Yaw üzüldüğün şeye bak.
Toplamda yıl sonu enflasyon(GERÇEK OLANI) üzerinde kazanca ulaştınmı.? YETER. Her yıl bunu başarıyorsan gerisi önemli değil. Kalanı hayatını sevenlerinle güzel yaşa. Geberip gidecez abicim yaw. Sevdiğin insanları mutlu etki, verdiğin sevgi katlanarak geri dönsün.
Benden örnek al. cumartesi abimizi tüm sevgimizle odunlu terapiye alıp yumuşattık. Yumuşatmadıkta yakalarsak yumuşatacaz. Sevgi böyle bişeydir, yaşanır.
abigail borsa olayına şanslı dalmış, bol şans dilerim. Klavuzunu doğru seçti.
Herkesi kovaladığım halde yüzeyi değil gerçeği gördü ve kaçmadı. "Bu adam efsane olmuş, belediye başganları adamın kapısında madalya takmak için sıraya girmiş bir bildikleri mutlaka vardır yaw." dedi.
Hoş ben kimseye senet önerecek durumda değilim, sadece orta uzun vade endeks konusunda yanılmamanızı sağlamaya çalışıyorum.
Ana olay bu, endeks yönünü orta-uzun vadede doğru bilmek, gerisi teferruat.
Benden bunu kapabilecek zekaya sahipseniz batmazsınız. En fazla az kazandım diye üzülürsünüz. Ben vermem, siz kapacaksınız. Ben niye vereyimki.? Düşün bi, bana ne faydan olduda ben sana iyilik yapayım. Sen yazdıklarımdan kapacaksın. Kapamazsan ben ne yapayım değilmi. Empati kur.
Klavuz çok önemli. Bak akp-mhp ikilisine takılanlar devlet yardımı ile geçinir hale düştüler(kaymak tabakaları hariç)
Ah başkanım,dün o hatayı istemeseler yaptık.nasılmı?yazı tura atıp bir hissede tabana alış yazalım dedim.ereğli ve şişe de.şişe geldi ama taban gören ve Ereğli oldu.giden gitsin.piyasa normale bu dönene kadar almam artık.nereye giderse gitsin.
ayhan CDS durumu çok su kaldırırda ben devam etmek istemiyorum. CDS in ne olması gerektiğini yazdım. TR devletini yönetenlerinde haklarını kovalamadığını yazdım. CDS lerin manipule edilebildiğini yazdım. Nereden bilgi aldığına bağlı olarak CDS fiyatını farklı görürsünü yazmadım. CDS le oynayanlara ceza verildiğini yazdım. Başka şey yazmayayım, anlayan anlamıştır.
Bu arada endeksin 1400 üzerinde kalıcı olacağını düşündüğümden ve yabancı satış etkisinin azaldığını düşündüğümden elimdeki zaten az olan longlara AZ bir miktar daha takviye yaptım.
Takviye yaptığım anda yazmadım çünki riskli görüyordum. Ben aldıktan sonra endeks bir taban daha yapsaydı call margine düşmüştüm o sebeple okuyanları korumak amaçlı yazmadım. Riskli gördüğüm işlemleri burada yazmadığımı her defasında söylüyorum.
Endeks arada küçük düştü ama yükselişle kapadı. Zaten epey yüksekten takviye yaptığımdan övünülecek bir durum yok. Az aldım fazla yüklenmedim.
Temel bazda bu düşüşün gerçekçi olmadığını, yabancıların tayyipe kızıp ellerindeki zararına sattığını defalarca yazmıştım. Trend dönüşü değildi. Hali ile herkes, aşağı giderken kendi kararlarını almalı ve bir yerde giriş yapmalıydı. Dahada düşerse üzülmemeliydi çünki orta vade ve uzun vade trendin yukarı olduğunu sürekli yazıyorum. Aşağı dönüş yerindede mal azalttığımı aynı gün burada yazmıştım.
ayhan çok iyi örnek oldu ve zamanında mal aldı. Aldıktan sonra bir miktar düştü ve üzülsede pişman olmadı. Çok doğru hareket etti.
Ben dönüşten epey sonra aldım çünki sermayem güçlü değildi bu sebeple daha sağlam oynamam gerekiyordu. abigail de şanslı çıktı. cumartesi abimizdende bahsetmek lazım iyi oynamış ama detay burada yazmadığından ne yaptığını ne zaman yaptığını bilmiyoruz. Ayhan hepsini yazdı. Bende yaklaşık yazdım.
Son durum.
Bir miktar hisse long.
ons kenardayım,
usdtry kenardayım.
Bol şans.
İyi yapmışsın Alicemal hocam.çok güvenli bulamadığım için bende tamamen tepki yapar diye yazmıştım.gelmedi sorun yok.ptesi dahil izlemek istiyorum.o gün karar veririm artık
dow biraz karışık yazmışssın ama anladığım kadarı ile iyi fiyattan şişe almışsın, ereğli alamamışsın.
Endeks buraya 1580 lerden düştü. Uzun vade temel makro verilere bakarsak yıl sonuna kadar 1580 leri geçeceğiz Tabi tayyip faktörü izin verirse. tayyipi kenara bırakırsak, önünde kazanmak için daha çok şans var. Ancak alınacaksa BIST endeks 1500 altında iken alınmasında fayda var. hisse alacaksan zaten korkmadan al, taban olmasada al. Sadece doğru senet seç. Ben senet bilmediğimden önermem doğru olmaz.
Bu arada genele söyleyeyim, KISA VADE cilere faydam olmaz. Uzun vadeci isen(4-6 aydan fazla) beni oku.
İyi senet seçtinmi endekste 1500 altındaki seviyeler çok uygun seviyeler. (tayyip izin verirse) Bir şey kaçırmadın. Olurda tayyip arıza çıkardı endeks çöktü. Ben batarım vipop da olduğum için ama senetde olanlar batmazlar. Sadece 72 sene bekleyeceksin. Sorası güllük gülistanlık.
Yer İmleri