Sayfa 203/1002 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 1,617 - 1,624 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. tevellüt yetmemiş anlaşılan sn dell14.. 70 li yıllarda radyo reklamı klişesiydi bu. yanlış hatırlamıyorsam her allahın günü her sabah haber öncesi, radyo tiyatrosu öncesi çıkardı.. "bugün 13 mayıs 1976.. demirbank iyi günler diler.. demirbank.. demirbank.." gibisinden.

70 ler dedim de yıllarca sürmüş. anlaşılan 2000 lere kadar:
    https://eksisozluk.com/entry/282260
    https://eksisozluk.com/entry/432493

suphesis ,grafik tam gosteriyor

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    İsrail Filistin çatışmaları git gide şiddetleniyor, pek hayra alamet değil...

Öncelikle, İsrail' in Demir Kubbesi delindi falan yorumları görüyorum twitter'da. Tersine iyi çalışıyor, daha iyisi olmaz zaten, ama tabi taktik anlamda konsept antikonsept savaşı yaşanıyor şöyle ki, bu kısa menzilli (70 km altı) roket füzelere karşı şehrin her yerine mevzilenmiş durumda bulunan hava savunma füze lançerleri açıkta, halk görüyor, Hamas keşfetmiş bunları demişler ki Gazze'den Aşkelon'a doğru atarsak şunlar devreye girer, ee bunlarda ne var bir kerede, iki batarya var hazır kıta, yani 20 veya 24x2=48 adet, sonrasında ikmal gerekli, işte Hamas daha fazla sayıda atıyor bir kerede, 48 i geçince diğerleri hedefe ulaşıyor. Böyle bir denklem var orada, tabi arada kaçanlar da var. Tabi İsrail sonradan tedbir almıştır, arttırmıştır hazır duran lançer sayısını, sayıca bunu beklemiyorlardı anlaşılan..

Öte yandan, Mossad' ın Gazze'ye bu kadar çok sayıda, -ki kimi kaynaklar 500, kimisi 1000 diyor atılan, çok namlulu roket sistemi (İran yapımı) sokmasının istihbaratını alamamış olması normal değil. Hatta bence mümkün değil..

Yani, buna sanki göz yumulmuş...Yani İsrail anladığım kadarıyla bu bahaneyi yaratarak/bunu elde ederek, Gazze' yi komple işgal edecek..Hava harekatı sonrasında kara harekatı yapacağız diyorlar.

Malum İsrail bir süre önce, Suudi Arabistan'la, BAE ile bazı adımlar attı, Mısır zaten bambaşka bir çizgide, Lübnan sıkıntılı, Suriye bitik, İran da ABD ile yeni bir diplomatik süreçte (Nükleer anlaşmaya dönme, bloke edilen İran paralarının salıverilmesi v.s.), biz deseniz ekonomik krizin kıyısındayız...

Bu zamanlama tesadüf olamaz..Bence tüm bu süreç Filistin halkına kurulan bir tuzak..Tarafımız elbette belli, burada Filistin tartışmasız haklıdır, ama bunun zerre kadar önemi yok..Allah yardımcıları olsun, tek başlarınalar..kuru gürültüden öteye bir destek yok, bu konjunturda gelemez de..Çok kötü bir zamanlama..
    Bende sizinle benzer düşünüyorum,sosyal medyada bazı andavallar özellikle genç ve heyecanlı insanları;bakın sapanlı gençler İsrail ordusunu bazı kentlerden kovdu diye gaz veriyor,bir kısmı İstanbul da güvenlikli plaza da akşam şerbetini yudumlarken,gazetedeki köşesinde;Allah bana bu uğurda şehit olmayı nasip etsin diye yazıyor,kendisine Gazze uçak bileti almayı öneren kişileri de bilimum terör örgütü üyesi olmakla itham ediyor,oysa bir çok savunma analistinin ortak görüşü,İsrail ordusunun o kentlerdeki yahudi nüfusu çıkardığı ayrıca dünya kamuoyuna savunma pozisyonu almak zorunda olduğu imajı vermek,sonrası? geçmişte gördük,misket bombalı katliam....marjinal ve radikallerin ceremesini tarih boyunca masumlar ödemiştir.

4. Aksel Kibar :

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Tüm forumdaşlara mutlu bayramlar dilerim...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bitcoin %11 civarı düşüşle $49,700 civarında dolaşıyor.

Altının yükselmesinin önündeki en büyük engel coinler diye bir görüş vardı ama altında da pek bir hareket yok, sanırım bu teori fos çıkacak...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku

Altının yükselmesinin önündeki en büyük engel coinler diye bir görüş vardı ama altında da pek bir hareket yok, sanırım bu teori fos çıkacak...
    Bitcoin hareketi Elon denilen manipülatörün işi.
    SEC müdahale edince görecem ben it coini.
    Dostum oradan çözülen para bir yere gidecek.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku

Altınla bitcoinin korelasyonu sıfırdır,altınla bitcoin aslında aynı cümle içinde bile kullanılmamalıdır.Altının asıl en büyük korelasyon gösterdiği şey büyük bankerler dışındaki yatırımcıların sabrıdır.Sabırlı olup tuttuğumuzdan inadına götürmüyorlar,satsak gider,ama bu kadar para basılmış enflasyon tavan yapmış altını satmamızı beklemeleri de bizim zekamıza hakaret.Mecburlar sonunda artacak.

Sayfa 203/1002 İlkİlk ... 103153193201202203204205213253303703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •