Doların hızlı yükselmesinden ziyade borsanın ani düşüşü olabilir. Malum dolar cumaya jadar işlem görüyor ama borsa yarın öğleden sonra tatile giriyor bırsada şort havası var
Doların hızlı yükselmesinden ziyade borsanın ani düşüşü olabilir. Malum dolar cumaya jadar işlem görüyor ama borsa yarın öğleden sonra tatile giriyor bırsada şort havası var
bir halt olacağı yok.
Akşam S&P düşüyor diye bayağı yaygara yaptılar ancak S&P nin günlük grafiğine bakarsanız dalga yaparak yavaş yavaş yükseldiğini görürsünüz.
Her bir dalganın çıkış tepe ve düşüş bölümleri var. Şu an son dalganın düşüş bölümünde yani teknik bir olay.
fibo %38 = 4090 civarına denk geliyor fibo %50 ise 4040 civarına. Buralara akdar inmesi teknik ve doğal olur.
Zaten para bolluğu sebebi ile balon yapmış uçmuş kaçmış dahada dümdüz yukarı çıkmasını bekleyemezsiniz. Dalgalarla yükseliyor. o endeks koruma altında paniğe izin verilmiyor.
Ama TV ye bakıyorsun dalganın iniş kısmında başlıyorlar korku hikayeleri anlatmaya. Her dalganın iniş kısmında korku hikayeleri başlıyor. Sonra bakıyorsun endeks beklenendende önce tekrar yukarı dalgaya başlıyor.
S&P hızlı aşağı iner 4binide aşağı kırarsa o zaman korkabilirsin ki bizim korkmamamız gerekiyor çünki abd ile ticaretimiz çok düşük, abd parası bizde çok az, bizim borsamızda balon yok tersine bankalar ve bazı büyük şirketler çok ucuz.
Ama abd ye hizmet eden bu kanallar ... her neyse yaw.
Ben genelde hiç tv dehaber bakmam çok özel bi son dakikalık ekonomik veya siyasi gelişme olursa bakarım. Ekonomi kanallarının öalışanları kendşlerine reklqm verenleri ve patronlarının yatırımlarına göre veya kendi yatırımlarının tersine göre insanlara yön verdiklerine inanıyorum
Blombergde tek izlediğim ekonomist şu uzun boylu genelde minili veya ilgi çekici kıyafetler giyerek dikkat çeken uzun boylu güzel hatundur. Sanırım oda evlendi ve bir üniversiteyede kapak attı. Evlendiği için artık onuda dikkatle süzmem pardon izlemek bana ters olduğundan onu bile bıraktım. Anlayqcağın ekonomik haberlerden bi haber yorum yapıyorum ne görüyorsan içimden ne geliyorsa onu yazıyorum bugün sağlam düşüş olabşlir malum yarından sonra piyasa 5 gün kapalı ve 5 gün bizim ülkemiz için çok uzun vade
bir halt olacağı yok.
Endeksi belirleyen 25 şirketlik bir listem var. Hepside BIST30 da sanıyorum.
Bunların her çeyrek bilançolarını yüzeyselde olsa inceliyorum.
Büyük bankalara bakıyorum, devlet bankaları hariç hepsinin bir miktar Net satışları düşmüş ama net kârları ilk çeyrek enflasyonunun çok üzerinde artmış. Önceki çeyreğe göre en az artıran akbnk %9,6 artırmış. En çok artıran ykbnk ve garan, %90 ve %124 artırmışlar. Net satışlar düşerken kazançların artma sebebi bu çeyrekte karşılık ayırmamaları olsa gerek, ayrıca portfoy kalitesi ve baz etkisi filan detay şeyler etki etmiştir.
halkbankın bilançoya nükleer bomba atılmış gibi. Net satışlar 3 ayda nasıl 2.6 milyar TL den 93milyon TL ye düşer.? baktığım yermi yanlış yazmış.? bmd sitesinden bakıyorum. https://www.bmd.com.tr/page/rapor_de...i---1c2021.htm
Sanayi şirketlerine bakıyorum, hepsi kazançlarını hem önceki çeyreğe göre hemde geçen yıl aynı çeyreğe göre çok artırmış, önümüzdeki çeyrek baz etkisi arttığından daha da iyi gelecektir. Sadece pandemiden en çok etkilenen turizm, petrol ve ulaştırma şirketleri problemli. Onlarında zararlarında düşme var, önümüzdeki çeyrek baz etkisi dolayısı ile kâra geçme ihtimalleri yüksek. İkinci yarı bu şirketlerde düzelecek.
Yani gelecek olumlu, ülkeyi aşağı çeken tek etken tayyip. Ülkeyi tamamen CIA ya teslim etse herşey düzelecek. CIA ya teslim etmiyorsun ama kendinde yönetmeyi beceremiyorsun. Kapasiten yok. CIA senden daha geç batırır bu ülkeyi o kadar kapasiten yer altında.
Ne yazıyorum yaw... gördüğünüz gibi ülke çıkmazda.
Son düzenleme : alicemal; 11-05-2021 saat: 10:56.
"Çok sert konuştu ". "Ey....... dedi "
Bunlarin hangisiyle sorun çözüldü ,her birinin arkasından tavizler arttı , ve bak şimdi aramız sadece paranın baronlariyla değil , Mısır başta bütün Arap yönetimleriyle bir şekilde bozuluyor zira Arap yonetimleri kendi işlerine dışarıdan müdahale eden adamları sevmez bu onların potansiyel hükümranlıklarini tehdit eder bizim şu an sessiz ve sakin kalmamız lazım bagirmadan yine BM ye şikayet etsinler ne yapilabilecekse her şey yapılsın sadece bağırıp çağırma olmasın bu adamlara kazandırıyor.
Bu yüzden şimdi daha çok taviz verilip işler zorlaşacak .Dolar dusecekse de düşmez.
Bir kişinin nasıl tepkiler vereceğini bilmek onu idare etmek için mükemmel fırsattır bu sayede ne itibar kaldı ne ağırlık , ABD başkanı Putin e katil dedi daha ağır laf duymadım Putin onca gücüne rağmen Ey Baydın dedi mi .?
Bu konuşma tarzı ve tepki tarzı devlet aklıyla uyuşmuyor cuma günü yazdığım oldu , İsrail nasıl tepki alacağını biliyor ve ona oynuyor bu coğrafyada herkesi istediği noktaya getirebiliyor madem çok kızıyorsun kapat kürecik radar istasyonunu İsrail şirketlerine ambargo uygula, İsrail e su sevkiyatını durdur, tohum satın alma, İsrail savaş uçaklarının eğitim iznini iptal et bunları yapabiliyor musun?
israil Filistin olayı beni bağlamadığından ve çok uzun senelerdir aynen devam ettiğinden ilgilenmedim. İlgili yazı okudumsada unutmuşum. Orada neler dönüyor tam bilmiyorum.
Yüzeysel olarak bakınca, filistinliler, karşıdan ne tepki geleceğini bile bile füze gönderiyorlar. O füzelere israilin cevabı sert oluyor, pek çok kişiyi öldürüyorlar. Sonra filistinli lider denilen birileri çıkıp videolar eşliğinde ağlamaya başlıyor, sonra tayyip dahil bazı liderler kendi halklarının 10 milyonlarca dolarlık vergilerini bu filistinli lider denen kişilere gönderiyor.
Toplamda yüzmilyonlarca doları cebe indiren lider denilen filistinlilerde paraları aldıktan sonra üç beş yıl ortada görünmüyorlar. Sonra bir daha aynı senaryo tekrarlanıyor. Önce filistinliler füze gönderiyor, ardından israil saldırıyor, sonra çocuk resimleri eşliği altında ağlamalar ve yağan paralar.
Bakalım bu sefer kaç dolar toplayacaklar. Daha somalili liderleri doyuramadık.
Yer İmleri