Originally Posted by
Plaka80$
Merhaba, ben de yatirim yapmak istiyorum ama lot sayısı bira fazla geldi bana acaba 247 milyon kusur doğru sayı mi burdaki bilen arkadaşlardan bir fikir alabilirmiyim. Ikinci konuda bedelsiz veya temettu veriyor mu düzenli olarak her yıl. Herkese bol kazançlar olsun.
Eski yazıları okursanız sorduğunuz soru ve fazlasını onlarda bulabilirsiniz. Kısaca özetleyeyim.
Sermayesi 300 milyon ve %100 halka açık borsadaki nadir şirketlerden biri.
Ancak kuruluşunda kapalı çarşıdaki 100 hissedarla Eşit payda Kurulduğu için hissedarlar hisselerine sahip çıkıyorlar ve al sat yapmıyorlar.
Dededen toruna temettü yiyorlar. Ayrıca çaycı ve kilimci de %10 ar hisseyye sahip oldular ve ellerinde tutuyorlar. Yabancı kurumsal Yatırımcılar da uzun vadeli tutuyorlar.
Şirket az çok düzenli olarak temettü dağıtıyor ve istikrarlı şekilde bedelsiz sermaye artırımı yapıyor.
Onbeş yıl kadar önce Rabak batınca Çaycı sarkuysana geldi ve genel müdür oldu. maaşı ile Sıfır olan hissesini (bilinen ) yüzde on a çıkardı.
Bunu yapabilmek için uzun yıllar çeşitli yollarla kağıdı hep baskıladı ve ucuz tutarak topladı. Afiyet olsun.
Şimdi cin şişeden çıktı. Son bir yılda %300 değer artışı oldu.
Daha ne kadar artar bilemiyoruz ama şirket, ABD, Almanya ve Bulgaristan'daki fabrikaları ve yaptığı iş ve alt Şirketleri ile iyi bir potansiyel barındırıyor.
Tavsiye değildir sadece gördüklerimi özetleme çalışılmasıdır. Herkesi dinle ama Kendi bildiğini yap.
AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....
Yer İmleri