumu. Hesabımın yeni olmasına bakmayın, çok eski yorumculardanım. Arriva idi nickname mim.

Neyse, Netaştada beklentiler var, Fatih projesi , bedelsiz ..vs ..vs. Ama çapanoğlu bir türlü gitmiyor. Bekle babam bekle, ne fırsatlar kaçırıyoruz arada. Kademelere Citi, Yapkredi, Deniz bank duvar ördü 1-1,5 sene. Açığa bastılar hergün. Satan alttan yine alıyor, adet yükseltiyor biz tabi korkuyoruz mal gidecek her an diye. Aynı TCELL de ki gibi şimdi. Ha gitti ha gidecek diyor insan kendine. Yok o bilanço gelsin şöyle olcak, yok o iş anlaşması olsun böyle olacak.. hepsi terane. Sonra firmaya hiçbirşey katmayan kıytırık bir bedelsiz haberi ile 3 katına çıktı. Ha ky çoktan başlarda yada 1-2 tavanda döküldü. Benim gibilerse tepeyi görüp az la yetinmedi dahada gidecek sandı, sonraki mal yedirmede cüzi bir karla ayrıldı.

Birde TTKOM hikayesi var oda aynışimdiki TCELL gibi gitmezdi. Millet zengin oldu biz aval aval bakardık. Sonra gittimi, eh işte, gittide ortalık karıştıktan sonra gitti pek bişey anlamadık.

TCELL de böyle olacak demiyorum ama benzerlikler var.
    Mart ayı sonu beklenen 3. pik ve dünyadaki genel borsa çöküşü olursa 3-4 sene taşırız bizde, sonra USD bazında zarala satıp arkasından bakarız.

Türk borsasının en kurumsal, büyük şirketleri bile spek ve manuplatörlerin elinde oyuncaktır. Akılla çözülmez kolay kolay. O yüzden genelde uluslararası platformlarda irrasyonel/ kumar borsası diye geçer.

YTD yazayımda adet yerini bulsun.

Sayfa 671/909 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •