Tam o plan oylanırken Kıbrıs'taydım. Kıbrıs'ın da en büyük problemi kuşaklar arası bilgi aktarımında. Yeni kuşak terelelli, vur patlasın çal oynasın. Lefkoşa'da duruyor hala doktorun evi, müze şeklinde, kan izleri artık siyahlaşmış.

Batı medeniyetinin taktikleri hep aynı. Bir terör örgütü icat et, bölgeyi terörize et, göçü tetikle, etnik yapıyı değiştir, malına çök, Tapu Kadastroyu yak, sonra ben geldim diye gel, mevzuyu nihayetlendir, üç beş suçlu ilan et, yargıla, yeni temiz sayfa. İsrail'in kuruluş hikayesi, Sırbistan, Suriye, Libya, Irak...hep aynı. Osmanlı gene delikanlıymış, yasayla yapmış bu işi, o gün bugündür de uğraşıyoruz işte.

Aslına bakarsanız her şey şablon..kronolojik sıraya koyun, hizalayın yan yana, uyarlayın. Bir garip 20 senelik döngü var mesela. Muhtemelen bir insan ömründe en etkin zamanı temsil ediyor. 20 seneden sekerse, 40 a yürüyor.