Benim bankalar hakkındaki tüm yazılarımı destekler nitelikte dünya gazetesinin bir haberi var.

"Türk bankacılık sektörü, COVID-19 salgınının yoğun olarak yaşandığı 2020'de yaklaşık 60 milyar lira ile tüm zamanların en yüksek yıllık karını elde etti."

Kârları 2020 de %22,3 artmış. Resmi Enflasyonun epey üzerinde. Hemde ülkeler kapanmışken.

On milyonlarca insan bu sene pandemi sebebi ile gelirleri düşmüşken, bankalar rekor kırdı. Bu aklınıza hangi efsane keçi kuralını getirdi.?

Üretim artmazken birileri aşırı zenginleşiyorsa, büyük kalabalıklar fakirleşiyordur. O para kalabalıkların cebinden çıkıyordur. Her geçen senede, devletten yardım alanların sayısı artıyor.

Gördüğünüz gibi efsane keçinin ekonomi dünyasına hediye ettiği kuralları, veriler tarafından onaylanıyorlar.

Bankalardan korkuluyordu, "korkmayın, evet batık kredileri arttı ancak yolunu bulup hallederler." dedim. Nasıl hallediyorlar milleti soyarak. Ya devleti aracı olarak kullanıp desteklerle, kgf lerle soyuyorlar yada direk elini müşterinin cebine daldırıyorlar faizleri artırıyorlar ek kesintiler ücretler çıkarıyorlar.

2000(2001 miydi?) bankacılık krizinde İstanbulda bir bankanın merkezinde, iş kulesinin 16. katında teknik eleman olarak çalışıyorken. Bedenini İstanbulda satmayı tercih etmiş olan tüm Rus güzelleri beni aradılar.

"Param İş bank ta, batarmı.?"
"Param ak bank ta, batarmı.?"

Büyük bankalar için "Korkmayın batmaz" dedim. Tabi inanmadılar, tüm güzelleri tek tek gidip yerinde ikna etmem gerekti, epeyde yordular doğrusu. Özel çabamdan dolayı putin aradı şahsen teşekkür etti. Sesi çatallıydı ağlamak üzereydi, çok duygusal bir andı doğrusu.

yaw güneş açtı biraz keyfim yerine geldi.