Sayfa 593/997 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 4,737 - 4,744 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Biraz işlerim vardı çıkmak zorunda kaldım..
    Ortalık kıyamett..
    Trafik taşıyor..
    Toplu taşımalar dibdibee
    Telekoma gitmek durumunda idim..
    Kapıdan millet birbirini çiğniyo..
    İçerisi iş ve işçi bulma kurumu gibi..
    Belediye keza öyle..
    Sokaklardan adam fışkırıyor..(hadi orası açık hava)

2 haftaya vakalar 30 40.000 lerde yine..

Kapanak şövalyeleri başlar yine tam kapanmaaaaaaaa diye..
    Böyle aç kapa yapan zihniyetin ben taaaaa..

Milletin işi gücü birikiyor aşırı sıkılıyor , birikmiş işleri şu bu.. kendini sokaklara atıyor normal 2 katı kalabalık oluyor..

gerçekten çok ilginç.

hiç ekran izlemesem, sadece haberler ve yurtdışı borsaları takip etsem şimdiki endeksin 10 bin puan falan daha aşağıda olduğunu tahmin ederdim. demek ki böyle düşünen çok kişi var.

bugün nasdagı dowu koparacaklar. bence ihtimal çok büyük ama yarın bizim piyasa kapalı. perşembeye neler olur allah bilir.

hayırlısı diyelim de 2 haftadır kaç margin call geldi bilmiyorum. keyifler kötü
    audentes Fortuna iuvat

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

bir konuyu araştırırken çok sık karşıma çıktı literatürde 130 gün hareketli ortalama..

grafikte endeksin 130 gün hareketli ortalaması görülüyor..satış olur veya coşar ralli olur diye bir öngörüm yok, o şekilde poz açmıyorum.. ama görsel olarak belki bir faydası vardır, olabilir..
    sonunda benden başka spot 30'u analiz edeni gördüm. geçen sene ağustos ayında bist100 grafiğindeki indikatörlere göre hareket edip endeks kontratında işlem yapmanın saçmalığını gördüğümden beri spot30 grafiğine bakıyorum ben de.

Çip kıtlığı dünya genelinde -otomotivde-bu sene 110 milyar USD ,gelir kaybına
    yol açacakmış...
    https://www.nbcnews.com/business/aut...llion-n1267342

Küresel çip kıtlığı uzun süreli bir sorun olacak. İşte bunun sizin ve dünya için anlamı..
    https://www.zdnet.com/article/the-gl...for-the-world/

2.el fiyatları yükselecek,demektir..

5.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Shortculara bir müjdem var , yarın borsa kapalı ,en az 1000 puan kârdasınız

Klavyeden şort tuşunu 23 martta söktüler Mehmet abi giller kimbilir ne zaman takarlar, büüüle vakitte geçmiyor, malak gibi yata yata karpuzlar aşırı büyüyecek
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Çip kıtlığı dünya genelinde -otomotivde-bu sene 110 milyar USD ,gelir kaybına
    yol açacakmış...
    https://www.nbcnews.com/business/aut...llion-n1267342

Küresel çip kıtlığı uzun süreli bir sorun olacak. İşte bunun sizin ve dünya için anlamı..
    https://www.zdnet.com/article/the-gl...for-the-world/

2.el fiyatları yükselecek,demektir..
    bu konu çeşitli gelişmelere neden oldu..

mesela güney kore gelecek 10 yılda 450 milyar dolarlık çip yatırımı yapacak..dikkatini çekerim rakam 450 milyar dolar..sadece tek bir alanda..bizdeki ilkel zihniyet ise arapları ve amerigalıları memnun etmek için ve ülkeyi süründürmek pahasına kanal istanbul deliliğine girmiş durumda.. fark burada.. birisi çekik göz diye aşağılanan ama akılcı diğeri ise kainatın tüm hakikatlerini (sözde) çözdüğünü zanneden bir zihniyet, betonu icraat diye algılayan bir ilkellik..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. Çip işine bir ara Vestel girecekti diye hatırlıyorum, ama yatırım maliyeti yüzünden vazgeçmişlerdi sanırım...Keşke desteklenseydi o dönemde..
    (Yanlış hatırlıyor olabilirim..)

Tabi bizdeki üretim modeli genelde montaj üzerine kurulu olduğu için ağır gelirdi..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Biraz işlerim vardı çıkmak zorunda kaldım..
    Ortalık kıyamett..
    Trafik taşıyor..
    Toplu taşımalar dibdibee
    Telekoma gitmek durumunda idim..
    Kapıdan millet birbirini çiğniyo..
    İçerisi iş ve işçi bulma kurumu gibi..
    Belediye keza öyle..
    Sokaklardan adam fışkırıyor..(hadi orası açık hava)

2 haftaya vakalar 30 40.000 lerde yine..

Kapanak şövalyeleri başlar yine tam kapanmaaaaaaaa diye..
    Böyle aç kapa yapan zihniyetin ben taaaaa..

Milletin işi gücü birikiyor aşırı sıkılıyor , birikmiş işleri şu bu.. kendini sokaklara atıyor normal 2 katı kalabalık oluyor..
    Kapanma yok zaten, sosyal hayat kapanıyor sadece. Üretim tam gaz, tüketim tam gaz... Aylak, asalak tipler sokağa çıkamıyor sadece...

Sayfa 593/997 İlkİlk ... 93493543583591592593594595603643693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •