Artan

3,96 10 18:10
27,50 10 18:10
31,24 10 18:10
49,50 10 18:10
771,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

23,10 -9.98 18:10
103,10 -9.96 18:10
103,20 -9.95 18:10
3,23 -9.78 18:10
33,48 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.946.516.599,00 18:10
14.380.034.650,50 18:10
10.286.612.415,20 18:10
8.551.623.826,32 18:10
8.551.042.548,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Sanırım aktif yönetildiğini düşündüğümüz eskinin başarılı fonlarından mac artık başarısızlığını ve borsanın nereye gidemeyeceğini öngöremeyişinin bedelini kendisine ve yatırımcısına ödetiyor. Portföyü u30 ve banka ağırlıklıya çevirdiğinde şüphe ile bakmıştım. Hatta twitterdan birkaç sorudan sonra fonun sahibi beni engellemişti. Kendi adıma yabancıların yoğun olduğu hisselerde yatırım yapmamayı uzun zamandır prensip edindim, uzun süredir %25-30 üzeri hisse taşımıyorum. Portföyündeki 2 spekülatif hissenin bu yıl yaptığı atakları saymaysak son 1 yılı başarısız geçirdiğini düşünüyorum.
    Gerçekten yatırımcılar için çok zor bir dönem olacak önümüzde.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Sanırım aktif yönetildiğini düşündüğümüz eskinin başarılı fonlarından mac artık başarısızlığını ve borsanın nereye gidemeyeceğini öngöremeyişinin bedelini kendisine ve yatırımcısına ödetiyor. Portföyü u30 ve banka ağırlıklıya çevirdiğinde şüphe ile bakmıştım. Hatta twitterdan birkaç sorudan sonra fonun sahibi beni engellemişti. Kendi adıma yabancıların yoğun olduğu hisselerde yatırım yapmamayı uzun zamandır prensip edindim, uzun süredir %25-30 üzeri hisse taşımıyorum. Portföyündeki 2 spekülatif hissenin bu yıl yaptığı atakları saymaysak son 1 yılı başarısız geçirdiğini düşünüyorum.
    Selamlar, serbest fonu için türev kullanabileceğini söylediğinde garipsemiştim ama sanıyorum büyük yatırımcıyı biraz daha fazla önemsemeye karar verdiler.

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku

Bugün itibarıyla kırdım zincirini MAC'ın.Show bugün başlamış bile..Kağıtları epey iyi gidiyor bugün.

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    önümüzdeki zor dönemi mac yatırımcıları için mi dediniz yoksa genel olarak mı? p.tesi günkü tablo ortadan tamamen kalktı bankalar hariç piyasa eski yerine geldi hatta çoğu geçti bile. Ülkeye meteor düşse yine de toplanıyor bence çok iyi yerlere gidecek borsa bu yıl içinde.

5.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    önümüzdeki zor dönemi mac yatırımcıları için mi dediniz yoksa genel olarak mı? p.tesi günkü tablo ortadan tamamen kalktı bankalar hariç piyasa eski yerine geldi hatta çoğu geçti bile. Ülkeye meteor düşse yine de toplanıyor bence çok iyi yerlere gidecek borsa bu yıl içinde.
    Meteor demişsiniz ama Akdeniz'den sonra Karadeniz'deki NATO askeri deniz yığınağından açıkcası çok endişeleniyorum. Herkes Rusya'ya karşı diye düşünürken beklenmedik birşey olmaz umarım.

6.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Meteor demişsiniz ama Akdeniz'den sonra Karadeniz'deki NATO askeri deniz yığınağından açıkcası çok endişeleniyorum. Herkes Rusya'ya karşı diye düşünürken beklenmedik birşey olmaz umarım.
    Hiç önemi yok 2 gün satarlar 3 güne toplarlar. Pazartesi sabahı tam bir yıkım senaryosu vardı 2 günde eser kalmadı ortalık yemyeşil, güllük gülistanlık.

Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Her ikisi içinde dedim. Borsada herkesin umduğu, beklediği banka hareketi yine olmayacak gibi. Bankalar 2 ileri 2 geri şeklinde harekete devam ederler. Hatta bazen 3 geri olur. Borsa 2020 gibi yerli speklerin at koşturdukları hisse bazlı hareketlerle sürer gider. Bu süreci iyi okuyan hsyf fonlar daha iyi getiriler vaad eder. Mac gibi, büyük banka fonları gibi hisse senedi fonları ve aktif yönetilmeyen bes fonlarından pek getiri elde etmek zor olur bence.
    Öte yandan enflasyon gerçeği artarak karşımızda olmaya devam eder. Hepimiz için enflasyonu yenecek portföyler yapma zorunluluk olarak karşımızda durmakta.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

gunluk- haftalık bakarak bunu yonetmek cok zor artık

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •