Ben laboratuvar teknisyeniyim. Askerde revirde yaptım. Orda on bin asker iki tane laborant var. Tırnak batması çekimi günde beş tane yapardım. Her türlü müdahaleyi öğrendim. Sünnet dahil. Askerlik sonrası Bir Dr arkadaşin kadın yakını geldi tırnak batması için. Kendisi de çektirmiş. Kadına dediki bağır çağır çok acıyacak. 15 dk çektim uf demedi. Ben günlük en az beş vaka yaptım askerde. Benim yaptığım vaka sayısıni 100 doktor bir yılda yapmaz. Öyle lokal anestezi yaptım ki tırnağı söksem tık demez. Ha o iğnegi parmağın kenarından acımadan sokmak mesele. Plastik cerrah ile ortopedinin eli nezaketi aynı değil. Biri matkap testere kullanır diğeri mikro aletler. Benim ki şans hayatım da enjeksiyon yapmadan askere revire gittim. On bin asker 3000 öğrenciler. İki kişi. Çok bilgili kendini yetiştirmiş bir doktor sayesinde öğrendim. Ha şu da var. En son dönemde 100 enjeksiyonu bir saat demez di yapmam. Sadece sıhhiye değiliz. Nöbet var mıntıka var aşı var. 3000 kişi tek sıra gelir özene bezene yavaş yap tekmeyi yersin. 15 saniye sürmez. İki kişi karşılıklı aynı anda yapıyorduk. İlk dikişim plastik cerrah düzeyinde en son ki ler yamuktu. Sebep ilk zamanlarda 10-15 enjeksiyon vardı. Sonraları 100. Asker kaynaklı vukuat coktu. Zaman yetmiyor du. İntihar eden kesen biçene