Sayfa 969/996 İlkİlk ... 469869919959967968969970971979 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 7,745 - 7,752 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. etrafımda çoğu kişi sıfır araba alıyor
    çoğu da Fiat Egea alıyor

niye diye soruooyrum.

örneğin x bir model,,,2. el 10 yıllık arabalar 160 bin liraymış,virüs öncesi 70-80 bin tl civarı imiş.

sıfır Fiat Egea ları 130 bin 140 bin tl ye alan arkadaşlarım bunları anlatınca
    2.el arabaya 160 bin vermektense sıfır Egea almak hem de daha ucuza çok mantıklı

aslında bu da ülkemizin piyasa şartlarının ne kadar çarpık olduğunun göstergesi

150 bin liralık sıfır araba , virüsten ve döviz artışından sonra 200 bin tl lere çıkarken,
    virüs öncesi 10 yaşında 80 bin tl olan bi araba , virüs sonrası 160 bin tl ye çıkmış

yani 2.el lerde çok büyük bir balon fiyatlama var

egea lar hariç, piyasada konuşulan sıfırlarda da cüzzi bir balon varmış

hem bu balon etkisi ile, hem de dövizin düşmesi ile, aşılama arttıkça üretim arttıkça, sıfırlar da fiyatlar daha %30 düşer diyorlar

2. el lere de hiç bulaşmayın, fiyatlar gerçeğe göre nerdeyse %100 balon diyor, bu işi iyi bilenler

sonuçta serbest piyasa ama
    2. el arabaların sıfırlarından pahalı olması sanırım sadece bizde olur

devlet çözsün demiycem ama
    en azından bilinçlenelim, vatandaş olarak.

döviz düşüyor, peki sıfır
    ve de özellikle 2. el araba fiyatları neden düşmüyor?

2.  Alıntı Originally Posted by sensitive Yazıyı Oku
    etrafımda çoğu kişi sıfır araba alıyor
    çoğu da Fiat Egea alıyor

niye diye soruooyrum.

örneğin x bir model,,,2. el 10 yıllık arabalar 160 bin liraymış,virüs öncesi 70-80 bin tl civarı imiş.

sıfır Fiat Egea ları 130 bin 140 bin tl ye alan arkadaşlarım bunları anlatınca
    2.el arabaya 160 bin vermektense sıfır Egea almak hem de daha ucuza çok mantıklı

aslında bu da ülkemizin piyasa şartlarının ne kadar çarpık olduğunun göstergesi

150 bin liralık sıfır araba , virüsten ve döviz artışından sonra 200 bin tl lere çıkarken,
    virüs öncesi 10 yaşında 80 bin tl olan bi araba , virüs sonrası 160 bin tl ye çıkmış

yani 2.el lerde çok büyük bir balon fiyatlama var

egea lar hariç, piyasada konuşulan sıfırlarda da cüzzi bir balon varmış

hem bu balon etkisi ile, hem de dövizin düşmesi ile, aşılama arttıkça üretim arttıkça, sıfırlar da fiyatlar daha %30 düşer diyorlar

2. el lere de hiç bulaşmayın, fiyatlar gerçeğe göre nerdeyse %100 balon diyor, bu işi iyi bilenler

sonuçta serbest piyasa ama
    2. el arabaların sıfırlarından pahalı olması sanırım sadece bizde olur

devlet çözsün demiycem ama
    en azından bilinçlenelim, vatandaş olarak.

döviz düşüyor, peki sıfır
    ve de özellikle 2. el araba fiyatları neden düşmüyor?
    25 yaşında 300 bin km arabaya 60 bin lira isteniyor. 10 yaşından sonra araçlar hurdaya ayrılması lazım.

3. Daha evvel usdtry haftalık grafikte MACD nin sıfırın altına çok sert daldığından bahsettim idi..
    usdtry ve usdrub arasındaki grafik benzerlikleri..
    Özellikle haftalıkda MACD nin sıfırın bu kadar altına sert dalması uzunnn süre fiyatta debelenmece dönemine işaret edebilir..
    Usdrub grafiğinden hareketle şu an ki fiyatın bir yüzde 10 daha altı en nihayi dip olabilir..

Grafikler burada yorum sizin..

4. Havalimanı yapıyorsun
    1. Atatürk havalimanından gelecek olan 1.230 mia USD kiradan vazgeçiyorsun (kapatılana kadar tıkır tıkır ödedi TAV)
    2. Tav sözleşmesini erken bitirdiğin için üstüne 1.300 mia USD tazminat ödüyorsun
    3. havalimanı yapacak şirketler kamudan 6.7 mia EUR kredi +
    ÖS 2:36 · 20 Şub 2021·Twitter for iPhone
    26
    Retweet
    2
    Alıntı Tweetler
    36
    @NazirKapusuz
    ·
    23s
    @NazirKapusuz
    adlı kişiye yanıt olarak
    4.ihale sonrası firmanın maliyetini yüzde 40 düşürecek şartname değişikliğine gidiyorsun
    5. Firmanın pandemi öncesi ekonomik kriz var diye 1.045 milyon EUR 2019 kirasını 22 yıl öteliyorsun
    6. Pandemi var diye 2 milyar 90 milyon avroluk 2 yıl kiralarını da 22 yıl öteliyorsun
    Nazır Kapusuz
    @NazirKapusuz
    ·
    23s
    7.üstüne üstlük 2020 yılında 338 milyon eur garanti bedelinin 220 milyon eur kısmını ödüyorsun (118 milyon eur’u lütfen kiraya mahsup ediyorsun)

Sadece 3 yılda bütçedeki kayıp:
    7 milyar 150 mio USD

Sonra Yiğit Bulut pahalı gıda ürünü almayın tüketici gücünüzü kullanın diyor
    Nazır Kapusuz
    @NazirKapusuz
    ·
    23s
    Türkiye tarihinin Türk Telekom ile birlikte en büyük yolsuzluğu ve bütçeyi sarsan icraatıdır 3.havalimanı.

Başka bir ülkede geçiniz istifayı altında imzası olan herkes ters kelepçeyle mahkemeye gider gelirdi.

Olur Yiğit Bulut biz yumurta pahalandı diye yumurta almayalım
    görüldüğü gibi maksat karlı yatırım, hizmet filan değil yandaşa para kazandırıp, alınan yüzdelerle ampül gemisinin siyasi finansmanını yapmak.

5.  Alıntı Originally Posted by Ardasolar82 Yazıyı Oku
    Arkadaşım son 3 ayda Türkiye�de damat dahil bir çok kişi değişti bunlar sadece kur u 2-3 ay indirilelim diye değişmedi sanırım?

Türkiye risk priminin düşmesini dolar sağlamıyor sanırım?

Demekki olayın boyutu farklı...

Türkiye�nin CDS sine bakan oldu mu?

Yarın yatırım yapılabilir notu alındığında ki Notlar iyileşiyor durum nasıl olur?

Papaz her gün pilav yemez...ben uzun süre 1 yıl dolardan hareket beklemiyorum...

Dth lar yükseliyor deniliyor bunu da vatandaşlar dolar aldı diye yorumluyorlar ama turizm geliri arttığında dth ların yükseldiği bile göz ardı ediliyor. Dth tl nin dolara dönmesi gibi bir algı var ama doğru değil!

Antalya da bir turist eczaneden ilaç alıp dolarla ödese ve eczacı da götürüp bankaya yatırsa dth arttı derler ama kazın ayağı öyle değil.

Keza ihracat yapan birisi gelirini dolar olarak bankaya yatırsa kurumlar dolar alıyor diyemezsin
    Yanlişıniz var..

Kendimden ornek vereyim, 20 gün once hayatimda ilk defa 7.08 den dolar yatirimi yaptim.

50000$

6.50 de bir 50000 daha yaparim.

6 da bir 50000 daha..

Malesef reisimizden ogrendigimiz bu...

TL isen kesin zarar edersin...

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2019 aralık ayında sadece bir ayda 6844 milyar dolarlık amerikan tahvillerinde yabancı alımı ile 7027 olmuş.Yani bir ayda 183 milyar dolarlık yabancı alımı olmuş.Sonra bir yıl boyunca sadece 46 milyar dolarlık alımla 7073 e gelmiş.Yani son yıllara kıyasla 2020 de trend değişimi almış amerikan tahvilleri çok rağbet görmemiş.Elbet koca amerika alıcı da tüm dünya tek alıcı fed derken trend değişimi olduğu vurgulanmıştı,yoksa elbet sıfır çekmesi mümkün mü.Tek aylık rakamlar yanıltıcı olur,2020 için olay dediğim gibi oldu.2021 e bakarız.O değil de seviyesiz insanları ben reel hayatta asla çevremde tutmam,muhatap olmam,net ortamında bu mümkün değil,ama mümkün olduğunca engel olabilmem adına bu yazımı kimse alıntılamasın,o zaman benim açımdan gereksiz insanlar yazımı okumamış olur.Ben seviyesizliğe dayanamıyorum,ölümlü dünyada gerek yok.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    şu anda dünyanın fabrikası (hammalı, amelesi, işçisi) başta çin ve diğer ülkeler. onlara bu rol verildi.
    yine mesela ingiltere. bu ülke ne üretir ne satar? ama sterlin dolardan da eurodan da değerli
    İngiltere hukukun üstünlüğünü satıyor. Hukukun üstün olmadığı ülkelerden millet ingiltereye akıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İngiltere hukukun üstünlüğünü satıyor. Hukukun üstün olmadığı ülkelerden millet ingiltereye akıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bir de ingiltere sadece ingiltere mi,ingiltereye göre kararlar alan kaç ülke var araştırmak lazım.

Sayfa 969/996 İlkİlk ... 469869919959967968969970971979 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •