Artan

156,20 10 13:03
145,20 10 13:03
9,83 9.96 13:03
40,66 9.95 12:52
26,32 9.94 13:03
Artan Hisseler

Azalan

14,64 -9.96 13:03
31,70 -7.85 13:03
28,96 -6.58 13:03
27,60 -5.8 13:04
68,96 -4.99 13:04
Azalan Hisseler

İşlem

6.129.885.671,25 13:04
5.314.898.337,97 13:04
3.840.469.618,80 13:04
3.441.578.837,56 13:03
3.438.914.709,25 13:04
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Türkiyedeki gayrimenkuller dahi bu kanun kapsamında beyan edilebiliyor. Gayrimenkül de yastık altı olamaz. Kayıt dışı da olamaz. Peki neden gayrimenkulünü beyan etme ihtiyacı duysun kişiler ? örneğin 5 sene boyunca eurobond faizi elde etti vatandaş . ya da kayıt dışı ticaret yaptı. mal aldı sattı, vergisini ödemedi. fatura da kesmedi. ya da herhangi bir şekilde gelir elde etti ama vergisini ödemedi. kaynağı belirsiz bir paraya sahip oldu .
    ve bunları maliyeye beyan etmedi. sonra gitti bu gelirle de gayrimenkül aldı. bu kanun kapsamında işte o gayrimenkülü beyan ediyor örneğin, ileride hesap sorulursa ben beyan ettim demek ve maliye tarafından incelenmemek için. zaten diğer türlü düşününce bu kanunun başka bir anlamı kalmıyor.Ortaya çıkış amacı ve sağladığı fayda yok oluyor aksini düşünürsek.
    Söylediğiniz şeyler vergi affı ile olabilir diyorum. Gayrimenkul konusunda neyi kastettiğinden emin değilim belki muhtar tapusunu falan kastediyordur. Söylemek istediğim menkul ya da gayrimenkul yazıyor diye bunun tüm menkul ya da gayrimenkullara uygulanamayacağı görüşü idi.
    Varlık barışı yurtdışında olup tespit edilemeyen varlıklar için af gibi bir uygulama. Bence hakkaniyet kısmı tartışılır ama faydalı bir uygulama. Ben kendimi vergi meraklısı olarak görüyorum yanılmamdan doğal bir şey olamaz. Mehmet Bingöl ise eski vergi kontrolörü pek yanıldığını görmedim. Benim yazılarından izlediğim kadarıyla maliyeden ile görüş alarak yazıyor yazılarını.
    Son düzenleme : Epicurist; 02-03-2021 saat: 16:07.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Söylediğiniz şeyler vergi affı ile olabilir diyorum. Gayrimenkul konusunda neyi kastettiğinden emin değilim belki muhtar tapusunu falan kastediyordur. Söylemek istediğim menkul ya da gayrimenkul yazıyor diye bunun tüm menkul ya da gayrimenkullara uygulanamayacağı görüşü idi.
    Varlık barışının amacı yurtdışında olup tespit edilemeyen varlıklar için af gibi bir uygulama olması. Bence hakkaniyet kısmı tartışılır ama faydalı bir uygulama. Ben kendimi vergi meraklısı olarak görüyorum yanılmamdan doğal bir şey olamaz. Mehmet Bingöl ise eski vergi kontrolörü pek yanıldığını görmedim. Benim yazılarından izlediğim kadarıyla maliyeden ile görüş alarak yazıyor yazılarını.
    ben de bu konuda üşenmeyip danıştım şu anda danışmanlık yapan eski bir vergi müfettişine. bu bilgileri de ondan edindim .

Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    ben de bu konuda üşenmeyip danıştım şu anda danışmanlık yapan eski bir vergi müfettişine. bu bilgileri de ondan edindim .
    şahsen ben müfettiş olsam küçük yatırımcıyla uğraşmam büyük şirketlerde daha büyük vergi ziyanı bulursun.

4.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Peki o zaman konuyu uzatmayım. Sadece varlık barışı genel tebliğinin yurtiçi varlıkları konu eden 3. bölümünün 3. maddesini aşağıya yazıyorum. Herkes kendi kararını versin.

(3) Anılan madde kapsamında, taşınmazlar dışındaki bildirime konu varlıkların, gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince banka veya aracı kurumlardaki hesaplara yatırılması gerekmektedir. Bu minvalde, bildirime konu kıymetlerin banka veya aracı kurumlara yatırılarak varlıklarının ispatlanması ve banka ve aracı kurumlarca düzenlenmesi zorunlu belgelerle tevsiki şarttır.
    Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Peki o zaman konuyu uzatmayım. Sadece varlık barışı genel tebliğinin yurtiçi varlıkları konu eden 3. bölümünün 3. maddesini aşağıya yazıyorum. Herkes kendi kararını versin.

(3) Anılan madde kapsamında, taşınmazlar dışındaki bildirime konu varlıkların, gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince banka veya aracı kurumlardaki hesaplara yatırılması gerekmektedir. Bu minvalde, bildirime konu kıymetlerin banka veya aracı kurumlara yatırılarak varlıklarının ispatlanması ve banka ve aracı kurumlarca düzenlenmesi zorunlu belgelerle tevsiki şarttır.
    üstat size PM yolladım. bu son yolladığınız metin 7256 sayılı kanuna ait.7186 sayılı kanunda böyle bir metin yoktu, %1 vergi vardı. yeni kanunda vergi yok, ama sizin belirttiğiniz metin eklenmiş.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •