25 senedir otrivin kullanıyorum. Onsuz uyumam olanaksız.Ancak, otrivini 4 katı tuzlu su ile dilute ederek her gece her iki burun deliğine 3-4 defa spray olarak sıkıyorum. tesir etmesi 2 dakikayı buluyor ve 4-5 saat yetiyor.Otrivine üreticileri bu yazımı inşallah okuyup ilacı bozmazlar. Zaten onlarında yaptıkları HCL asidini sulandırıp satmak sanırım. Mentollüsü daha beter kuruttuğu için asla kullamıyorum. Ayrıca, burun deliklerini enlemesine açan aparatlar vardır, oldukça da etkilidirler, ancak küçük ve zayıflar,, ben, yarı çelik özel bir yassı telden kendim ürettim ve uçlarını silikonla dolguladım, böylece yan yatınca , o taraftaki konkaların pasajı kapatmasına engel oluyorum. Tabii gece uyku halinde düşüyor, iple bağlı, ipin ucunda da süper küçük bir mandallada yakama takılı. Torunun, gagalı dede alaylarına, bazen yatağın içinde dakikalarca gaga arama rezilliğine katlamamı, bu derdi çekenler gayet anlayışla karşılayacaklar. Saatte 40-50 bulan apnelerim, 1000 dolarlık malum makinayı kullanamam ( reçeteli ve raporlu), 2 kere ameliat olmam bende hiç bir şeyi değiştirmedi .Tavsiyem ,öncelikle, eczanelerde satılan plastik spay sişesi ve hazır tuz+ karbonat şaselerini denemenizdir. Otrivin kaçınılmasa,3-4 kere sulandırın. Bu derdi çekenlere geçmiş olsun.
Yer İmleri