Sayfa 666/995 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 7957 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. kredi derecendirme kuruluşlarının şirketlere ve ülkelere verdiği notlar benim gözümde çöptür. olumlu da olsa çöptür olumsuz da olsa çöptür. 2013 yılı mayıs ayında bist 91 binken derecelendirme kuruluşları tarafından ülke notumuz yükseltildi dolar 1,85 liraydı. bist o gün 93 bin gördü ve düşüş başladı 60 binde aldık 6 ay sonra soluğu. o gün gördüğümüz bist100ün dolar bazlı fiyatını hiç görmedik o günden sonra. şuan dolar bazlı baktığımızda o güne göre çok çok daha aşağılardayız bist100 olarak. bugün gelen kapla ilgili kişisel fikirlerimdir yatırım tavsiyesi içermez.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,050
    Uluslararası Fonlar , kar marjini yüksek olarakta görsede her ülkeye girmez,
    kredi notları baglayaci,
    ortaklarina karsi sorumlulugunda dolayi belli bir not altindaki yerlere girmez.
    bu yüzden kredi kuruluslarin notlari önemlidir diye biliyorum.
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin

3. 12 eylül 2020 de kredi notumuz düşmüş
    https://www.bloomberght.com/moody-s-...usurdu-2264198

zaten borsadaki asıl rallide bu tarihten sonra başladı

4. 2008 lehman brothers krizi öncesi amerikadaki pekçok şirketin kredi notu yükseltilmişt. hatta bu konuyla ilgili sanırım the big short filminde belli bir bölüm geçer

5. filmi izlemeynler için linkini attığım haberde filmdeki şu alıntıları yapmış

Christian Bale, Brad Pitt ve Steve Carrell gibi ünlü aktörlerin rol aldığı Oscarlı film "Büyük Açık"taki (Big Short) bir sahne, kar amacı güden kredi derecelendirme kuruluşlarının çarpık işleyişini tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor.

Gerçek hayattan sinemaya uyarlanan filmde konut sektöründe yanlış bir şeyler olduğunu anlayan hedge fonu yöneticisini canlandıran Steve Carell, S&P'nin New York'taki merkezine gider ve batık mortgage kredilerinden oluşan türev ürünlere neden en yüksek kredi notunu (AAA) vermeye devam ettiklerini sorar. S&P çalışanı bu soruya önce yanıt vermek istemese de ısrarlar karşısında en sonunda pes ederek, "Biz AAA vermezsek anında Moody's'e giderler" yanıtını verir.
    https://www.aa.com.tr/tr/analiz-habe...zaliyor/654815

6. Hisselerde stratejim temeli sağlam; tekniği uygun; hikayesi olan kağıtları gelecek yıl kar beklentisini öngörerek yatırım yapmak. Bu hissede tez canlılık edip tekniği göze almadan aldım. Tek hatam bu; ancak temeli bozulmadıkça satmam.

Kredi derecelendirme kuruluşlarına gelirsek. Ters indikatördürler. Dikkate almaya değmez. Saygılar.

7. açıkçası arkadaşlar

borsa çok büyük paraların el değiştirdiği bi yer. paranın el değiştirdiği bi yerde her türlü dolap döner. miras kavgasından dolayı kardeşin kardeşe düşman olduğu bi dünyada yaşıyoruz. her türlü veriyi bilgiyi siparişi şirketle veya borsalarla ilgili her ne varsa okuyun araştırın fakat ne alıp satıyosanız veya tutuyosanız kendi öngörülerinizle kendi bilginizle alıp satın. başkasının yorumuyla, grafiğiyle, öngörüsüyle borsada işlem yapılmaz. çünkü bilemezsiniz kimin ne niyetle nasıl yorum yaptığını. borsada kazandığınız paranın sizden başkasına faydası olmadığı gibi kaybettiğinizde de kimse zararınızı karşılamaz.

herseyden önce yarınları(1gün, 1ay 1yıl, 3-5 yıl) öngörmek çok zor. ne zaman borsaları derinden sarsacak bir kriz çıkacak veya ne zaman şirket özelinde olumsuz bir gelişme olacak, bunları bilmek güç olduğu gibi şirket özelinde çok olumlu gelişmelerin ve yükselişlerin ne zaman gerçekleşebileceğini kestirmekte güç.

elimizde olan tek şey eldeki veriler. şirketle ilgili geçmiş karlar bilançolar temettüler veya gelecekle ilgili mevcut siparişler beklentiler borçlar, olumlu veya olumsuz durumlar, olumlu veya olumsuz beklentiler

şirketle ilgili bugüne kadar hep objektif yorum yapmaya çalıştım. 60-70 lirayken de geçtiğimiz yıl 100 liraykende hatta 133 lirayken de yorumlarım genel olarak hep olumlu olmuştur. olumlu veya olumsuz bir analiz gördüğümde de paylaşmışımdır burda. hatta birkaç ay önce halil buhurun daha yüksek hedefler olan analiz videosunu da yunus şahinin olumsuz görüş belirttiği pahalı dediği videosunu da paylaşmıştım yakın zaman aralıklarında. bilmiyorum ben şirket özelinde çok olumsuz birşey göremediğim için (kimi zaman teknik oluşumlar dışında) genel anlamda olumlu yorumlar yapıyorum. bist100 ün son 3 yıldır özvarlık karlılığı en yüksek şirketi https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...ikacak-6518011. siparişleri, anlaşmaları ve beklentileri veya son 5 yıldır cirodaki agrasif artış, ihracat odaklı çalışması, ürünlerinin kalitesi vb gibi durumlar beni olumsuz düşünmekten alıkoyuyor.

şirket yaklaşık 7 yıldır portfoyumde ister istemezde duygusal bir bağ oluyor tabiki. analiz yorum ve düşüncelerim bu açıdan sağlığını yitirmiş olabilir. bu açıdan yorumlarımı çok fazla da umursamayın. forumda otokar başlığına katkı sunan herkese teşekkürler.

selametle kalın...

Sayfa 666/995 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •