TREND dostum..belki 10 yıldan fazla zamandır forumu okuyorum ama bu süre hiç yazmadım..twiitte yazıyorum bir kaç satır..
mükemmel bilgi paylaşımların için sana teşekkür etmek istedim..
insanlara çok yardımcı oluyorsun..
sevgiler..saygılar..
TREND dostum..belki 10 yıldan fazla zamandır forumu okuyorum ama bu süre hiç yazmadım..twiitte yazıyorum bir kaç satır..
mükemmel bilgi paylaşımların için sana teşekkür etmek istedim..
insanlara çok yardımcı oluyorsun..
sevgiler..saygılar..
STAH Komutan selamlar sevgiler, seni burada görmek büyük bir zevk. Bizim eski Plato'dan burada 1 düzine kadar arkadaş var örneğin ayhan53 (Rallici Başkanımız), slx, Gazmanbaba, kuzu vs niklerini hatırlayabildiklerim. Komutan, senin yerin ayrıdır, çok değerli bir şahsiyetsin. Muhabbetini gerçekten de çok özledim desem hiç yalan olmaz. Katılımını bekliyorum STAH Komutan, kendine iyi bak. Sevgiler Saygılar Hürmetler. TH
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Mevcut konjonktür borsada yatırım yapmaya uygun değildir. TR ekonomisi iyi yönetilmiyor. Ülke yüksek faiz, yüksek enflasyon, kötü yönetim, artan işsizlik, artan belirsizlikler, azalan kârlılık kıskaçları arasında sıkışıp kalmış durumda. Şirketlerin içinde bulunduğu genel durum da iç açıcı değil. Ülkenin içinde bulunduğu durumu banka hisseleri gayet gerçekçi bir şekilde yansıtıyor çünkü defter değerlerine göre %50'yi aşan hatta %75'e kadar yükselen muazzam iskontolarla işlem görüyorlar. Bankalar ülke ekonomisinin temel direkleridir. Bu direkler eğer olumlu mesaj veremiyorsa demek ki ekonomide işler yolunda gitmiyor demektir.
Şu anda mevduat faizleri %20'ye yakın. Böyle bir ortamda borsada kâr elde etmeye çalışmak akıntıya karşı kürek çekmek demektir. 2021 yılı bana göre banka hisseleri açısından iyi geçmeyecek çünkü a) bankaların bilançosundaki batık veya takipteki kredilerin yüzdesi artma eğiliminde, b) finansman/kredi talebinde doğal olarak düşüş var, c) net faiz marjları daralıyor. 2021'de özsermaye kârlılığı %10'un biraz üzerinde gerçekleşir diye düşünüyorum yani devlet tahvili mevduat hesabı gibi risksiz enstrümanların getirisinin çok altında bir oranda.
Böyle bir ortamda bırakın borsadan kâr elde etmeyi eldeki risk sermayesini enflasyonla kafa kafaya tutmak bile başarıdır. Ortam risk alınacak bir ortam değildir.
TCMB Başkanı yapılan şahıs yüksek ihtimalle faizleri yakında indirmeye başlar çünkü en üst kademe yüksek faizlerden rahatsızlık duyuyor. Böyle yapıldığı taktirde hem döviz kurları patlar hem de enflasyon, sonuçta da zaten iyi durumda olmayan ekonomi daha da çıkmaza girer. Peki, yeni Başkan tarafından faizlerin indirilme olasılığı nedir? Bana göre %50'den fazladır.
Sn trenhound hocam ülkemizin iç dinamikleri ekonomiyi toparlamada yardımcı olacaktır. Sancılı süreçler yaşanacak elbet. Ama 2021 yılı iyi olabilir bizim adımıza...SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri