Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
Zaten bir evi "aldım" diyebilmek için en azından kaba inşaatı dikilip kat irtifak tapusu çıkmış olmalı.
İpoteksiz tertemiz kat irtifak tapusu üzerime geçtikten sonra zaten evi kral gelse elimden alamaz.
En kötü yiyeceğim kazık inşaatın kaba halde bırakılması olur, onu da tamamlarım bir şekilde.
(Zaten müteahhiti tanımıyorsam tapuda parayı eksik veririm. Gerisi bina tamamlanınca)

Ama ortada bina yok bişey yok, millet hangi belge ile neyi satın alıyor anlamıyorum.
Bina ortada yokken verilecek şey en fazla kaparo (kapora) falan olmalı. Ki ben o riske bile girmem.
Suryapı,teknik yapı,ağaoğlu hemen hemen tüm emlak konutun sattığı kefil olduğu projeler şu anda tapusuz satış vaadi sözleşmesi ile satılıyor.Yıllardır yazıyorum bu iş banker faciasını geçti devletin izin vermemesi lazım diye ama para yok inşaat yapacak şirketler alayı batık e inşaat da şart olay tüm hızıyla devam ediyor.Sonu elbet hüsran.Bu tarz ev alanlar varsa acilen dava açsınlar şirketin adına falan güvenmesinler,gecikme varsa teslimat yapılmadıysa veya teslimat yapıldı tapu verilmediyse bir gün bile beklemeden dava açsınlar haklarını arasınlar.Şirket batmadan bir şekilde bir şeyler alabilirler,şirketler batarsa bir kuruş tahsil edemezler,bizim memlekette ilk davr*****n ancak az bişi şansı olur.