Alıntı Originally Posted by mustican Yazıyı Oku
İş yatırımdaki hisselerimi sattım ve hesabımı kapatacağım. Çok sıkıntılı bir sistem. Bir ay oldu çözemedim. O kadar çok kesintiler oluyor ki akla zarar.
IB'da da bir takım kesintiler var ama bahsettiğin bankadan kötü olacağını sanmıyorum. O banka ile bağımı 3-4 sene önce kopardım daha ağzı ile kuş tutsa yanından geçmem. Daha fazla konuşup tehlikeye atmayayım hesabı ;)

IB'da ise aylık 10 dolar gibi bir sabit masraf var eğer portföy 2bin ile 100bin dolar arasında ise. 2bin dolardan düşükse bu masraf 20dolar, 100binden büyükse 0. Al-sattan elde ettikleri komisyon bu miktardan düşülüyor. Misal 6 dolarlık komisyon kazandırdıysan adamlara 4 dolar kesiyorlar sabit.

Böyle olunca 10bin dolarlık bir hesabın yıllık %1 civarında negatif bir faizi oluyor. Hisselerin her zaman yukarı değil, aşağı gidebileceği de göz önüne alınınca (FED bu kadar para basarken zor gerçi ama arka planda garip gurup işler dönüyor şu sıralar 10 yıllık faizleri kafayı kaldırdı) yani ne bileyim işte. ben biraz daha izleyeyim diyorum.

Inaktif olduğum için hesabı ne zaman kapayacaklar bakalım :d