Tüm Þirketler Özkaynaklar
2019 : 1.242.288.613 TL
2020 : 1.894.776.218 TL
Artýþ : % 52,5
Ýhlas Holding ( Ana Þirket ) Özkaynaklar:
2019 : 453.737.406 TL
2020 : 532.594.980 TL
Artýþ: % 17,3
Tüm Þirketler Özkaynaklar
2019 : 1.242.288.613 TL
2020 : 1.894.776.218 TL
Artýþ : % 52,5
Ýhlas Holding ( Ana Þirket ) Özkaynaklar:
2019 : 453.737.406 TL
2020 : 532.594.980 TL
Artýþ: % 17,3
2021 1.Çeyrek Bilançosunda ( Ocak-Mart ) Bedelliden gelen 709.600.000 TL Ýhlas Holding Ana þirket Özkaynaklarýna eklenecek. 532.594.980 TL olan Özkaynaklar yaklaþýk 1.240.000.000 TL ye ulaþacak.
Ýhlas Holding mevcut 0,92 TL fiyatý ile piyasa deðeri 1.380.000.000 TL dir.
Bu rakam baz alýndýðýnda Ýhlas Holding PD/DD : 1,11 dir.
Þuan Borsada bulunan birçok þirketin PD/DD 10,20,30 ve üzerinde olduðu dikkate alýnýrsa. Ýhlas Holding bedavadan biraz pahalýdýr.
Ýhlas hisselerinde fiyat bilançoya ve beklentiye göre oluþmadýðýndan, fiyat yükselmesi speklerin keyfine kalmaktadýr.
Bilançodan alýntý:
"Ýhlas Marmara Evleri Ortak Giriþimi Projesi; Kiler Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ. ve diðer gerçek kiþilerin maliki ve hak sahibi olduðu, Ýstanbul ili Beylikdüzü ilçesi, Yakuplu 482 Ada 8 Parselde kayýtlý 31.309 m² ve 484 Ada 17 parselde kayýtlý 32.477,46 m² arsalar ile Ýhlas Gayrimenkul Proje Geliþtirme ve Ticaret A.Þ.’nin 484 ada 17 parselde kayýtlý 1.430 m² arsasý üzerinde, konut ve
iþyeri inþa edilip, satýþ ve pazarlamasýný yapmak üzere inþaat ve arsa satýþý karþýlýðý hasýlat paylaþýmý sözleþmesi imzalanmýþtýr. Proje kapsamýnda, 1.321 daire ve 64 ticari ünite inþa edilecek olup, ilk etabý 2021 yýlý içerisinde tamamlanarak teslim edilecektir."
Bilançodan alýntý;
"Bizimevler 8 Projesi; Ýstanbul ili Avcýlar ilçesi, Firüzköy mahallesi 653 Ada 1 Parselde kayýtlý 19.739,44 m² arsa üzerinde, konut ve iþyeri inþa edip, satýþ ve pazarlamasýný yapmak üzere arsa satýþý karþýlýðý hasýlat paylaþýmý sözleþmesi imzalanmýþtýr. Proje kapsamýnda 236 daire ve 29 ticari ünitenin inþasýnýn 2021 yýlý içerisinde tamamlanmasý planlanmaktadýr."
-Doðrudur.
-Matematik yalan söylemez.
-Lakin piyasada pek yanýlmaz.
-Piyasa, GÜVEN var mý diye bakar.
-7-8 yýldýr taþýdýðým holding hissesini bedelliye(halka ýrza) katýlmamak için 1.25 ort ile sattým, sattýðým hisse ile 30 tl ort. Ýle aldýðým hisseleri 38 tl den sattým ama 45 i gördü, geriye geldiðinde 35 tl den geriye alýp 40 tl den sattým
-peki bu hisse neydi?
-arz da dolaþan hisse sayýsý 10-11 milyon lot, brüt 150 milyon kar açýklayan, üretim yapan ürettiðinin % 80 nini ihraç eden, DEVLETE VERGÝSÝNÝ VEREN, satýþlarýný her sene artýran, ar-ge merkezi olan bir þirket
-peki bu grup þirketleri ne üretiyor? Ne kadar hisse dolaþým da?
-sürekli bedelli üretiyor, zarar açýklýyor, arkasý yarýn haberler gönderiyor, MÝLYAR lotlar dolaþýyor
-geçmiþte açýkladýðý 2017 yýlýydý sanýrým, ÞEYl(kaya) gazý olayýný fiiliyata geçirmiþ olsa idi muhakkak ki bende dahil bedellisine de katýlýrdým, iþlem fiyatý da herhalde 3 lira 5 lira hatta 10 lira bile OLABÝLÝRDÝ?!.
-sahibi yada baþ yöneticisi Amerikan vatandaþý olduðu içün, Amerikan devleti gibi SÖMÜRÜYOR, EZÝYET EDÝYOR, devletinin demokrasi getirecem diyerek ýrak ta Suriye de vs… birçok Müslüman devlette iç savaþ çýkartarak milyonlarca insanýn kanýný malýný canýný namusunu kirlettiði gibi..
-iþin tahafý ise baþyönetici en itibarlý iþ insaný gibi her yýl reisicumhurla baþ baþa GÖRÜÞEBÝLÝYOR?!.
-SONRA DENÝYOR KÝ, BU HÝSSEYÝ SÝZE ZORLA MI ALDIRDILAR!!!
Bravo sana sn. boþver. Doðrusu ben de senin izlediðin yol ve yönteme benzer hareket ettim. Allah'tan bedellisine katýlmadým. Zaten katýlacak imkaným da yoktu. Diðer hisselerimden cüzi kar etsem de en azýndan ihlasta maliyeti düþürdüm, bedelli sonrasý zarardan kurtuldum. Bu da bir kardýn neticede.
Velhasýl yazdýklarýn su götürmez doðrular. Genelde patronlarý baþlarýnda olmayan þirketler kötü yönetilmeye herzaman namzettir. Hatta Allah korusun sonu felakettir. Düþünsenize misal, sizin bir lokantanýz var ve siz ayda yýlda bir lokantaya uðruyorsunuz, genelde iþleri uzaktan takip ediyorsunuz. O mutfakta, kasada, müþterilerden hesap alýrken, dýþarýdan malzeme alýnýrken neler neler döner bir hayal eder misiniz? iþte bana göre ihlas da tam olarak bu durumda. Yani kimin eli kimin cebinde belli deðil. Müco da Miami'de ..keyfinde.
Neyse daha fazla CO2 yaymayayým ve Merkür gelmeden ben kaçayým en iyisi.![]()
Merkürümün bu yazdýklarýna verecek bir cevabý vardýr elbet. Ne de olsa en eski takipçi o.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
-doðru hareket, TEBRÝKLER...
-BU HÝSSEDE 7-8 YIL alýþ-satýþ yapmadan nasýl bekledim, kendime ÞAÞIRIYORUM!!
-bunca zaman içinde ne kadar ARKASI YARIN haberlerle oyalanmýþým, ACABA diyerek!
-bu hisseyi almaya baþladýðým da, EGEEN 58 TL idi, þimdi 1600 TL civarýnda yani 27 katýna çýkmýþ ve her sene düzenli olarak ta temettü daðýttýðý HALDE,
-ÇÜNKÜ, üretim yapýyor, her sene kar açýklýyor ve kar payý daðýtýyor, doðal olarak PÝYASAYA GÜVEN veriyor.
-demem o ki; bu grup þirketlerin de kýsa-orta-uzun vade de yatýrým yapmak…
-çok eskilerden bi arkadaþýn yazdýðý; otobüs duraðýnda tren beklemek gibi,
-fetöcü hain ********in BATTI dediði gibi,
-spk dan ceza almýþ birinin AR-GE demesi gibi,
-olur da, ACABALAR gerçek olursa,
-FIRSATI DEÐERLENDÝRMEK LAZIM GELÝR?!.
Yer Ýmleri