Sayfa 317/1002 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,529 - 2,536 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Tüik verileri tartışılmış ve güvenilmez diye yazılmış. Dolar 6,80 lere düşerken değil de 8,80 lere yükselirken pozisyon değiştirmek.. Ne biliim.. biraz ilginç, zor ve yıpratıcı bir karar olmalı.. Tüik'in güven problemi yeni değil 2012 den beri bu forumda tartışıyoruz hatta pinpon topu örneklerini veriyorduk.... Neyse..

Ben TL faizi pozisyonlarımı koruyorum evet yukarı momentum oluştu ama Taaa 1,20 lerden gelen bir dolar kurunun artık son ataklarında olabileceğini düşünüyorum o yüzden bu dönemde eskisi kadar büyük bir döviz pozisyonu almayacağım. Eskiden çok yüklü döviz pozisyonlarım vardı neredeyse TL faizi pozisyonum yok denecek kadar azdı... ama Bence artık son demlerdeyiz. O yüzden mevcut döviz ve TL pozisyonlarımı koruyacağım. Olası bir hükümet değişikliği erken seçim olayın kokusu çıktığı anda Dövizin %35-40 değer yitirdiği bir dönemi görmek beni şaşırtmaz. Bu ülkede 2012 den beri reel faiz yok bu yeni bir konu değil ama bazen az zarar etmek çok zarar etmekten daha iyidir... Ayrıca döviz pozisyonu taşımak enflasyona karşı bizi kesin koruyacağı anlamını taşımaz. 2002-2012 arasında dolar aynı seviyelerdeydi ama her yıl her şeye zam geliyordu... Yani döviz pozisyonu enflasyona karşı değil korumak o denemde varlıkları yarıdan fazlasının yitirilmesine neden olmuştu. Olası bir hükümet değişikliğinde benzer bir dönemin geleceğini düşünüyorum.

-----
    Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Dostum dediğin olursa CDS Dolardan daha hızlı düşer.
    O zaman Eurobond fonu düşünülebilir.
    Geçen sordum gıkınız çıkmadı.
    Acemiyiz diye yatacak yeriniz yok.
    Lemon dostum Lemon dostum duy...
    Son düzenleme : Market Soul; 04-06-2021 saat: 13:22.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

2.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Tüik verileri tartışılmış ve güvenilmez diye yazılmış. Dolar 6,80 lere düşerken değil de 8,80 lere yükselirken pozisyon değiştirmek.. Ne biliim.. biraz ilginç, zor ve yıpratıcı bir karar olmalı.. Tüik'in güven problemi yeni değil 2012 den beri bu forumda tartışıyoruz hatta pinpon topu örneklerini veriyorduk.... Neyse..

Ben TL faizi pozisyonlarımı koruyorum evet yukarı momentum oluştu ama Taaa 1,20 lerden gelen bir dolar kurunun artık son ataklarında olabileceğini düşünüyorum o yüzden bu dönemde eskisi kadar büyük bir döviz pozisyonu almayacağım. Eskiden çok yüklü döviz pozisyonlarım vardı neredeyse TL faizi pozisyonum yok denecek kadar azdı... ama Bence artık son demlerdeyiz. O yüzden mevcut döviz ve TL pozisyonlarımı koruyacağım. Olası bir hükümet değişikliği erken seçim olayın kokusu çıktığı anda Dövizin %35-40 değer yitirdiği bir dönemi görmek beni şaşırtmaz. Bu ülkede 2012 den beri reel faiz yok bu yeni bir konu değil ama bazen az zarar etmek çok zarar etmekten daha iyidir... Ayrıca döviz pozisyonu taşımak enflasyona karşı bizi kesin koruyacağı anlamını taşımaz. 2002-2012 arasında dolar aynı seviyelerdeydi ama her yıl her şeye zam geliyordu... Yani döviz pozisyonu enflasyona karşı değil korumak o denemde varlıkları yarıdan fazlasının yitirilmesine neden olmuştu. Olası bir hükümet değişikliğinde benzer bir dönemin geleceğini düşünüyorum.

-----
    Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    dedikleriniz tr tarafında diyelim ki oldu .fed olayını nasıl çözeceğiz , 2022 'de 3 lere çıkması beklenen abd faizi var .kimi yorumcular 2022 dünya piyasaları için yangın yeri diyor

3. dostlar altın fonlarının günlük getirisi nasıl hesaplanıyor? saat 16'da kıymetli madenler piyasasında işlemler geçtiğini biliyorum. burada 15.30 merkez kuru baz alındıktan sonra onz hesaplaması saat 16'daki fiyattan mı, yoksa merkez kuru gibi günlük ortalama üzerinden mi hesaplanıyor? asıl bunu merak ediyorum

4. Portföy çeşitlendirmesi için Ak Portföy Yabancı hisse senedi fonlarından AFT yanına önerebileceğiniz yabancı hisse fonları ve Altın Ziraat Portföy TCA fonunun yanına önerebileceğiniz Altın fonları neler olurdu?

5.  Alıntı Originally Posted by kıyıköy Yazıyı Oku
    Portföy çeşitlendirmesi için Ak Portföy Yabancı hisse senedi fonlarından AFT yanına önerebileceğiniz yabancı hisse fonları ve Altın Ziraat Portföy TCA fonunun yanına önerebileceğiniz Altın fonları neler olurdu?
    altın fonlarının getirileri genelde birbirine yakın olur. ama yine de bazı fonların performansı, yıllıkta bir iki puan fark edebiliyor. araştırdığım kadarıyla en iyi üç altın fonu, fib, ykt ve tca. fib ve ykt, tca'dan çok hafif yüksek getirebiliyor bazan ama hesabım ziraatte olduğundan ve bozduğumda öğleden sonrayı beklemeden hesaba geçtiğinden altın fonu olarak tca tercih ediyorum. mesela bu gün satsam pazartesi günü geri alma imkanım oluyor. farklı bankanın fonunu alsam öğleden sonra hesaba geçeceğinden bir gün kayboluyor

6.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    altın fonlarının getirileri genelde birbirine yakın olur. ama yine de bazı fonların performansı, yıllıkta bir iki puan fark edebiliyor. araştırdığım kadarıyla en iyi üç altın fonu, fib, ykt ve tca. fib ve ykt, tca'dan çok hafif yüksek getirebiliyor bazan ama hesabım ziraatte olduğundan ve bozduğumda öğleden sonrayı beklemeden hesaba geçtiğinden altın fonu olarak tca tercih ediyorum. mesela bu gün satsam pazartesi günü geri alma imkanım oluyor. farklı bankanın fonunu alsam öğleden sonra hesaba geçeceğinden bir gün kayboluyor
    İyiymiş bu, ben TCA için bekleyenlerdenim. Ama İş bankası fonlarında bozduğumda da öğleden sonrayı beklemek zorundayım, bu kısımda uygulama farkı var anlaşılan. Sabahtan geçmesi iyiymiş.

7. TGE bugün iyi, portfoyünde eksi olan sadece bir enstrüman var.

8.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    dostlar altın fonlarının günlük getirisi nasıl hesaplanıyor? saat 16'da kıymetli madenler piyasasında işlemler geçtiğini biliyorum. burada 15.30 merkez kuru baz alındıktan sonra onz hesaplaması saat 16'daki fiyattan mı, yoksa merkez kuru gibi günlük ortalama üzerinden mi hesaplanıyor? asıl bunu merak ediyorum
    Saat 16.15 civarı yayınlanan BORSA İSTANBUL KIYMETLİ MADENLER PİYASASI DÖNEMLİK BÜLTENİ'nde yayınlanan veriler ile TCMB 15.30 kur verileri esas alınıyor.

Sayfa 317/1002 İlkİlk ... 217267307315316317318319327367417817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •