Sayfa 510/853 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BISTe gelirsek.
    1400 teknik seviyeden döndü. Ya orada yabancı satmayı bırakıp alışa geçti, yada yerli orada alışa geçti. Bugün ekran başında değildim. Hoş moral bozulduğundan beridir pek ekran başında değilim.

tayyip bugün konuşmuş. Piyasa tahatsız olmamışki endeks yükselmiş.

Yarında bu hareketin devamı gelir. Eğer 104 general olayında tansiyonu yükseltecek açıklamalar gelmezse, yarın biraz yükseliriz ama dalgalı geçebilir..

2.  Alıntı Originally Posted by abigailcat Yazıyı Oku
    Çok garip bir grafik değil mi ya :D

Yine gümbür gümbür bir gün. Ziraat bankası çin eximbanktan 400milyon dolar kredi almış. :D Zamanında demirörene milyonlar verirken pişkin pişkin "paramız vardı verdik size ne" diyen, -yandaşları tarafından- milyar dolar batık kredilerle devam eden serüven, çin boyunduruğu altına girmekle devam ediyor

benım minik portföyüm güzel gidiyor şu anlık HDFGS günü +5,20% ile (5,26 TL) kapattı . Alış maliyetim 4,48 TL. 17%'den az daha fazla karım var. [emoji14] balinalar korkun bendennn
    Bu hedef girişim hedefi sapitti galiba.
    5.26 ya takıldı kaldı.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Aşıda herkesi 15 - 20 gün eve kapatın iş bitsin diyenler var.

Bitmez.

Eve kapatılan yaşlılardan virus kapanlar ortaya çıkar ama belirti göstermeyen kalan çoğunluk evde viruslu olarak bekler. Serbestlik başlayınca bu virusluler dışarı çıkıp tekrar yaymaya başlarlar. 20 gün kapalı kalan virus vücutda ölüyormu.? Ölmüyor diye biliyorum. Ölüyorsa tamam.

Doğru olan halkın en az %50 si aşılanana kadar kısıtlamalar devam etmeliydi. Okullar yüzyüze eğitime açılmamalıydı. Haftasonları ve akşamları çıkış yasağı devam etmeliydi vs.
    alicemal virüsün bulaşık ömrü 7 ila 10 gün ilacı virüsü öldürsün diye değil ciğere inmesin diye veriyorlar aşının virüsü öldürme gibi bi durumıuda yok zaten virüsü kaptınmı 6 ay aşı olmanada gerek yok
    bir halt olacağı yok.

4. Günaydın arkadaşlar,dün bir çok kağıdın aracı kurum dağılımına bakma fırsatım oldu.Özellikle baba kağıtlarda BofA ve diğer yabancı kurumlar net satıcı konumundayken saat 14-15 arası alıma geçmiş.Alicemal abinin de dediği gibi ,anlamsız satışlarının (anlayana) sonucu artık onların da canı acımaya başladı ve satışı kesip alış kısmına geçip 3 hafta sonra tekrar aşağıya çakacaklar ya da kapalı kapılar ardında yine bir şeyler ayarlandı.Pazartesi Halkbank davası başlıyor.........

5. https://eksisozluk.com/entry/121671765

Başka bir topikte bir arkadaş paylaşmış,ben okudum....Rus-Ukrayna gerilimine projeksiyon tutmuş.....

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal virüsün bulaşık ömrü 7 ila 10 gün ilacı virüsü öldürsün diye değil ciğere inmesin diye veriyorlar aşının virüsü öldürme gibi bi durumıuda yok zaten virüsü kaptınmı 6 ay aşı olmanada gerek yok
    Bende mecburen araştırdım. Vücutta 30 güne kadar ölmüyor, ilk 10 gün bulaşıcılığı yüksek, 30 güne kadar bulaşıcılığı devam ediyor ama bulaşma ihtimali çok düşüyor. Sonra ölüyor. Ölüyordan kastım aşı değil, vücudun bağışıklık, koruma sistemi bunları yok ediyor.

Bu durumda milleti 30 gün eve kapattınmı virus diye bir şey kalmaz. Evlerde hastalanma belirtisi gösterenler ambulansla hastahaneye götürülür. Taşıyıcı olupda belirti göstermeyenler evde kaldığı müddetçe virus vücutda 30 günde yok olur.

