Sayfa 47/95 İlkİlk ... 37454647484957 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 369 - 376 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Böyle bir ortamda sadece çok özel alım fırsatları geldiğinde münferit hisselere girilebilir. Bu fırsatları değerlendirirken getiri potansiyelinin göze alacağınız riskin en az 3 katı olmasına dikkat edilmelidir. 1 birim kaybetmeyi göze alıyorsanız orada en az 3 birimlik bir kazanç potansiyeli olmalı.

2. Tabi münferit hisselere girerken "sadece yukarıya doğru kovalayan türden" bir stoploss'u uygulamayı ihmal etmeyin çünkü salınımlardan kar elde etmeye çalışıyorsunuz ve bu tür piyasalarda ani dönüşlerle ters köşe olma ihtimali yüksektir. Mevcut piyasa al-tut'a uygun olmadığına göre böyle yapmak zorundasınız.

3. Uygulanacak stoploss hisseden hisseye değişir. Genel olarak günlük volatilitenin son 4 haftalık ortalamasının 2 katı kadar ama %5 i aşmayan bir stoploss belirlenmelidir.

4. Yukarıya doğru kovalayan türden stoploss örneği:
    Diyelim stoplossunuz %5, Bir hisseyi 20 TL'den aldınız. Stoploss alım anında 1 TL dir.
    Eğer hisse siz aldıktan sonra düşmeye başlarsa, bu durumda 19 TL ye indiğinde satıp çıkarsınız.

Eğer hisse siz aldıktan sonra çıkmaya başlarsa stoploss sürekli güncellenir, aşağı salına durumlarında ise sabit kalır. Diyelim hisse 22 TL oldu, bu durumda yeni stoploss 1.1 TL dir ve sizin satış seviyeniz 22-1.1=20.9 olur. Hisse 22 den aşağı salınırsa 20.9 satış seviyesi değişmez. Eğer 22 den 25 e çıkarsa yeni stoploss 1.25, yeni satış seviyesi de 23.75 olur. Hisse aşağı salınırsa bu 23.75 sabit kalır. Eğer hisse 30 TL ye çıkarsa yeni stoploss 1.5 TL, yeni satış seviyesi 28.5 olur ve bu seviye asla aşağı yönde revize edilmez. Hisse 50 TL olursa yeni satış seviyesi 47.5 TL dir.

5. Sadece yukarı yönde kovalıyorsunuz, düşüşlerde sabit bırakıyorsunuz. Bu mevzu çok önemlidir.

6. İş yoğunluğum yüzünden 2 ay aranızda olmayacağım. Muhtemelen Temmuz ayında dönmüş olurum. Hepinize sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim. Sevgi ve saygılarımla. TH

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Goldman Sachs örneği de çok taze. Malezya'nın TVF'sine ait bir fonu oranın rüşvetçi Başbakanı ile birlikte sövüşlemişlerdi. % milyar dolar kayıptı. Bunu da Goldman Sachs uzlaşma ile yakın geçmişte halletti. 1 milyar dolar gibi bir mali ceza aldı ve yırttı. NAND anlaşması yaptılar. Paraları çatır çatır sövüşledikleri ayan beyan ortada iken "bu suçlamayı ne kabul ediyorum ne de reddediyorum" dedi Goldman ve yırttı işte. İnanın, pek çok emsal var. Bu mevzulara hakim, İngilizcesi süper, oranın hukuk mevzuatına da hakim bir adam gerekiyordu Halkbanka. Maalesef onu da bulamadılar ve sonuç ortada. Bu mertebeye gelmeden kolaylıkla halledilebilecek bir mevzu maalesef gereksiz yere tırmandırıldı.
    sanki ABD'de bir fırsat mı vermeye çalışıyor üstadım o yargılamada bir oturmadı rayına sürece hakim değilim ama şimdi de reyiz biden'ın haziran ayında olacak görüşme sırasına ertelenmiş sanırım. ama onlarda yargı bağımsızlığı bizimkinden hayli fazla o zaman anlaşsak ne çıkacak bu safhada diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Emsal karar falan..
    En son ayasofya için emsal karar denmiş idi..
    Senin 2 huyun beni şaşırtıyor..Birisini örnek almaya çalışıyorum..Öbürüne ise gülümsüyorum..
    Ne olursa olsun piyasalarda , hep sakinsin..Bunu örnek almaya çalışıyorum..
    TR için hala mantık çerçevesinde bakıyorsun olaylara..Buna ise gülümsüyorum.

Uygun ortam da oldumu hukuk muş anayasa imiş falan dinlenmiyorlar..
    Bi cumhurbaşkanlığı kararnamesine bakar iş..
    Yüzde 28 hoppp tvf nin olur..
    Biraz daha tahtadan toplar..Yada zaten toplamıştır şu bu..

Yaparlar yani..

Suyun için de ele geçirirler..
    Cok dogru, cok.

Sayfa 47/95 İlkİlk ... 37454647484957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •