Alıntı Originally Posted by semka_22 Yazıyı Oku
Allah sabır versin. Bekleyin bence yönetim değişince IMF döngüsü başlayacak bu da yabancı yatırımcıya bankalar için güven verecektir. Bankacılık eski günler gibi 10 dolar olmasada şimdiki 0.50 centlik değerinin en az 7-8 kat üstünde yani 4-5 dolar civarında dengelenecektir diye düşünüyorum. 2023 sonrası. Parlamenter demokrasi ve yabancı güveni yeni kredi kanalları açar bu da TL için iyi olur. Yabancının derdi mevcut yönetim. Güven yok bizim piyasaya. En kötü görüldü bence XBANK da grafiğe bakarsanız 3'lü dip olduğunu görürsünüz. bakalım hakkımızda hayırlısı...
Oluşabilecek en iyi senaryo bahsettiğiniz. Fakat felaket senaryoları da geçerli olabilir. Olası bir iktidar kaybı olasılığı doğduğunda bu ekibin neler yapmayı göze alabileceğinin dibi yok. Her türlü riskli senaryoları uygulamaktan çekinmeyeceklerdir. Çünkü şu anda ki mevcut durumları ile gerek yurt içi yargı,gerek uluslararası yargı için işlem başlatılacak çok gerekçe olabileceği muhtemel. Sonuçta seçimle iktidarın değişebileceğine olan inancım yaralandı. Her türlü provakasyon, sorunlu seçim,her türlü kışkırtıcı terör eylemi, korku hakimiyeti oluşturacak her türlü olay olabilecektir. Ola ki seçimle iktidar değişti. Bu kadar çökmüş ve kamu garantileri ile belli gruplarca kuşatılmış bir ekonomiden (IMF hayrına destek vermez) toparlanma beklemekte iyimser bir bakış.
Bu kriz veya çöküş öncekiler gibi değil Sayın Semka_22. Buradan bir dönüş beklense bile bu az hasarla olmayacaktır.İnşallah ülke insanının ferasete devreye girer ve olabilecek kötü senaryoları işlevsiz bırakır.