Sayfa 571/853 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,561 - 4,568 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Desidero74 yazdığınız bütün yorulari destekliyor ve katiliyorum.

Bizim alicemal acaba başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyor.
    Iki çift laf ederse bu konuda ufkumuz açılır.
    alicemal başkan olacaksa iyi sistemdir
    olamayacaksa tehlikelidir
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Eywallah sağlam fırçaladin ben aslında tekrar 1700 lerden alım fırsatı verir mi şeye şey etmiştim de , altında milleti sağlam soydular gümüş gidecek altın düşecek deyerekten.

...
    Yok yaw ben sana kızmadım. Senin nezdinde herkese kızdım. BIST ve ekonomik tahminlerim yaklaşık hep tuttuğu halde(tayyip arızaları hariç) kimse takmıyor. Ona üzülüyorum desem de yalan olur. Üzülmemem lazım. Tahminlerimi ne kadar az kişi takarsa, o kadar iyi olur.

İkilemde kaldım. Hem kimsenin takmamasına kızıyorum, hemde takmamaları işime geliyor. Ego işte.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Desidero74 yazdığınız bütün yorulari destekliyor ve katiliyorum.

Bizim alicemal acaba başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyor.
    Iki çift laf ederse bu konuda ufkumuz açılır.
    Bu konuda uzun bir yazı yazdım diye hatırlıyorum. Kısaca anlatmak istersem fark etmez.

tayyip eski parlementer sisteminde her istediğini aldı.

fetullah ve diğer tarikatları devlete soktu, polisi ele geçirdiler, orduyu ele geçirdiler, halkın parasının bir kısmını garibana dağıtarak oylarını katladılar, ülkeyi parsel parsel sattılar, devlet şirketlerini sattılar yada kapadılar, ülkeyi büyük ithalatçı haline getirdiler, yargıyı ve eğitimi bozdular, kasayı boşalttılar, maden haklarını yabancıya sattılar.

Ne yapamadılarki.?
    Sonra başkanlık sistemine geçti aynı şeyler devam. Ne istedi de yapamıyor.?

Daha öncede bir kaç kez yazdığım gibi SİSTEM ÖNEMLİ DEĞİL. Sistemi kullanan önemli.

Yani ben kullanacam abicim, herkes kenara çekilsin keçi geldi. Direksiyon nerde, efsane direksiyon başına geçecek.
    Direksiyona ben geçeyim, sistem şeriat olsun, krallık olsun, laik liberal olsun fark etmez. O araba gider, herkeside geçer.

Atatürk 30 yıl daha yaşasaydı, yahudiler bu ülkeyi 30 yıl geç elde ederlerdi.? Tüh gene ülkeyi kurtaramadık yahudiden. Umut yok abicim. Neyseki ben varım, bir kaç oyum eksik, tamamlayayım iş bende.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Tespitleriniz doğru.
    Bunlar insanlık tarihinin süregelen sonuçlarından birisi.

....
    cumartesi abim pek detay bilmediğim konularda yazmış. Bilgi için kendi adıma teşekkür ederim. Şimdi tek tek ismi geçenleri araştıracağım. Mesela opus dei. Filmlerde uydurulan bişey sanıyordum. Zamanla bunları araştırıp bilgi sahibi olayım.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal başkan olacaksa iyi sistemdir
    olamayacaksa tehlikelidir
    Katılıyorum.

6. Az evvel haberlerde muhabir bir gence soruyor, "mutlu musunuz" ? diye......Genç cevap veriyor,"mutlu olmak için ne var ki? ".....yazık,gençler umudunu kaybetmiş, yaşım 48 ,o yaşlarda ne umutlar ne hayaller vardı bizde (hâlâ da var gerçi);ama gençler umudunu kaybederse toplum için iyi olmaz diye tahmin ediyorum..... Sizler ne düşünüyorsunuz ?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST bugün güzel yükseliyordu, bankacılık kaptırmış gidiyordu derken abd borsasına satış gelince bizim BIST durdu. Yinede artı kapadık.

Yarına kadar abd borsaları arıza çıkarmazsa, BIST yarında biraz yükselebilir. Ancak 2 gündür yükseldiğinden hafif dalgalı bulutlu olabilir. Bazen kırmızı görebiliriz.

abd borsası kalıcı düşüş sinyali verirse, abd son enflasyon verisinden beridir dünyaya korku hakim olduğundan bizde ne olur bilemiyorum. Bizde büyükler mallandılar ve tayyip bir süredir uslu duruyor. Bizim büyükler abd düşüşüne katılırlarmı emin değilim.

Tabi pozisyonum long değilde short olsaydı kesin "düşeriz" derdim. Oda içgüdüsel tarafımız, yapacak bişey yok. Bilmek de yeterli.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Az evvel haberlerde muhabir bir gence soruyor, "mutlu musunuz" ? diye......Genç cevap veriyor,"mutlu olmak için ne var ki? ".....yazık,gençler umudunu kaybetmiş, yaşım 48 ,o yaşlarda ne umutlar ne hayaller vardı bizde (hâlâ da var gerçi);ama gençler umudunu kaybederse toplum için iyi olmaz diye tahmin ediyorum..... Sizler ne düşünüyorsunuz ?
    Yaşlı umutsuzsa, ya intahar eder ya bir köşede ölümü bekler.
    Genç umutsuzsa korkacaksın. TV de internette gördüklerine hayat boyu ulaşamayacağını düşünüyorsa arkanı kollayacaksın. Yüksek duvarlar örüp güvenlik tutacaksın. Du yaw. Zaten siyasetçiler ve devletten beslenenler, bu gençlerin rızkını yiyerek geleceklerini çalanlar bunu yapmıyormu.? Yapıyor. Bak ben yeni uyandım.

Sayfa 571/853 İlkİlk ... 71471521561569570571572573581621671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •