Originally Posted by
EGEDUK
Yakın izleme ve donuk alacak grubunda yer alan kredilerin menkul kıymetleştirilebilmesine yönelik mevzuat değişikliği yapılarak bilanço dışına aktarılmaları sağlanacaktır
Yaşama imkanı olmayan donuk alacakların Varlık Yönetim Şirketlerine satışı, aktiften silinmesi gibi yöntemlerle bilanço dışına çıkarılması için gerekli teşvik ve tedbir mekanizmaları oluşturulacaktır
Yenilikçi şirketlerin finansa erişimi için paya ve borçlanmaya dayalı kitle fonlaması uygulamaları hızla hayata geçirilecek.
Tahvil Garanti Fonu oluşturulacak ve bu suretle reel sektör şirketlerinin tahvil ihraçları kolaylaştırılacaktır
BES dışında özel emeklilik hizmeti veren kuruluşlar (sandık, vakıf vb.) nezdindeki birikimlerin, cazip imkanlarla 2023 yıl sonuna kadar BES’e aktarımına imkan sağlanacaktır
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nin görev ve sorumlulukları gözden geçirilip, Finansal İstikrar Komitesi (FİK) olarak yapılandırılacaktır
TCMB, BDDK, SPK, SEDDK, TMSF ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve
Bütçe Başkanı’ndan müteşekkil olacaktır
Üst düzey kamu görevlerine atanmada aranan mesleki tecrübe şartları güçlendirilecektir
Kamu görevlilerine başka kurumların yönetim/denetim kurullarında en fazla bir görev verilecektir
Düzenleyici ve denetleyici kurum başkanlarının, diğer kurum yönetim ve denetim kurullarında görev almaması ilke olarak gözetilecektir
TÜİK “ilişkili kuruluş” yapısına dönüştürülecektir
Yer İmleri