Teşekkür ederim değerli fikirlerinizi paylaştığınız için.

Tarlalar evet hanımın dedesinden kalma ama gerekli paylaşımlar yapılmış, tarlalar eşimin annesi üzerinde yani kayınvalide üzerinde . Resmi tapuları var. Muhtar konusunda doğru söylüyorsunuz dikkat etmek lazım. Ama devlet tarafından kamulaştırılma da olmuyor mu? İnternette bu gibi şeyler okudum ve mantıklı da geldi aslında devletin hakkı olduğuna yer altının. Bizim kayınvalide , yıllardır tarlalarından icar alıyor. İstanbul da yaşıyor. Yazın da bizim köy evinde yaşıyor 3 ay kadar. İş olgunlaştıkça kuşkusuz hukuki yardım alacağız , ben ön fikrim olsun istiyorum. Hanımın anne tarafından tarlalar , ondan da eşim ve baldız var zaten 2 kardeşler. Baldız da bekar olduğundan , bu işlerle benden başka uğraşacak kişi yok. Dediğiniz gibi yabancı firma olması daha iyi , ama ileride yerli firmaya devir olur mu , bizim yerli firmalar çakalın önde gideni olur zaten.
Benim çekincem , kamulaştırma olursa adım gibi eminim devletimiz ölmüş eşek fiyatına bağlamak isteyecektir , itiraz etmek para edecek mi, devletle uğraşılmaz kolay kolay. Hele bu hukuk sistemimiz ile.