-
Amerikali ressam Charles Allan Gilbert'in olum yildonumu (20 Nisan 1929)
Frances aranging flowers , 1918

Woman with Rose, 1920
-
Stan Laurel ve Oliver Hardy'nin sessiz kisa filmi Big Business, 20 Nisan 1929'da Amerika'da vizyona girdi.

-
Love Story filmiyle unlenen Amerikali aktor Charles Patrick Ryan O'Neal'in dogum gunu (20 Nisan 1941)

-
Ingiliz roman yazari, sair C. S. Lewis, Perelandra- Venus’e Yolculuk (Perelandra Voyage to Venus) romani 20 Nisan 1943’de The Bodley Head araciligiyla yayinladi.
“ Agac o dunyada dikildi, ama meyve ve dunyada olgunlasti. Karanlik Dunyada kan ve hayatin karisiminin fiskirdigi cesme, burada yalnizca hayat verir. Ilk selaleleri gectik, bundan sonra irmak derinlere akip denize yonelmekte. Burasi Onun, fethedenlere vaat ettigi Sabah Yildizi, burasi dunyalarin merkezi. Bu vakte kadar her sey bekliyordu. Ama artik borular caldi ve ordu harekete gecti. Sukurler olsun Ona. ”

“ The Tree was planted in that world but the fruit has ripened in this. The fountain that sprang with mingled blood and life in the Dark World, flows here with life only. We have passed the first cataracts, and from here onward the stream flows deep and turns in the direction of the sea. This is the Morning Star which He promised to those who conquer; this is the centre of worlds. Till now all has waited. But cow the trumpet has sounded and the army is on the move. Blessed be He! ”
-
Iki Akademi Odul sahibi Amerikali aktris Jessica (Phyllis) Lange'in dogum gunu (20 Nisan 1949)

-
Ingiliz roman yazari, gazeteci ve yayinci Sebastian (Charles) Faulks'in dogum gunu (20 Nisan 1953)
" Muzigin islevi, kalbimizde sakli tuttugumuz duygulari ozgurce ruhumuza yansitmaktir. Gecmisin buyuk bestecileri bunu basarabiliyordu. Oysa bugunun muzisyenleri, kose baslarinda satilabilecek kadar siradan, uc-bes notalik sarkilarla yetinebiliyorlar. Deha olarak kabul edilmek o kadar da kolay degil sevgili Madam Azaire. " Kuslarin Sarkisi

" The function of music is to liberate in the soul those feelings which normally we keep locked up in the heart. The great composers of the past were able to do this, but the musicians of today are satisfied with four notes in a line you can sell on a song-sheet at the street corner. Genius does not find its recognition quite as easily as that, my dear Madame Azaire! ”
-
Yuzuklerin Efendisi uclemesindeki Gollum karakterine hayat veren Ingiliz aktor ve film yonetmeni Andrew Clement 'Andy' Serkis'in dogum gunu (20 Nisan 1964)

-
Romanya dogumlu Fransiz sair Paul Celan, 20 Nisan 1970’de Seine Nehrine atlayarak intihar etti.

Hemen yaz bana, lutfen,
benden haber almak isteyip istemedigini de yaz,
sefkatimi ve sevgimi kabul edip edemeyecegini,
sana herhangi bir seyin yardimi olup olamayacagini,
ara sira hala elini bana uzatip uzatmadigini
ve icinde isik olmak istedigim agir ruyayla
beni karartip karartmadigini yaz.
Bana yazmayi dene, bana sor,
senin cok yakinidayim,
yureginde ne varsa hepsini yaz!

Scrivimi presto, ti prego,
e scrivi se voi ancora una mia parola,
se puoi ancora accogliere
la mia tenerezza e il mio amore,
se qualcosa ancora può aiutarti,
se tu ogni tanto tendi ancora la mano verso di me
e mi oscuri con il sogno pesante,
nel quale vorrei splendere come una luce.
Tenta, scrivimi, rivolgiti a me,
allontana da te scrivendo tutto ciò che ti opprime!
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri