Sayfa 978/1002 İlkİlk ... 478878928968976977978979980988 ... SonSon
Arama sonucu : 8015 madde; 7,817 - 7,824 arası.

Konu: Yatırım Fonlarına, Borsa Endekslerine ve Hisselere W Bakışı-3

1.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Peki fuatim beyin firtinasi yaparsak
    Bu adamlar temettu dedi
    Hisseyi neden bu kadar dusurmek istedi
    Hemen hemen yariya
    Sence bunu neden yapmis olabikirler
    Yönetim Kurulumuzun 17.03.2021 tarihinde aldığı karar ile; 2020 yılı kar dağıtımının ekli tablolardaki gibi gerçekleştirilmesi ve nakit kar payı dağıtımına ilişkin ödeme takvimi belirlenmesi konusunda yönetim kurulunun yetkilendirilmesi hususlarının Genel Kurul'un onayına sunulması kararlaştırılmıştır.
    Saygılarımızla.

doğru temettü verecekmiş takvimi belli olacak.

bilemiyorum üstad.

Genel kurulda sorulması gereken en önemli soru,
    kucukcalik pay satmayacagim demesine ragmen neden pay satti?

lattedenborsaya diye bir blog var, orada gördüm. buffet şöyle diyor:

"İşletme dünyasında, kötü haberler genelde ard arda gelir: Eğer mutfağınızda bir hamam böceği görürseniz, bir kaç gün içinde akrabaları ile tanışırsınız"

pay satımından sonra biz de akrabalar ile tanıştık. o noktada uyanıp haydi eyvallah demek lazimdi. bir hissenin patronu mal satmamali hicbir kosulda. mal almalı. bu benim icin ders oldu. ustelik crfsa'da 2,5 milyon lot satacagini bile bile salak gibi kaldim. burada ayni hatayi yaptigima inanamiyorum.
    sonra...
    hissede 4 taban gunu neler oldu bunlarin arastirilmasi lazim. üzerine bu kap'in gelmesi, bakin biz sattik ama neden sattik demek icin olasi arastirmadan kacmak. baska bir sey degil.

aslinda neden belli, hisse bir senede korona öncesi 10 lira iken olmuş 80 lira
    ana pazar, temettü, togg vs. derken coşku anında endeksi de fırsat bilip malı bıraktılar.
    %800 kime kime veriyor, böyle bir para yok.

ins kisa surede toparlanir ama ciddi kan kaybetti, lot lot diyoruz, bu hissenin lotu bir senede mi 1,6 oldu? bundan once 1,6 degil miydi, niye ucurmadilar 150lilere diye dusunmuyor da degilim...

2. Sn webster üstad inşallah bu kadifeden düşündüğünüz sekilde yararlanırsın lakin bu kadifenin doğru düzgün bir temettüsü yok gibi ya bedelli ya bedelsiz inşallah temettüyü nakit yerine hisse olarak verir sayğılar ytd

3.  Alıntı Originally Posted by Kaan07 Yazıyı Oku
    Sn webster üstad inşallah bu kadifeden düşündüğünüz sekilde yararlanırsın lakin bu kadifenin doğru düzgün bir temettüsü yok gibi ya bedelli ya bedelsiz inşallah temettüyü nakit yerine hisse olarak verir sayğılar ytd
    açıklama aşağıdaki şekilde hocam.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/919213

4. Sn fuat soylu yani temettü dedigi sakız parası bile degil genede bu kadar yükselmesinin altında bir sey olabilir ytd

Alıntı Originally Posted by Fuat Soylu Yazıyı Oku
    Yönetim Kurulumuzun 17.03.2021 tarihinde aldığı karar ile; 2020 yılı kar dağıtımının ekli tablolardaki gibi gerçekleştirilmesi ve nakit kar payı dağıtımına ilişkin ödeme takvimi belirlenmesi konusunda yönetim kurulunun yetkilendirilmesi hususlarının Genel Kurul'un onayına sunulması kararlaştırılmıştır.
    Saygılarımızla.

doğru temettü verecekmiş takvimi belli olacak.

bilemiyorum üstad.

Genel kurulda sorulması gereken en önemli soru,
    kucukcalik pay satmayacagim demesine ragmen neden pay satti?

lattedenborsaya diye bir blog var, orada gördüm. buffet şöyle diyor:

"İşletme dünyasında, kötü haberler genelde ard arda gelir: Eğer mutfağınızda bir hamam böceği görürseniz, bir kaç gün içinde akrabaları ile tanışırsınız"

pay satımından sonra biz de akrabalar ile tanıştık. o noktada uyanıp haydi eyvallah demek lazimdi. bir hissenin patronu mal satmamali hicbir kosulda. mal almalı. bu benim icin ders oldu. ustelik crfsa'da 2,5 milyon lot satacagini bile bile salak gibi kaldim. burada ayni hatayi yaptigima inanamiyorum.
    sonra...
    hissede 4 taban gunu neler oldu bunlarin arastirilmasi lazim. üzerine bu kap'in gelmesi, bakin biz sattik ama neden sattik demek icin olasi arastirmadan kacmak. baska bir sey degil.

aslinda neden belli, hisse bir senede korona öncesi 10 lira iken olmuş 80 lira
    ana pazar, temettü, togg vs. derken coşku anında endeksi de fırsat bilip malı bıraktılar.
    %800 kime kime veriyor, böyle bir para yok.

ins kisa surede toparlanir ama ciddi kan kaybetti, lot lot diyoruz, bu hissenin lotu bir senede mi 1,6 oldu? bundan once 1,6 degil miydi, niye ucurmadilar 150lilere diye dusunmuyor da degilim...
    Fuatim yuzde 800 abarti demissin ama jants ta tkuru da fazlasini yapmis

Alıntı Originally Posted by Kaan07 Yazıyı Oku
    Sn webster üstad inşallah bu kadifeden düşündüğünüz sekilde yararlanırsın lakin bu kadifenin doğru düzgün bir temettüsü yok gibi ya bedelli ya bedelsiz inşallah temettüyü nakit yerine hisse olarak verir sayğılar ytd
    Ustadim tsklr
    O aciklandi diye hatirliyorum
    Nakit verecekler
    Lot basina 0.25 tl idi sanirsam
    Ben cikarim
    Allah 80 lerden alanin yardimcisi olsun
    Ben suan maliyetimdeyim hemen hemen
    Sikinti yok

Alıntı Originally Posted by Kaan07 Yazıyı Oku
    Sn fuat soylu yani temettü dedigi sakız parası bile degil genede bu kadar yükselmesinin altında bir sey olabilir ytd
    Ustad bu kadar yukselmesinin nedeni net
    Lotu az olmasi
    Lotu az olan tum hisselere bakiniz hepsi ucmus gitmis.
    Soru bu degil
    Soru su olmali
    86 ya gelmis hisse araliksiz bes tabanla neden 47 ye dustu?
    Borsada bunun olmasi icin sirketle ilgili kotu bir haberin cikmasi lazim

Bu da yok!
    Eee neden?
    Ve hareketlere bakinca ozellille bugun
    Tahtaci bilerek dusurdu
    Amacini cozemedim
    Tahtacinin amaci hisseyi yukseltmek degilmidir

Fuatim aklima su geliyor
    Tahtaci bilerek baskiladi
    Gun icinde gozlemledinmi
    Artiya attikca vurdu kafasina
    Bu cok netti