Neler olup bittiğini anlamak için önce şu üçlü yapının tekli yapıya nasıl dönüştüğüne anlamaya calisalim. Yanlışın varsa düzeltebilirsiniz.
Varlık Fonunun hiç payı yok iken bu operasyonla kamu bankalarındaki rehinlerle birlikte %26 pay sahibi oldu.
Nasıl oldu?
Halka açık kısmın haricinde Önce Finlilerin payı alındı bunun için ikinci büyük ortak İmtis (Rus) lardan 1,2 milyar dolar borç alındı. Alınan bu borç ile Finliler elindeki pay için ödeme yapıldı ve Finliler tamamen ciktilar.
Citibank da %7 pay aldı.
İmtis de %24 payın %5 ini piyasada satarak %19 düştü.
Yıllardır süren sahiplik konusu ve yönetim belirsizliği netleşmiş oldu.
Buraya kadar herşey güzel.
Ama böylesine büyük paraların döndüğü dünya çapındaki bir şirkette bukadar kolay paylaşım nasıl yapıldı?
Şimdi düşünelim .
İşte bu noktada bizim bilmedigimiz bazı tavizler verildi gibi.
23 milyar dolara halka arzedilen şirket tüm olumlu büyümelere rağmen 5 milyarda sürünüyor.
VF İmtis e olan borcunu nasıl ödüyor nerden karşılıyor. Halk ve ziraat in satislarinin bunun için olduğunu sanıyorum. Yani VF bizden daha sıkışık durumda gibi
Bütün kağıtlar uçarken Kafa patlatıp olanları anlayamamizin altında bu yatıyor sanıyorum.
Robot işi farklı birşey olsa da BofA robotuna verilen tavizin de nedeni bu olsa gerek diye düşünüyorum.
Sadece neler olduğunu anlamaya çalışıyor ve düşünuyorum.
Yer İmleri