"Şu anki senaryom, bu yılın ikinci yarısında faiz indirimleriyle, 2023'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen önce 2022'de güçlü kredi büyümesine yol açan başka bir patlama ve düşüş döngüsüne geri dönmemiz ve sonra biz başka bir kaza yaşayın. "
Parite 1,19 yerine 1,22 olsaydı (yanlış hesaplamamışsam) dolar 7,26 olacaktı.
Hareket sanki biraz parite kaynaklı...
Bunda Biden in aşı 100 günlük aşı taahhütü de etkili.
Şu an itibarı ile ABD de 100 milyon kişi aşı olmuş. Her gün 2 milyon yapılıyormuş.
Yaza ABD de Corona kalmayacak.
Bu yıl parite olarak doların güç kazanacağı söyleniyor.
Euro gerilerse bizim ihracatta düşer.
Biz de ise bu gidişle turizmi yine kaybedeceğiz.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Gerçekten bir toplumsal sorunun çözüm süreci, yumağın oluşma aşamasının hızıyla orantılıdır. Arada, kimi çözülmesi için acele edilen durumlarla karşılaştığımda bu kuralı anımsar ve kendi kendime Unutma! Yokuş çıktığın vitesle inilir diye düşünürüm.
Son günlerde, siyasetten ekonomiye, etnik sorunlardan korona salgınına, toplumsal gerilimlere kadar birçok alanda bir normalleşme umudu içinde olan toplumun, eee hadi ama ne zaman normalleşeceğiz? nakaratını diline doladığını görünce, bir kez daha ehliyet sınavındaki yokuş hangi vitesle inilir sorusu ile yanıtı geldi aklıma, elimde olmadan mırıldandım:
- Daha dur bakalım! Unutma, yokuşu hangi vitesle çıkmıştın?..
https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/a...itesle-1818263
Insan sormadan edemiyor.
Bu hirsiz surusunu oraya tasirken, hangi vitesle cikmistin ?
Aslinda cok dusunurum bu nasil bir beyin, nasil bir kafa.
Insanda iki cesit beyin var.
Ilki fizik beynimiz, ikincisi ruh beynimiz, buna zihin de derler.
Bu adamlarin, cok kucuk yastan itibaren zihinleri hurafeyle dolduruluyor, kur'an kurslari bunlar icin.
Sonra normal beyni egitecegim diye ugras dur, olmuyor, bir turlu olmuyor.
Sonucta ortaya bu tur embesiller cikiyor.
Soyuyorsa beni soyuyor, sana ne diyor.
Buraya giriyor, dolar dusecek diye binbir palavra, aksi olunca da toz, bulabilirsen bul.
Bunlari okutmak, egitmek, aydinlatmak mumkun degil.
Keske bir yolu olsaydi.
Bilge insan ne demektir.
Bilge insanlar kriz anlarında sakin kalmayı başarır. Ayrıntılarda boğulmak yerine büyük resmi görebilirler. Düşünceli ve yaptıklarını sürekli tartan insanlardır. Kendi bilgilerinin sınırını bilir, alternatif perspektif arar ve dünyanın sürekli değişim halinde olduğunu unutmazlar.
Bilgeliği zekâ ile karıştırmamak gerekir. Zekânın bilgeliğe katkısı olabilir, ama bilge olmadan da zeki olabilirsiniz. Bilge insan belirsizliğe tahammül edebilir; en zor sorunların bile çözülebileceği konusunda iyimserdir. Doğrunun ve gerçeğin ayrımını yapabilir. Ve liste böyle uzar gider.
Benim dusuncem o ki, borsa ile ugrasanlar, bilgelik konusunda ciddi mesafe aliyorlar.
Yaslanmak, olgunlasmak, bilge olmak surecini hizlandiriyor.
Ve inaniyorum ki, tekamul edeceksin kodlamasiyla bu aleme inen insanoglu, aslinda bilge olacaksin kodunu da tasiyor.
Yer İmleri