Millet 30 gün evde beslenebilmesi gerekir. Bunuda devletin ayarlaması gerekir. Nasıl beslenecek.? Bakkala gitmesi, bakkalada mal gelmesi şart. Bu durumda gıda esnafı mutlaka tamamı aşılanacak, gıda üreticileri, dışarıda olması gerekenler aşılanacak. Kalan eve kapatılacak 30 gün.

Sonrasındada sınırlardan ve gümrük kapılarından kimsenin içeri alınmaması lazım. Bizim sınırlar delik deşik olduğu için bizde kapama işi zor. Bir kişi bile kaçırsan tüm ülkeye yayıyor.

Çinde ve yeni zelandada 1 kişi hasta olsa o mahalleyi gerekirse şehri kapatıyorlar. Bu şekilde rahatlar.

Klavuzun karga ise burnun boktan kurtulmuyor.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    https://eksisozluk.com/entry/121671765

Başka bir topikte bir arkadaş paylaşmış,ben okudum....Rus-Ukrayna gerilimine projeksiyon tutmuş.....
    adanalı, yazının baştan bir kaç paragrafını okudum. Bana taraflı bir yazı gibi geldi. Gerçeği değil insanları yönlendirmek istediği şeyleri yazmış.

Yazıda Türklerin, başından itibaren ikinci dünya savaşında Ruslardan kortuğunu yazmış.

Halbuki bizi parçalayan, bölen paylaşan en başta İngilizler Fransızlar İtalyanlar yani batılılardı. Ruslarda kuzeyden pay alma savaşındaydı ama Osmanlının %90 ı batılılarca alınmıştı. İstanbulda bile İngiliz savaş gemileri vardı ve toplarını padişahın burnuna doğru çevirmişlerdi. padişah ingilizlerin emrini yapan kukla haline gelmişti. Zaten kaçıncada ingiltereye kaçtı. sunnilerin başkenti arap diyarlarına kaçmadı. fetullahta batıya kaçtı. bundan sonra kaçan sunni tarikat lideri olursa oda ingiltere yada abd ye kaçacaktır. Çünki sahipleri onlar, yetiştiren onlar..

Sonra kurtuluş savaşında batılılarla savaştık. Yazıda Ruslara karşı Bizim baş düşmanımız ingilizlerden(Çörçil) yardım istendiği yazıyor.

Halbuki kurtuluş savaşında yani 10 yıl kadar önceki son savaşta Rusların yardımı ile ingilizle, fransızla, italyanla ve arkasında ingiliz olan yunanla savaştık.

Silahı ve parayıda Ruslardan aldık. Para Ruslar aracılığı ile Bhutan krallığından geldi diyenlerde var ama doğrumu bilmiyorum.

O yazı kötü niyetli. Devamında ukrayna-rusya anlatılıyor olabilir, kötü niyeti görünce okumayı kestim.

Ukraynayı bölen ise yine batılılardı. Batılılar, Ruslarla Çinlilerle dayanışma içindeki tüm ülkeleri bölüp parçalamaya çalışıyorlar.
    Ukraynadan sonrada Belarus(beyaz Rusya) uğraşmaya başladılar. İçeride bazı gruplara para verip ayaklanma çıkarıyorlar.

Batılılar TR de pkk yı kullanarak nasıl bizi bölmek istiyorlarsa, aynısını ukrayna ve belarusda başka grupları kullanarak yapıyorlar. Çinde Uygur Türklerinden bir grubu kullanıyorlar.

Gerçek bu. Batı bizim şu an baş düşmanımız.
    Batı yok oluncada doğuda güçlü ülkeler bizi yok etmeye çalışacaklardır. İnsanın doğasında var bundan kaçamazsın, güçlü olman gerekir. Güç içinde imam hatipler değil bilim-Fen okulları açman gerekir. imam hatip açıp fen-bilim okulları kapaman demek baştan teslim olman demek. Bize imam hatipleri açtırtanlar batılılar.

Batı kötü, Ruslar yada Çin iyi demek değil.

Biz kendimiz birlik olursak dünya ile baş ederiz ama birlik olmamıza izin vermiyorlar. O sebeple sağ-sol, Alevi-Sunni, Türk-Kürt gibi birbirimizle kavga ettirip ayırarak bölmeye çalışıyorlar. fetullahların, cübbelilerin, erbakanların, davutopluların, abdullahların, özalların yetiştiği tarikatları kurup besleyip büyütenler batılılar. Hristiyanlar bize imam hatip okulları açtırıyorlar, 3 kuruş aklın-bilgin varsa arkasında yatan kötü niyeti anlarsın?

Yemeyin bu tür yazıları. Tabi yememek için efsane keçi olmak lazım, buda zor.
    Son düzenleme : alicemal; 08-04-2021 saat: 10:46.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST e gelirsem.

Gördünüz yine ispatı yaşandı.

Büyük bir oyuncu korktu diye endeks hızla indi ve şimdi hızla çıkıyor. Korkunun temeli yoktu. Gerçek temele dayanan bir düşüş olsaydı buna izin vermek gerekir. Ama gerçek temel veya tekniğe dayanmayan hızlı düşüş-hızlı yükseliş varsa izin vermemek gerekir.

2 hafta önce S&P yöneticileri(yaw ben S&P diyorum ama abd hisse borsasının adı neki) izin vermedi, korku yaratanın tepesine bindiler iflas ettirdiler. Korku yaratanla ortak iş tutanlarda çok büyük zararlar yazdılar pek çok yönetici işten atıldı. Peki bunu gören diğer oyuncular bu tür bir şeye yeltenebilirlermi.? Yeltenemezler. İşte yönetim böyle olur. Güven böyle sağlanır.

Bu düşüşte yine yüzbinlerce kişi para kaybetti, kaybedilen paralar başkalarının cebine girdi. kaybeden yüzbinler bu şekilde bir kaç darbe daha alınca korkak hale geldiler ve her rüzgarda satıp almaya başladılar.

Al sana kısa vade oyuncu.

Her yıl bu şekilde beş altı darbe yiyoruz, bazısının temeli var çoğunun yok, büyük oyuncuların, çıkar gruplarının kumpası.

Her yıl bu kadar dayak yiyen para kaybeden ve yıllar geçtikçe kazanamayan oyunculardan bir kısmıda, kestirme yola başvurup uçan kaçan senetlerin peşine düşüyor.

Uzun vadede kazansa uçan kaçan senedin peşine düşermi.? Mutlaka düşenler olacaktır insanın-hayvanın doğasında var, kaçanı kovalarız vahşi tarafımızdır. Ama bu kadar olmaz.

Suçlu BIST yönetimi. Ama yeni tayin edilmiş, özgüveni kendini tayin edenden kaynaklanan belliki boş BIST yöneticisi ne diyor.? "Bizde suç aramayın suçlu sizsiniz."

Gece hırsızlar mahalleyi boşaltmış. Polis şefi konuşuyor. "Camları kapıyı açık bırakmasaydınız."

Sen hırsızları yakalasaydın, cam kapamaya gerek kalırmıydı.? Sana hırsızı yakalayasın diye maaş veriyorum ama yakalamıyorsun. Sana verdiğim maaşla camlara kapılara demir koyarım, silah alırım sana ihtiyaç kalmaz allahın odunu. Kapıyı camı demirle kapadım, kendi paramla kendimi hapishaneye soktum korku içinde yaşıyorum, o zaman sana neden beni koruyasın diye maaş veriyorum allahın ....

Ben silah almayayım, silahla hırsızla boğuşmak yerine iş üreteyim ülke kalkınsın diye sana topluca maaş veriyoruz allahın hıyarağası.

Dünyada camları kapıları açık uyuyan binlerce köy kasaba var, oralarda neden hırsızlık olmuyor. Maaş verilen devlet, hükümet, polis, savcı, hakim, yargıç işlerini yapıyorda ondan.

Önce devlet gücü ile halklarını soymuyorlar. Soyulmayan halktanda hırsız çıkmıyor.

Dur yaw, nereye gittim böyle. BIST dedik, BIST yöneticisi lavukdan başlayıp uzadık.

.
    Son düzenleme : alicemal; 08-04-2021 saat: 10:50.

Sayfa 510/853 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •