Originally Posted by
ekserji
Abi doktorlar konusunda sizinle ayni fikirde degilim. Ben muhendisim ama ulkemizde doktorun benden fazla kazanmasi zerre zoruma gitmez. Ilkokul doneminden baslamak uzere ulkenin en parlak insanlari bu meslek grubuna yonelebiliyor. Nedeni tartisilir ama zaten doktor dedigimiz adamlar hepimizden daha zeki insanlar..(simdi birkac ornek vermeyelim genel ortalamaya bakalim). En iyi insanlarimiz neden doktor oluyor ayri bir konu (tartisilabilir) ama caliskan ve zeki insanlarin neden (ortalama olarak) gelir durumlarinin iyi oldugunu sorgulamak sacmalik. Doktorlara varana kadar milyonlarca insan var sorgulanmasi gereken.
Bence, gelir durumunu sorgulayacaksaniz gidin insaatcilar ve turizimcileri sorgulayin. Hicbir bilgi birikimi ve yetenege sahip olmadan ulkeyi soyuyorlar. Sadece siyasete dayali para kazanma ve rant uzerinden para kazaniyorlar.
Asiyi neden yapamadigimizi sorguluyorsunuz. Bu konu doktorlarin isi degildir akademisyenlerin isidir. Arge personelinin isidir.
Ulke olarak neyi duzgun yapiyoruz ki. Siyasetci siyasetini mi yapiyor, mutahit duzgun ev mi yapiyor, muhendis muhendislik mi yapiyor isci isciligini mi yapiyor, esnaf da kati kati kar koyarak is yapiyor. O halde her meslek grubunu sorgulayalim. Birseyler uretemiyor olmanin bircok nedeni var. Bence en onemli nedeni sosyal degiliz. Ev-is hattinda hic birsey cikmaz. Gunde 10 saat uzeri calisarak birsey cikmaz.
Ben doktorlarimiza guveniyorum . Hatta birok konuda dunyanin en iyi doktorarina sahip oldugumuzu dusunuyorum.
Yer İmleri