Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Üstad düşüş dönemleri için kafama takılan bir konu var.

Bu dönem gibi sert düşüş hareketleri dolayısıyla fondan çıkışların çok yaşandığı günlerde, fon yöneticileri normalde asla satmayacakları hatta alım yapacakları fiyattan hisse sattıkları için fon stratejilerinde ciddi yalpalama oluyor mudur?

Yani sert düşüş süreçleri, fondan çıkışların ağırlıklı olduğu zamanlar olduğundan, yöneticinin istediği hareketi yapamadığı (hatta tam terisini yapmak zorunda kaldığı) durumlar olduğu için hisse fon almak için çok da doğru zamanlar olmayabilir mi?

Umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Bu doğrultuda uzun süreli sert düşüşlerin olduğu dönemlerde hisse fon alımı yerine doğrudan hisse alımı daha mantıklı olur mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Güzel bir ayrıntıyı fark etmişsiniz. Bende bunu fark ettim. Aslında direkt hisse almak günlük yönetim ücretinden de kurtarıyor. Sonra tekrar fon almaya karar verdim kendi adıma, nedenleri
    1. Çok sıkışınca her türlü elden cikartabiliyorsunuz, payınızı fon illa geri alıyor
    2. Bir iki hisse değil, daha profesyonel seçilmiş bir portföy satın alıyorum (inşallah öyledir)

Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Güzel bir ayrıntıyı fark etmişsiniz. Bende bunu fark ettim. Aslında direkt hisse almak günlük yönetim ücretinden de kurtarıyor. Sonra tekrar fon almaya karar verdim kendi adıma, nedenleri
    1. Çok sıkışınca her türlü elden cikartabiliyorsunuz, payınızı fon illa geri alıyor
    2. Bir iki hisse değil, daha profesyonel seçilmiş bir portföy satın alıyorum (inşallah öyledir)
    Hisse senedi piyasa oyuncusu olmak ciddi efor isteyen bir konu. Tüm gündeme, alım satım yaptığınız hissenin finansallarına, sektörüne vb birçok konuya hakim olup tüm bunları iyi bir zamanla ile yönetmeyi gerektiriyor. Bunları yapabilen kişiler işin hsyf lerden yüksek getiri olabilir.
    Ancak bu dediklerimi yapabilen yatırımcı sayısı hem çok azdır hem de süreklilik sağlamak zordur. Aslında insan şunu hem hsyfler hemde kendi hisse senedi portföyü için ölçmeli. Örneğin bu düşüş başlamadan önce hisse portföyünüz ne kadar dı? Endeks tekrar aynı seviyeye geldiğinde ne kadar olmuş? Yani relatif getiriniz ne olmuş.
    Aktif yönetilen iyi dediğimiz hsyflerde geçmiş grafiklerini endeks ile mukayese edince hsyf lerin endeksten relatif getiri yaptığını görürüz.
    İşin diğer tarafında da portföy yönetimi konusu geliyor. Yani risk algınıza göre portföyünüzün ne kadarı hisse ağırlıklı, ne kadarı döviz, altın, emtia, mevduat olacak onu belirlemek lazım. Bir adım ilerisi de piyasayı okuyabilenler için bu ağırlıkları da aktif yönetebilmek.
    Bol kazançlar
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Hisse senedi piyasa oyuncusu olmak ciddi efor isteyen bir konu. Tüm gündeme, alım satım yaptığınız hissenin finansallarına, sektörüne vb birçok konuya hakim olup tüm bunları iyi bir zamanla ile yönetmeyi gerektiriyor. Bunları yapabilen kişiler işin hsyf lerden yüksek getiri olabilir.
    Ancak bu dediklerimi yapabilen yatırımcı sayısı hem çok azdır hem de süreklilik sağlamak zordur. Aslında insan şunu hem hsyfler hemde kendi hisse senedi portföyü için ölçmeli. Örneğin bu düşüş başlamadan önce hisse portföyünüz ne kadar dı? Endeks tekrar aynı seviyeye geldiğinde ne kadar olmuş? Yani relatif getiriniz ne olmuş.
    Aktif yönetilen iyi dediğimiz hsyflerde geçmiş grafiklerini endeks ile mukayese edince hsyf lerin endeksten relatif getiri yaptığını görürüz.
    İşin diğer tarafında da portföy yönetimi konusu geliyor. Yani risk algınıza göre portföyünüzün ne kadarı hisse ağırlıklı, ne kadarı döviz, altın, emtia, mevduat olacak onu belirlemek lazım. Bir adım ilerisi de piyasayı okuyabilenler için bu ağırlıkları da aktif yönetebilmek.
    Bol kazançlar
    Teşekkürler

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •