Sayfa 598/853 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,777 - 4,784 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Son 1 yıllık enflasyon maaşlı çalışanlar açısından en az %40 vardır.
    Tam kapama sonrası bugün ilk defa cafe ye oturdum. Benim cafe de zam yoktu. Sevindim doğrusu. Açık süt aldığım yer ise son 1 yılda %28 zam yaptı. Terlik aldım geçen yılın aynısı %80 civarı zamn. Marka Spor ayakkabı alayım dedim %100 zam. Arabayı bu haftalarda 10bin bakımına götürecem orada ne girecek henüz bilmiyorum. En az %100 bekliyorum.
    Taze tekaüdüm ben. "Tekaüd"ün ne olduğunu bilenler, bilmeyenlere anlatır "bilahare".
    Ben deyim 34, devlet desin 35, kaynaktan vergikesilengillerden olmuş, eyle çalışmışız.
    İlk tekaüd maaaşını aldık, bildiğin kolu kanadı kesilmiş, kesme şeker gibi kalmış bir maaş.
    Allahtan bir tüyocumuz var da, bugün bir yıllık ayçiçek yağı, zeytinyağı, ez birez de temizlik malzemesi "stok"layacak üç-beş kuruş bulmuşuz.
    Öldük, öldüğümüzü bilen yok ki, ağlaya...
    Bir umudumuz alicemal.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    Taze tekaüdüm ben. "Tekaüd"ün ne olduğunu bilenler, bilmeyenlere anlatır "bilahare".
    Ben deyim 34, devlet desin 35, kaynaktan vergikesilengillerden olmuş, eyle çalışmışız.
    İlk tekaüd maaaşını aldık, bildiğin kolu kanadı kesilmiş, kesme şeker gibi kalmış bir maaş.
    Allahtan bir tüyocumuz var da, bugün bir yıllık ayçiçek yağı, zeytinyağı, ez birez de temizlik malzemesi "stok"layacak üç-beş kuruş bulmuşuz.
    Öldük, öldüğümüzü bilen yok ki, ağlaya...
    Bir umudumuz alicemal.
    Gümbür gümbür geliyorum abicim. 11 sağlam oyum var.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST de 2 gündür ne oluyor.?

Bundan sonra aşağı inmez, bir iki küçük salınımdan sonra ufak ufak yukarı yol alırsak, USD de 8.0 e doğru devam ederse, dün ve bugün, yerli büyükler silkeleme yaptı diye düşüneceğim.

Dünki aşağıdan yukarı dönüş tamda S&P nin yukarı döndüğü ana denk geliyor. Akla S&P ye bağlı indi çıktı, silkeleme değildi diye geliyor. Ancak silkelemelerde kötü haber veya hareketin kullanıldığını biliyoruz. Kötü haber ve hareket yoksa, illa silkeleyeceksen o zaman kötü bir hareket yaratırsın. Mesela USD yi yükseltirsin. Piyasa yapıcı bankalarımızın buna gücü var.

Belkide S&P nin inişi ve abd 10 yıllıklarının yükselişini kullanıp aşağı saldılar. S&P dönüncede mal kaptırmamak için dönmek zorunda kaldılar. Bugünde USD yi yukarı sürerek yeni bir korku dalgası saldılar filan yazdığıma kendim inanmamaya başladım... Fazla zorlama oldu.

Dün ve bugüne silkeleme demeyeceğim.

viop da yeni taktiğe geçmeyi düşünüyorum. Artık orta-uzun vade hedef değil, kısa-orta vade hedef belirleyeceğim. Hedefe ulaşınca tamamını kapayıp, yeni fırsat kollayacağım. Yazması kolay oldu, bakalım yapabilecekmiyim.?

tayyip ayda bir sorun yaratıyor, orta-uzun vade beklemek yıpratıcı ve anlamsız oluyor.
    @NeAcaipDunya

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Gümbür gümbür geliyorum abicim. 11 sağlam oyum var.
    Abla abla
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Abla abla
    Nick möhümdür, subliminaldir, mesajdır, mazruftur.
    Tersten okumayı bile akıl edemeyince, bilemedim ki ...
    Ah alicemal başkanım, abi ne yaw ?
    Leyla, bilindik dümdüz Leyla.
    Oy kararımı bi da gözümden şey ettiriyim.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401

abiCİM demişim ama. Sonunda cim var. [emoji58]
    Bu günlerde para piyasalarında bolca dolap dönüyorken, yavru kediyi o kadar sormasından anlamam lazımdı.? Orada kafamın bi köşesine takılmıştı da, BIST kafayı aşırı meşgul ediyor.
    @NeAcaipDunya

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Son 1 yıllık enflasyon maaşlı çalışanlar açısından en az %40 vardır.
    Tam kapama sonrası bugün ilk defa cafe ye oturdum. Benim cafe de zam yoktu. Sevindim doğrusu. Açık süt aldığım yer ise son 1 yılda %28 zam yaptı. Terlik aldım geçen yıl aldığımın aynısı, aynı marka, aynı tip, %80 civarı zam. Marka Spor ayakkabı alayım dedim %100 zam almadım, marka değiştirecem. Yabancı marka ama Türkiyede satılanları Türkiyede üretiliyor diye biliyorum. Arabayı bu haftalarda 10bin bakımına götürecem orada ne girecek henüz bilmiyorum. En az %100 bekliyorum.
    Bu memleketin denizi biter, kerizi bitmez. Cafelerin açılışına ortak olayım dedim 2 dilim ekmek, 1 dilim peynirden ibaret tosta 22 TL fiyat söylüyor, alelade bir yer. Aslında enflasyon, yediğimiz kazığın ufak bir parçası. Aliexpress zamanında çarşıda 9 TL olan çorabı, 1 TL ye alıyordum. 9 kat tat, maksat esnaf kazansın, Berat kıyamadı esnafa, var mı böyle ballı börek? Bence ipekyolu aktifken bile yoktur. Endonezya'dan 1 dolara aldığım terlik burada 105 TL. Ağaçtan muz toplayıp karnını doyuran Endonezyalının 8.5 TL verdiği mala biz 100 lük bayılıyoruz. Serbest piyasa ya. Rahat bırakın o zaman sigara saranları serbest piyasaysa. Enflasyon diye birşey yok, bu bildiğin tuttuğunu öpmek. Ne kadar öpülüyorsan o kadar etkileniyorsun enflasyondan.

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    BIST de 2 gündür ne oluyor.?

Bundan sonra aşağı inmez, bir iki küçük salınımdan sonra ufak ufak yukarı yol alırsak, USD de 8.0 e doğru devam ederse, dün ve bugün, yerli büyükler silkeleme yaptı diye düşüneceğim.

Dünki aşağıdan yukarı dönüş tamda S&P nin yukarı döndüğü ana denk geliyor. Akla S&P ye bağlı indi çıktı, silkeleme değildi diye geliyor. Ancak silkelemelerde kötü haber veya hareketin kullanıldığını biliyoruz. Kötü haber ve hareket yoksa, illa silkeleyeceksen o zaman kötü bir hareket yaratırsın. Mesela USD yi yükseltirsin. Piyasa yapıcı bankalarımızın buna gücü var.

Belkide S&P nin inişi ve abd 10 yıllıklarının yükselişini kullanıp aşağı saldılar. S&P dönüncede mal kaptırmamak için dönmek zorunda kaldılar. Bugünde USD yi yukarı sürerek yeni bir korku dalgası saldılar filan yazdığıma kendim inanmamaya başladım... Fazla zorlama oldu.

Dün ve bugüne silkeleme demeyeceğim.

viop da yeni taktiğe geçmeyi düşünüyorum. Artık orta-uzun vade hedef değil, kısa-orta vade hedef belirleyeceğim. Hedefe ulaşınca tamamını kapayıp, yeni fırsat kollayacağım. Yazması kolay oldu, bakalım yapabilecekmiyim.?

tayyip ayda bir sorun yaratıyor, orta-uzun vade beklemek yıpratıcı ve anlamsız oluyor.
    Dolar 8.80 üstü ve 9 gibi rakamlara yürüseydi benim de hedefim 8.20 lere bir gevşemeydi. Direk 9'a yürümeyeceğine kanaat getirdim ve bu durumda 8.20 de zorlaştı. Bu durumda 8.50 den longlarımı geri almaya başlarım.
    Bist de bu doğrultuda 8.80-9.00 lık dolarla silkeleme yapıp iyi bir yükselişe geçebilirdi. Şimdi ise kısa vadeli bir çıkıştan öteye geçme şansı azaldı. Tabi ki önümüzdeki 1-2 haftayı henüz görmediğimiz için bu tahminler tavsiye değil,kendi senaryomdan ibaret.

Sayfa 598/853 İlkİlk ... 98498548588596597598599600608648698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •