Ah başkanım,dün o hatayı istemeseler yaptık.nasılmı?yazı tura atıp bir hissede tabana alış yazalım dedim.ereğli ve şişe de.şişe geldi ama taban gören ve Ereğli oldu.giden gitsin.piyasa normale bu dönene kadar almam artık.nereye giderse gitsin.
Ah başkanım,dün o hatayı istemeseler yaptık.nasılmı?yazı tura atıp bir hissede tabana alış yazalım dedim.ereğli ve şişe de.şişe geldi ama taban gören ve Ereğli oldu.giden gitsin.piyasa normale bu dönene kadar almam artık.nereye giderse gitsin.
Bu arada endeksin 1400 üzerinde kalıcı olacağını düşündüğümden ve yabancı satış etkisinin azaldığını düşündüğümden elimdeki zaten az olan longlara AZ bir miktar daha takviye yaptım.
Takviye yaptığım anda yazmadım çünki riskli görüyordum. Ben aldıktan sonra endeks bir taban daha yapsaydı call margine düşmüştüm o sebeple okuyanları korumak amaçlı yazmadım. Riskli gördüğüm işlemleri burada yazmadığımı her defasında söylüyorum.
Endeks arada küçük düştü ama yükselişle kapadı. Zaten epey yüksekten takviye yaptığımdan övünülecek bir durum yok. Az aldım fazla yüklenmedim.
Temel bazda bu düşüşün gerçekçi olmadığını, yabancıların tayyipe kızıp ellerindeki zararına sattığını defalarca yazmıştım. Trend dönüşü değildi. Hali ile herkes, aşağı giderken kendi kararlarını almalı ve bir yerde giriş yapmalıydı. Dahada düşerse üzülmemeliydi çünki orta vade ve uzun vade trendin yukarı olduğunu sürekli yazıyorum. Aşağı dönüş yerindede mal azalttığımı aynı gün burada yazmıştım.
ayhan çok iyi örnek oldu ve zamanında mal aldı. Aldıktan sonra bir miktar düştü ve üzülsede pişman olmadı. Çok doğru hareket etti.
Ben dönüşten epey sonra aldım çünki sermayem güçlü değildi bu sebeple daha sağlam oynamam gerekiyordu. abigail de şanslı çıktı. cumartesi abimizdende bahsetmek lazım iyi oynamış ama detay burada yazmadığından ne yaptığını ne zaman yaptığını bilmiyoruz. Ayhan hepsini yazdı. Bende yaklaşık yazdım.
Son durum.
Bir miktar hisse long.
ons kenardayım,
usdtry kenardayım.
Bol şans.
ahan sana yemin 2 yonca alışımdada eregli mi yonca mı diye düşündüm ama her ikisindede bu endeks gidecekse onu taşıyacak olan yonca olacaktır diye düşündüm ve yoncayı aldım
aslında yonca 3 aydır sanayi kağıtlarına göre kötü gidiyordu hatta diğer baNKA kağıtlarına görede kötü gidiyordu ama iki taban görünce 2. günde aldım ama 2. tabanda iken eregliyi tercih etsem hatta thyao yu bile tercih etsem daha güzel olacaktı
ama ben yoncanın bir anda zıplayacağını düşünüyorum aynışey akkızda da olacak diye düşünüyorum
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri