Sayfa 39/1002 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    2018 Ağustostaki 7.30 luk kurdan beri dolar 8,30 luk kurda bile yüzde 13 küsür kazandırmış.

Tamamıyla TUİK in bile açıkladığı enflasyonun altında kalmış.

Aradan geçmiş yaklaşık 2,5 yıldan fazla bir dönem.

Aynı dönemde gayrimenkul almış başını gitmiş.

Sadece bir yılda egede yazlık fiyatları yüzde 70 artmış.

2,5 yıl önce alınan sıfır yabancı arabayı 2-3 kat satabiliyorsun.

Dolar hakikaten satın alma gücümüzü koruyabiliyor mu?
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    elinde tl faizi patlıyan kıçının acısını dindirmeye buraya koşuyor
    hastasıyım ben böyle tiplerin. kulakları çınlasın, yatırımcı ali diye biri vardı zamanında bunun gibi. nedense hep de zirve noktalarla yapar bunlar hesaplarını.. satın alma gücünden bahsederken baktılar tl’den tutturamıyorlar dolarla evi arabayı karşılaştırmaya başlarlar...

pek sevgili virtue. gel elmayla armutu değil, tl+faiz ile dolar+faizi karşılaştıralım..

öyle "seçmece" değil 10 yıl gibi makul, tarafsız bir sürece bakalım. 2011-2021 nisan sonu arası diyelim. her zaman mümkün olmaz ama sana kıyak, her sene tüfe üzerine bir de “net” %2 tl faiz aldığını düşünelim.

alternatif olarak da bunun yerine on yıl önce dolar alıp her yıl net %2,5 faiz aldığımızı farz edelim.

şöyle bir tablo çıkıyor ortaya:

anlıyorum dolarları sattığın için biraz streslisin ve haklısın öyle olmakta, çünkü..

bu tabloda geçtiğimiz 10 yıla bakınca kıyaklı tl mevduatta paran 3,40 katına katlarken

tl bazında dolar mevduatta 7 katına katlayacaktı.

ama yine de hırpalama kendini. raat ol.. eğer dediğin gibi dolar 7,50 lere düşerse sadece 6,32 katına katlamış olacak.

2. ortalama mevduat yerine
    gecelik
    11 yıl 4015 gün tlref * 0,85(kesinti) ile data serisinde bileşiğine de bakan var mı ?

Doktor karıştırma ortalığı, zaten zor zaptettik

4. ozaman benzin dökmiyim..

destek vb açıklamadan tam kapanma işi kötü..
    hiç mi sosyal çöküntüyü hesaba katmıyor bu adamlar.(12+ ay oldu)
    anladık en gaddarından re-education motoları var..
    faturalara mağdur firma ekini yamamayı da biliyorlar.
    ayıptır artık..
    şefkatli eli dedik. bildiğin okşamadan tacize döndü.

The Manufacturing of a Mass Psychosis - Can Sanity Return to an Insane World?
    https://www.youtube.com/watch?v=fdzW-S8MwbI
    5:05 sonrası önemli... Yaşadığımız olaylar.

18 gün boyunca kapanmadan tam/kısmen/şartlı/muaf olanlar;

https://www.paramedya.com.tr/devami/...acik-olacak-mi

Elime bir kazma alıp, ben mezarcıyım, cenaze işlerinde, mezar kazmaya gidiyorum deyip, gezecem

Gerçi Sn Reha Kaya' nın pasaport geçerli olacak mı, hala çözemedim, marketler serbest değil mi, yazmıyor burada?

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    hastasıyım ben böyle tiplerin. kulakları çınlasın, yatırımcı ali diye biri vardı zamanında bunun gibi. nedense hep de zirve noktalarla yapar bunlar hesaplarını.. satın alma gücünden bahsederken baktılar tl’den tutturamıyorlar dolarla evi arabayı karşılaştırmaya başlarlar...

pek sevgili virtue. gel elmayla armutu değil, tl+faiz ile dolar+faizi karşılaştıralım..

öyle "seçmece" değil 10 yıl gibi makul, tarafsız bir sürece bakalım. 2011-2021 nisan sonu arası diyelim. her zaman mümkün olmaz ama sana kıyak, her sene tüfe üzerine bir de “net†%2 tl faiz aldığını düşünelim.

alternatif olarak da bunun yerine on yıl önce dolar alıp her yıl net %2,5 faiz aldığımızı farz edelim.

şöyle bir tablo çıkıyor ortaya:

anlıyorum dolarları sattığın için biraz streslisin ve haklısın öyle olmakta, çünkü..

bu tabloda geçtiğimiz 10 yıla bakınca kıyaklı tl mevduatta paran 3,40 katına katlarken

tl bazında dolar mevduatta 7 katına katlayacaktı.

ama yine de hırpalama kendini. raat ol.. eğer dediğin gibi dolar 7,50 lere düşerse sadece 6,32 katına katlamış olacak.
    Kuzunun orada kemal erdem mi ne zıkkım bi nikle arada bi yazıyo ı baturımcı ali. Tabi herzamanki gibi saçma sapan şeyler yazıyor
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    18 gün boyunca kapanmadan tam/kısmen/şartlı/muaf olanlar;

https://www.paramedya.com.tr/devami/...acik-olacak-mi

Elime bir kazma alıp, ben mezarcıyım, cenaze işlerinde, mezar kazmaya gidiyorum deyip, gezecem

Gerçi Sn Reha Kaya' nın pasaport geçerli olacak mı, hala çözemedim, marketler serbest değil mi, yazmıyor burada?
    Marketler 10-17 arası setbest bankalar sınırlı sayıda şube açacak ama o sınırın ne olduğu yazılmamış
    bir halt olacağı yok.

8. https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...kladi-6398005/
    Bu nasıl tam kapanma çoğu yer açık adıda tam kapanma nasıl oluyorsa.

Sayfa 39/1002 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •