Sayfa 378/1000 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1. Hukukî düzenlemeler, insan haklarınıa zıt uygulamalar, İstanbul sözleşmesinin iptali. Bağımsız MB nin başkanınin görevden alınması. Piyasa da sert hareketler olursa ne gibi tedbirler olur. Özellikle yabancıların davranışı nasıl olur. ABD nin Ermeni soykırımını kabul etmesi bununla ilgili tazminatlar, Halkbank davası, S400, Putin'i savunma bunların sonuçlarıni da ilave ederseniz yumuşak bir tepki bekler misiniz. Benim param yok çocukluk arkadaşımin hayatında ilk defa kentsel dönüşüm den gelen parası var. Bunu çok doğru değerlendirmek istiyoruz. Bu konuda fikrine önem verdiğim kardeşlerim var sizlersiniz kardeşlerim.

istanbul sözleşmesinin yerine daha detaylı ankara sözleşmesi hazırlanıyor.
    yaygaraya koparmanıza gerek yok.
    merkez bankası başkanı görevden alındı.
    yeni merkez başkanı atandı.
    naci ağbala yeni görev veriliecemi.
    maliye bakanlığı gibi.
    bazı bakanlıklarda değişim olabilir.
    doların yükselmesi hepimizin aleyhine.
    faiz evet dünyada sıfır gibi bizde 19 çok çok yüksek.
    faizin düşmesi bizde çok kolay olmayacak.
    abd nin ve ab nin faizleri sıfıra yakınken öncelikle mb döviz rezervleri eski haline getirilmesi şart.
    cari açık verdiğimiz sürece döviz düşmez.
    cari fazla verecek üretim anlayışı şart.
    sürekli borçlanarak üretim modeli ile doviz düşmez.artar.
    bunu bilen yabancı fonlarda bunu çok iyi kullanıp türkiyedeki doviz hareketlerini kasten yükseltiyorlar.
    böylece türkiyeyide yüksek faiz vermeye mecbur ediyorlar.
    dünyada para basarak ayakta duran abd ve ab ekonomilerindeki durum çok iyide değil.
    bu virüs hava atan zenginim sağlık sistemimi çok iyi diyen abd yi ab ülkelerini ne hale getirdi.hepside diz çoktüler diz.
    o yüzden döviz yükselecek diye yaygaraya gerek yok.
    yükselirmi.yükselir.
    düşmesi için doviz bulup borçla üretim yaparsan cari açık veriyoruz.yıllardır.
    malesef böyle büyüme türkiyemize faydası olmuyor.
    borçlanarak büyüme cari açıkla dövizin düşmesi mümkün değil.
    çin bunu başardı adamlarda kasada cari fazla ihraacat fazlası ile büyüme ile 4 tirikyon dolar var kasalarında.
    bizde taşıma suyu ile değirmen döndürme yerine gerçekten üretimle büyüyerek ihraacat fazlasıyla doviz kaynağı yaratırsak.dovizi düşürürüz.
    bunun dışında betonlaşma ile ekonomide büyüme olmadığını herkez biliyor.
    ne zaman gercekten üretimle ihraacatımızı arttırıp ithallattan fazlasına dönüştürüz.
    çin başardıysa 4 tirilyon abd dovizi var kasasında fazladan.
    bizde başarmalıyız.bizde başarırsak.başarmalıyızda o zaman burada bu döviz yükseldi.düştü.bunları konuşmayız.
    devletimizi kötülemeyin.bunları hep birlikte inşallah başarırız.
    hepimiz aynı gemideyiz..ytd

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz.

Bu soz Pablo Neruda'nin

Bu Istanbul sözleşmesini iptali uzerine soylenecek tek cumle gibi.
    okudun mu sen bu istanbul sözleşmesini..
    madem bu kadar önemli bu sözleşme ingiltere niye imzalamamış..
    her gördüğünüze sosyal medyada rüzgar nereden eserse oraya doğru yelkenleri açmaktan vazgecelim artık..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

4.  Alıntı Originally Posted by kartalcı53 Yazıyı Oku
    istanbul sözleşmesinin yerine daha detaylı ankara sözleşmesi hazırlanıyor.
    yaygaraya koparmanıza gerek yok.
    merkez bankası başkanı görevden alındı.
    yeni merkez başkanı atandı.
    naci ağbala yeni görev veriliecemi.
    maliye bakanlığı gibi.
    bazı bakanlıklarda değişim olabilir.
    doların yükselmesi hepimizin aleyhine.
    faiz evet dünyada sıfır gibi bizde 19 çok çok yüksek.
    faizin düşmesi bizde çok kolay olmayacak.
    abd nin ve ab nin faizleri sıfıra yakınken öncelikle mb döviz rezervleri eski haline getirilmesi şart.
    cari açık verdiğimiz sürece döviz düşmez.
    cari fazla verecek üretim anlayışı şart.
    sürekli borçlanarak üretim modeli ile doviz düşmez.artar.
    bunu bilen yabancı fonlarda bunu çok iyi kullanıp türkiyedeki doviz hareketlerini kasten yükseltiyorlar.
    böylece türkiyeyide yüksek faiz vermeye mecbur ediyorlar.
    dünyada para basarak ayakta duran abd ve ab ekonomilerindeki durum çok iyide değil.
    bu virüs hava atan zenginim sağlık sistemimi çok iyi diyen abd yi ab ülkelerini ne hale getirdi.hepside diz çoktüler diz.
    o yüzden döviz yükselecek diye yaygaraya gerek yok.
    yükselirmi.yükselir.
    düşmesi için doviz bulup borçla üretim yaparsan cari açık veriyoruz.yıllardır.
    malesef böyle büyüme türkiyemize faydası olmuyor.
    borçlanarak büyüme cari açıkla dövizin düşmesi mümkün değil.
    çin bunu başardı adamlarda kasada cari fazla ihraacat fazlası ile büyüme ile 4 tirikyon dolar var kasalarında.
    bizde taşıma suyu ile değirmen döndürme yerine gerçekten üretimle büyüyerek ihraacat fazlasıyla doviz kaynağı yaratırsak.dovizi düşürürüz.
    bunun dışında betonlaşma ile ekonomide büyüme olmadığını herkez biliyor.
    ne zaman gercekten üretimle ihraacatımızı arttırıp ithallattan fazlasına dönüştürüz.
    çin başardıysa 4 tirilyon abd dovizi var kasasında fazladan.
    bizde başarmalıyız.bizde başarırsak.başarmalıyızda o zaman burada bu döviz yükseldi.düştü.bunları konuşmayız.
    devletimizi kötülemeyin.bunları hep birlikte inşallah başarırız.
    hepimiz aynı gemideyiz..ytd
    Biz sizinle ayni gemide degiliz, bu bir.

Bir'de Deniz Bey yazmis, bir oku bakalim, bir faydasi olacagini sanmam ya, yine de bizlerin nasil dusundugunu belki anlkarsin.

-----
    Olay sadece merkez bankası başkanının görevden alınması ve para politikasının ters yöne çevrilmesi, reform vaatlerinin tersine uygulamalara gidilmesi değil,hukuk'un üstünlüğünün kalmaması,anayasa ve yasaların çiğnenerek keyfi kararların alınması.Hukukun olmadığı yerde yatırımın da, paranın da güvenliği olmaz,para da panik halinde çıkış kapısına koşar:

https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...-yok-hukmunde/

-TBMM'de tüm partilerin oy birliği ile geçerek yasalaşan "İstanbul Sözleşmesi",Cumhurbaşkanı'nın yasaları yürürlükten kaldırma yetkisi olmamasına rağmen anayasa çiğnenerek yürürlükten kaldırılıyor.

-Tapusu İstanbul Belediye'sine ait Taksim gezi parkı,tapu delinerek bir mahkeme kararı olmaksızın anayasanın "mülkiyet hakkı" maddesi ihlal edilerek ,idari bir kararla vakıflar genel müdürlüğüne devrediliyor.

-Bütün uyarılara rağmen Türk Milleti'nin sırtına onlarca yıl büyük kambur olacak "Kanal İstanbul" için devlet garantisi verildi.

https://www.paraanaliz.com/2021/ekon...verildi-g-871/

-Biden'ın Putin'i suçlamasına,Erdoğan'ın Putin'e arka çıkması'na ABD'den, yıllardır resmi olarak tanımadığı "sözde ermeni soykırımı"nı bu yıl tanıyacağı cevabı geldi.

https://twitter.com/ianbremmer/statu...65095426842626

Ne manaya geliyor.Bu karar ile, ermeniler tarafından ABD mahkemelerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine onlarca milyar dolarlık dava açılacak..

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bugün 16.00'da banka genel müdürleriyle görüşecek

TCMB başkanı : Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir.

Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6. Bu kadrolu embesillerin okuma ozurlu oldugunu dusunuyorum.

Ya da anlayan yerleri arizali.

TCMB/Kavcıoğlu: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak görevimize başladık. Rabbim, ülkemize ve aziz milletimize güzel hizmetlerde bulunmayı nasip eylesin

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

Merkez bankası başkanı : PPK toplantıları daha önce belirlenen takvimde yapılacak

Sayfa 378/1000 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •