yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Sabah banada kaçma fırsatı verdi. Ama vermeyede bilirdi. Borsada tabanı gören borsanın oyun olmadığını anlar.
Ülkemiz için umarım kısa sürede bu iş toparlanır.
Bu süreçte tüm trollemelere rağmen görüşlerini paylaşan sn denizi kez daha tebrik ediyorum. Başından beri söyledikleri gerçekleşiyor. Keşke haksız çıksaydı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
bazı küresel yatırım bankaları, türkiye senaryolarında "muhtemel" sermaye kontrollerinin dozajını konuşuyor..Originally Posted by 254
esasında bu arkadaşların da işleri zor; bir günde herşeyin 180 derece değişebileceği bir piyasada yön tayin etmek epey zor olsa gerek![]()
ytd..
yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...
Sayın Deniz hocam,
Günlük faizde bekleyen paranın ne kadarı çıkmıştır bugün?
Diğer yandan borsada ve bonoda satış yapan yabancılar nasıl bir yol izler? Her gün yavaş yavaş mı çıkarlar yoksa birbirlerini ezme pahasına dar kapıya mı çullanırlar?
Yabancılara şok yarattığımız bu sıcak günler geçtikten sonra Mayıs ayında faiz artırmak zorunda bırakırlar mı bizi?
Sn deniz bu 10 yıllık tahvil işi bayağı can sıkmış durumda, önümüzdeki dönemde dış finansmanda sorun yaşama ihtimalimiz nedir ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Naci Ağbal'ın hem görevden alınması, hem de bu şekilde görevden alınması ile ilgili, düşünüyorum, düşünüyorum; Erdoğan'ın yerine koyuyorum kendimi, konuşulanlar arasında tek bir mantıklı açıklama bulamıyorum. Bu öyle rus ruleti gibi kumar/risk falan da değil, direkt mermiyi namluya sürüp, kafaya sıkmak gibi bir şey geliyor bana.
Aklıma yatan mantıklı olmasa da, mantık sınırları içinde ki tek açıklama; Türkiye'nin yüklü miktarda dış kaynak sağlamak zorunda olduğunu, bunun kaçarı olmadığını anladılar. IMF siyaseten olamayacağından, ABD de Biden sonrası artık mümkün olmadığından, bu kaynağın AB'den sağlanması için Türkiye'nin "too big to fail" olduğunu düşünerek "nasıl olsa batmamıza izin vermezler, biz batarsak onlar da etkilenir." düşüncesi ile hareket etmeleri.
Deniz Hocam;
Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki yatırımlarını da göz önüne aldığımızda, bizim ödemeler krizine girmemiz/batmamız Avrupa'yı ne kadar etkiler?
AB kendi göreceği zararları azaltmak için, elini taşın altına sokar mı? sokması gerekir mi? teknik olarak sokabilir mi?
Sizin bu şekilde görevden almanın sebebi ile ilgili bir düşünceniz var mı?
Yer İmleri