aLLoFFs hocam da VESBE de.
Buna çok sevindim, demek ki doğru yerdeyim
Selamlar hocam.
Şirket, Sn. Serdardm79 'un dediği gibi Ocak, Şubat ve Mart aylarında dahilde işleme izin belgesi toplam 362 milyon dolar ihracat öngörüyor.
2020 Ekim-Kasım ve Aralık ta bu rakam 317 milyon dolardı.
Bu nedenle 2021 ilk çeyreğinin 2020 son çeyreğini ciro ve karlılık olarak yakalamasını beklemek makul gibi ne dersiniz?
Hayırlı kazançlar.
gereğinden fazla geriledi. yukarı doğru hareketlenmek istiyor(gün içi istekli alımlar görüyoruz) ancak kısa vadede endeksteki gerilemenin kişiler üzerinde etkisi psikolojik satışlara neden oluyor..(satıcılı olan piyasada çoğunluk aynı davranış içinde oluyor. piyasaya satıcılar hakimdir. her alanın zarar zarar ettiğini görmek korkuyu daha da arttırıyor. alım isteği bastırılıyor. hisse senedinin en düşük seviyelere inmiş olmasına rağmen hisse senedini elinde tutmak istemez ve mutlaka satmak isterler. sonuçta satışta geç kalırsam daha çok zarar ederim korkusu ile yapılan yok pahasına satışlar) yükselen trend içinde görülen geçici bir düşüş. kendi yönü
yukarıya doğru. fiyatın aşağı gitmesini sağlıyan faktörler ortadan kalktığında tekrar kendi yönüne dönecektir. özetle ,yükseliş trendi tehlikede değil.
endekste ise alçalan trend tehlikesi ortaya çıktı. belirginleşen üçlü tepe trend değişimine işaret ediyor. vestel sayfasına
bıst 100 endeksi ile ilgili detaylı grafik göndermiştim.
üçlü tepe dönüşü
https://hizliresim.com/EzwK3a
Grafik Yorumcusu
Ben de sizler gibi yüksek kar rakamı bekliyorum min. 400. Son çeyrekte 620 mn kar etmiş şirket. O günden sonra da talep azalmadı. Şirketin eli güçlü. Pariteye göre neresi kar lı ise yurt dışı veya yurt içi satışı yapmıştır. 0 km araç için insanların sıra beklediği bir dönemdeyiz.
Böyle talep patlaması olduğu dönemde asıl yüksek kar edemezse şirketi sorgulamak gerekir. Ben vesbe nin süreci iyi yönettiğini ve yüksek kar rakamı açıklayacağını düşünüyorum. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi ki çıta nerede kaldıysa oradan devamını bekleyeceğim.
Turizm hissesi mi bu, geçen yılın aynı çeyreğine göre kıyaslayayım.
ihracat rakamlarına göre imkansız demişsiniz. Kıyaslamadan konuştuğunuz çok belli.
Ekim ile ocak arasında -304 bin adet
kasım ile şubat arasında +314 bin adet fark var.
Mart verisi henüz açıklanmadı.
Yani beyaz eşya satışlarında bir önceki çeyreğe göre şuanda 10 bin adet fazla satış bile olmuş.
Lütfen bilmeden biliyormuş gibi konuşup cevap hakkı doğurmayın.
Yazdığım yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
inanılmaz gerçekten. 1 şubattan sonra ne oldu ki aralıksız düşmeye başladı bu hisse. patron satıyorsa hiç etik bulmuyorum. spekulatörlerden farkı kalmıyor. satmıyor ise, bir nedeni olmalı. hammadde krizinden olabilir mi?
Yer İmleri