Sayfa 166/1002 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266666 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. hsyf'ler yeni döneme ayak uydurmakta zorlanıyor 1-2 tanesi hariç. relatif olarak çok zayıflar endekse göre.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hsyf'ler yeni döneme ayak uydurmakta zorlanıyor 1-2 tanesi hariç. relatif olarak çok zayıflar endekse göre.
    endeks dışı hisselerden hızlı çıkabilenler ve u30 da pozisyon alabilenler bir nebze ayakta kalabilirler.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hsyf'ler yeni döneme ayak uydurmakta zorlanıyor 1-2 tanesi hariç. relatif olarak çok zayıflar endekse göre.
    Üstad düşüş dönemleri için kafama takılan bir konu var.

Bu dönem gibi sert düşüş hareketleri dolayısıyla fondan çıkışların çok yaşandığı günlerde, fon yöneticileri normalde asla satmayacakları hatta alım yapacakları fiyattan hisse sattıkları için fon stratejilerinde ciddi yalpalama oluyor mudur?

Yani sert düşüş süreçleri, fondan çıkışların ağırlıklı olduğu zamanlar olduğundan, yöneticinin istediği hareketi yapamadığı (hatta tam terisini yapmak zorunda kaldığı) durumlar olduğu için hisse fon almak için çok da doğru zamanlar olmayabilir mi?

Umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Bu doğrultuda uzun süreli sert düşüşlerin olduğu dönemlerde hisse fon alımı yerine doğrudan hisse alımı daha mantıklı olur mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Sn. Lemon gibi, bazı fonların açıklanan fiyatlarını bu sayfaya ben de yazıyordum. Yazdığım fonların büyük kısmı zaten ziraat bankası web sitesi fon fiyatları sayfasından aynı gün 19:00- 19:30 saatleri civarı görülebiliyor, Valörsüz olanları 18:30 gibi görülebiliyor.

Bunun dışında Qinvest'in Elz ve Pdd fonlarını yazıyordum, pek yatırımcısı olmadığını düşündüğümden, ayrıca ramazan ayı ve bazı kişisel durumlardan dolayı günlük yazmayı bıraktım. Ayrıca bazı arkadaşların da belirttiği üzere fon yatırımı, özellikle de yüksek riskli olarak belirtilen hisse fonları, emtia fonları, döviz fonları vs orta-uzun vade periyot yatırım araçları olduğu için günlük getiriler üzerinden konuşmanın çok gerekli olmadığını düşünüyorum. Zaten tefasta fonların çoğu ertesi gün sabah 07:00'da fiyatları gözüküyor. İş bankası fonları aynı gün akşam 22:30 da kendi sitesinde yayınlanıyor. Fonların benchmarkları olan endekslerin kapanış değerleri(Bist 100, katılım, teknoloji endeksleri veya Eurobond fonları/döviz kira fonları için merkez bankası 15:30 kapanış kur değeri, Kıymetli madenler için saat 17:00 gibi bist kıymetl taşlar piyasası verileri vs.) 3 aşağı 5 yukarı fonların günlük getirileri için bir öngörü veriyor. Ayrıca kişisel portföyde bulunan fonların önemli civarı saat 00.00'da Mkk sitesinden edevlet şifresi ile giriş yapılarak güncel değerlerine ulaşılabiliyor.

Gündeme geldiği için Sn Lemon gibi, açıklama yapma gereği hissettim.

Herkese hayırlı günler, saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku

Bu dönem gibi sert düşüş hareketleri dolayısıyla fondan çıkışların çok yaşandığı günlerde, fon yöneticileri normalde asla satmayacakları hatta alım yapacakları fiyattan hisse sattıkları için fon stratejilerinde ciddi yalpalama oluyor mudur?

Yani sert düşüş süreçleri, fondan çıkışların ağırlıklı olduğu zamanlar olduğundan, yöneticinin istediği hareketi yapamadığı (hatta tam terisini yapmak zorunda kaldığı) durumlar olduğu için hisse fon almak için çok da doğru zamanlar olmayabilir mi?

Bu doğrultuda uzun süreli sert düşüşlerin olduğu dönemlerde hisse fon alımı yerine doğrudan hisse alımı daha mantıklı olur mu?

Güzel bir ayrıntıyı fark etmişsiniz. Bende bunu fark ettim. Aslında direkt hisse almak günlük yönetim ücretinden de kurtarıyor. Sonra tekrar fon almaya karar verdim kendi adıma, nedenleri
    1. Çok sıkışınca her türlü elden cikartabiliyorsunuz, payınızı fon illa geri alıyor
    2. Bir iki hisse değil, daha profesyonel seçilmiş bir portföy satın alıyorum (inşallah öyledir)

6.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Güzel bir ayrıntıyı fark etmişsiniz. Bende bunu fark ettim. Aslında direkt hisse almak günlük yönetim ücretinden de kurtarıyor. Sonra tekrar fon almaya karar verdim kendi adıma, nedenleri
    1. Çok sıkışınca her türlü elden cikartabiliyorsunuz, payınızı fon illa geri alıyor
    2. Bir iki hisse değil, daha profesyonel seçilmiş bir portföy satın alıyorum (inşallah öyledir)
    Hisse senedi piyasa oyuncusu olmak ciddi efor isteyen bir konu. Tüm gündeme, alım satım yaptığınız hissenin finansallarına, sektörüne vb birçok konuya hakim olup tüm bunları iyi bir zamanla ile yönetmeyi gerektiriyor. Bunları yapabilen kişiler işin hsyf lerden yüksek getiri olabilir.
    Ancak bu dediklerimi yapabilen yatırımcı sayısı hem çok azdır hem de süreklilik sağlamak zordur. Aslında insan şunu hem hsyfler hemde kendi hisse senedi portföyü için ölçmeli. Örneğin bu düşüş başlamadan önce hisse portföyünüz ne kadar dı? Endeks tekrar aynı seviyeye geldiğinde ne kadar olmuş? Yani relatif getiriniz ne olmuş.
    Aktif yönetilen iyi dediğimiz hsyflerde geçmiş grafiklerini endeks ile mukayese edince hsyf lerin endeksten relatif getiri yaptığını görürüz.
    İşin diğer tarafında da portföy yönetimi konusu geliyor. Yani risk algınıza göre portföyünüzün ne kadarı hisse ağırlıklı, ne kadarı döviz, altın, emtia, mevduat olacak onu belirlemek lazım. Bir adım ilerisi de piyasayı okuyabilenler için bu ağırlıkları da aktif yönetebilmek.
    Bol kazançlar
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku

Merhaba hocam,
    Hsyf'ler olası satışlar için %3 civarı likit tutuyorlar her halukarda yaklaşık, ancak talebi T+2'den dolayı ( aslında tam da bu bahsettiğiniz etkiyi azaltmak için uygulanıyor ) zaten 2 gün sonra karşılıyorlar. Evet, bu oran çok artarsa konjünktürel olarak, fazla satış gelen günlerde bu da mutlaka yalpalamaya yol açacaktır.
    Hatta daha az derinliği olan öst gibi enstrümanlar taşıyan fonlarda bunun sıkıntısı daha çok oluyor. Ama öte yandan %80 hisse taşıyan bir fon düşüşün neredeyse 5'te birinden de kaçabiliyor .
    ortalama %90 hisse taşıdıklarını varsayarsak, %10'dan fazla satış olması likidite olma sorunları yaratsa da , ben pratikte toplam havuzu etkilemeyeceğini düşünüyorum çok fazla. Elbette satanlar oluyor böyle günlerde, ancak böyle günleri fırsat görüp benim gibi alım yapıp biriktirenler de oluyordur mutlaka.
    Hisse almak da mümkün, ben de alıyorum.
    Ancak hisse almak benim için fon almanın alternatifi değil. Bambaşka beklentilerle, bambaşka periyotta, bambaşka bir bakışla alıyorum onu.
    Fiyatı ucuz diye bir şirket asla almam mesela, ama endeks düşünce hsyf alıyorum. Şirketlerin dibi yoktur, batabilir, sıfır olabilir, ancak 30 şirketin kombinasyonundan oluşan bir finansal ürünün dibi vardır vs vs. Hisseyi primlenince satarım, fonu asla satmam( başarısızsa değiştiririm sadece). Hissede 1 haftadan 3 aya kadar periyodum değişir ve sık sık trade ederim. yatırım fonunda periyodum emekliliğim, asla trade etmem vs. gibi..
    Yani ben bu ikisini birbirine muadil görmüyorum kişisel olarak.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8. Yanılmıyorsam. Fon birim fiyatının düşüyor olması bir fondan çıkış olduğunu yani pay adedinin azaldığını tek başına göstermez.

Zaten cok kolay bir şekilde açıp bakarsanız öyle totalde ciddi bir çıkış da görülmüyor.

Sayfa 166/1002 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •