Artan

22,22 10 13:55
74,80 10 13:55
159,70 9.99 13:59
14.980,00 9.99 13:52
356,25 9.95 13:55
Artan Hisseler

Azalan

13,18 -9.97 13:59
539.997,50 -7.71 13:55
91,15 -7.46 13:59
28,80 -6.98 13:59
152,70 -6.78 13:59
Azalan Hisseler

İşlem

4.203.449.920,22 13:59
4.085.181.882,19 13:59
3.530.289.116,25 13:59
3.480.289.579,15 13:59
3.294.005.736,60 13:59
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    525k yı o gün iyi bir fona bağlamış olsan ve kirada oturuyor olsaydın şu an kaç paran olurdu peki?
    demek kolaydir fon tam risklidir. her sey yatirim degilki! ev baska seydir dostum! ev emniyettir kolayliktir ve ...
    o zaman bende diyorum sasaya yatiryaidin simdi ne kadarmis?!!
    oyle eger megerleri sadece yeni piyasaya girenler diyorlar!
    Canlar gider heyyyy

2.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    demek kolaydir fon tam risklidir. her sey yatirim degilki! ev baska seydir dostum! ev emniyettir kolayliktir ve ...
    o zaman bende diyorum sasaya yatiryaidin simdi ne kadarmis?!!
    oyle eger megerleri sadece yeni piyasaya girenler diyorlar!
    Sulandırmaya gerek yok hocam. Yatırım fonu almakla x hissesi almanın aynı şey olmadığını sen de çok iyi biliyorsun.

Benim anladığım şu; eski kafa (eski kuşak) insanlarda "mutlaka evim olmalı" anlayışı var. Doğrudur kendimize ait evimiz olsun tabii ki ama gidip de 500k+ paraları site dairesine gömmek üstüne bir de neredeyse kira öder gibi aidat ödemek bana akıl kârı gelmiyor. Ancak müstakil, komşu sorunu olmayan bir ev almak mantıklı olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Sulandırmaya gerek yok hocam. Yatırım fonu almakla x hissesi almanın aynı şey olmadığını sen de çok iyi biliyorsun.

Benim anladığım şu; eski kafa (eski kuşak) insanlarda "mutlaka evim olmalı" anlayışı var. Doğrudur kendimize ait evimiz olsun tabii ki ama gidip de 500k+ paraları site dairesine gömmek üstüne bir de neredeyse kira öder gibi aidat ödemek bana akıl kârı gelmiyor. Ancak müstakil, komşu sorunu olmayan bir ev almak mantıklı olabilir.
    valla bende 30 yasim var belki eski ola bilirm. ayni dusunceni inanmazsiniz 5 yil once dusundum bende kendi ulkemde (simdi avrupadayim). Turkiye gibi enflasyon olan ulkelerde bence (BENCE) kesinlikle evin olmali (tabiki mustakil felan daha iyi). nedenleri bu topige bagli olmayabilir hocam.
    sonra evmi iyi yatirim yoksa fonmu onu evet inceleyebiliriz.

P.S. Sahsi fikir
    Canlar gider heyyyy

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    valla bende 30 yasim var belki eski ola bilirm. ayni dusunceni inanmazsiniz 5 yil once dusundum bende kendi ulkemde (simdi avrupadayim). Turkiye gibi enflasyon olan ulkelerde bence (BENCE) kesinlikle evin olmali (tabiki mustakil felan daha iyi). nedenleri bu topige bagli olmayabilir hocam.
    sonra evmi iyi yatirim yoksa fonmu onu evet inceleyebiliriz.

P.S. Sahsi fikir
    Shangil sanırım Turkiye'de öğrencilik bitti, hayırlı olsun mezuniyet Hangi ulkedesiniz? Hem belki bize oradakı ev ve yatirim seçenekleri ile ilgili bilgi de verebilirsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Shangil sanırım Turkiye'de öğrencilik bitti, hayırlı olsun mezuniyet Hangi ulkedesiniz? Hem belki bize oradakı ev ve yatirim seçenekleri ile ilgili bilgi de verebilirsiniz.
    Evet Turkiyede dolar/Tl 2.80 la basladim 8.5 ta artik dayanamadim!
    cansin very tired! haala yorgunmusun bu dunyadan?
    hocam almanyadayim. Hocam burada yatirimin anlami yok! para alip harcalayacaksin
    O yuzden bu forumdayim ve Turkiye yardimiyle biriktirmekteyim
    Canlar gider heyyyy

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Evet Turkiyede dolar/Tl 2.80 la basladim 8.5 ta artik dayanamadim!
    cansin very tired! haala yorgunmusun bu dunyadan?
    hocam almanyadayim. Hocam burada yatirimin anlami yok! para alip harcalayacaksin
    O yuzden bu forumdayim ve Turkiye yardimiyle biriktirmekteyim
    Sn Shangil, iktisat üzerine mi eğitim, başka mı?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku

Tümüyle katılıyorum.

Baby boomer denen 2.dünya savaşı sonrası doğmuş kuşakta muazzam önemli bir kalem görülüyor bilinçaltı toplumsal hafızadan dolayı, onları da anlıyorum.
    Şu anki varlığımın 20 misli bile olsa düşünmezdim gayrimenkul almayı. Herşeyin ötesinde, istediğim an mobilize olup yer değiştirebilmek, bir yere kök salmamak açısından da istemezdim.
    Manyağın biri üst katına yerleşip huzurunu kaçırırsa gürültüyle ne yapacaksın mesela ?
    Hele yatırım için alıp bir de kiraya verip insanlarla uğraşmak falan, düşüncesi bile yoruyor beni.
    Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama finansal açıdan da 20 yılda kendini amorti eden bir ürünü toptan satın almak bana hep mantıksız gelmiştir. Son 3-4 yıldır otomobili bile kiralıyorum. Kafam rahat vergisi, algısı, kazası düşünmüyorum.

Geçenlerde bir finansal araştırma makalesi okudum. İnsanlar, finansal olarak ortalama 270 yıl perspektifle yatırım yapıyorlarmış ( farkında olmadan). Elbette o kadar yaşamıyor kimse ama bir şekilde, yatırım yaparken bu çok gözden kaçıyor bence.

Hatta şöyle ilginç bir bilgi vardı. 16 yıl sonra özel emekli edecek bir kuruluşa geçen sene 80 yaşın üstünde bini aşkın kişi başvurmuş prim ödemek için ABD'de . Sigorta süresi dolacak, en az 96 yaşına gelecek ,emekli olacak ve maaşını yiyecek yani..

Meşhur sözdeki gibi, uzun vadede bütün yatırımlar kazandırır ama ömür o kadar uzun değil. Yaklaşık 250 aylık kira parası ile konut almak bence fizibıl değil.
    Ayrıca son 70 yıl içinde artık son 10 yıl, yıllık konut stok artışı, yıllık nüfus artış hızını geçmiş durumda. Bu minvalde uzun vadede artık reel getiri yapar mı, o da tartışmalı ekonomi teoriği açısından. Gerçi konut başına yaşayan kişi de hızla düştüğü için uzunca bir süre daha reel getiri yapma ihtimali çok yüksek.
    Son düzenleme : hellistheothers; 03-03-2021 saat: 20:11.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tümüyle katılıyorum.

Baby boomer denen 2.dünya savaşı sonrası doğmuş kuşakta muazzam önemli bir kalem görülüyor bilinçaltı toplumsal hafızadan dolayı, onları da anlıyorum.
    Şu anki varlığımın 20 misli bile olsa düşünmezdim gayrimenkul almayı. Herşeyin ötesinde, istediğim an mobilize olup yer değiştirebilmek, bir yere kök salmamak açısından da istemezdim.
    Manyağın biri üst katına yerleşip huzurunu kaçırırsa gürültüyle ne yapacaksın mesela ?
    Hele yatırım için alıp bir de kiraya verip insanlarla uğraşmak falan, düşüncesi bile yoruyor beni.
    Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama finansal açıdan da 20 yılda kendini amorti eden bir ürünü toptan satın almak bana hep mantıksız gelmiştir. Son 3-4 yıldır otomobili bile kiralıyorum. Kafam rahat vergisi, algısı, kazası düşünmüyorum.

Geçenlerde bir finansal araştırma makalesi okudum. İnsanlar, finansal olarak ortalama 270 yıl perspektifle yatırım yapıyorlarmış ( farkında olmadan). Elbette o kadar yaşamıyor kimse ama bir şekilde, yatırım yaparken bu çok gözden kaçıyor bence.

Hatta şöyle ilginç bir bilgi vardı. 16 yıl sonra özel emekli edecek bir kuruluşa geçen sene 80 yaşın üstünde bini aşkın kişi başvurmuş prim ödemek için ABD'de . Sigorta süresi dolacak, en az 96 yaşına gelecek ,emekli olacak ve maaşını yiyecek yani..

Meşhur sözdeki gibi, uzun vadede bütün yatırımlar kazandırır ama ömür o kadar uzun değil. Yaklaşık 250 aylık kira parası ile konut almak bence fizibıl değil.
    Ayrıca son 70 yıl içinde artık son 10 yıl, yıllık konut stok artışı, yıllık nüfus artış hızını geçmiş durumda. Bu minvalde uzun vadede artık reel getiri yapar mı, o da tartışmalı ekonomi teoriği açısından. Gerçi konut başına yaşayan kişi de hızla düştüğü için uzunca bir süre daha reel getiri yapma ihtimali çok yüksek.
    hocam burda konu sudur
    600 bin tl net sermayendir! ev alayim yoksa gidip kira oturup 500 bin tl ni nnf ye yatiririm?
    arkadaslar ikincin tercih ediyor. Eger kendileri kira oturuyorsa eyvallah yoksa sicak evde oturup bu sozleri demek kolaydir
    Canlar gider heyyyy

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •