Sayfa 407/1002 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507907 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. Bunların farkı, Osmanlı' dan da, Roma' dan da ders almalarında...

Makina gibi işleyen bir devlet yapısı var, akademi dünyası, istihbarat mekanizması, STK' lar, iş dünyası, siyasetçileri ve diplomatları hep ön alıyorlar.

O yüzden tarihin sonu diye tez yazıldı.

Dediğiniz gibi devasa borcu var, ama matbaa onlarda, hiperenflasyon yaratıp, bütün borçlardan kurtulmayı çaktırmadan istemeden hedefliyorlar.

Bir şekilde beceriyorlar işte, haticeye değil neticeye bakmak lazım.

Adamlar, senin pilotuna, senin uçağınla, senin meclisini bombalattı, bu güç işte, diğeri kağıt üzerinde bir rakam, esteğin kösteğe oranı, DJI ın patlaması, bankacılık sisteminin çatlaması gerekiyordu, daha da şahlandı. İlim, bilim, istatistik havlu atıyor, neden, çünkü herkes varolan racona uyar, en büyük olansa racon koyar, yerseniz diyor, hık mık deyince de, yiyeceksiniz ulan diye devam ediyor.

Çeşit çeşit tasnif metotları mümkün, misal ülkeler ikiye ayrılır, nükleer silahı olanlar ve olmayanlar. Kuzey Kore lideri, ne dedi, ABD donanması ona doğru yola çıktığında, 'Siz tam anlayamadınız galiba, sizi doğrudan vurabilmeme gerek yok, bu donanmanın yakınlarına 1 tane nükleer füze düşürebilirsem, donanmanız oluşacak dev dalgalarla yerle bir olur.'...Koca ABD derin devleti, 'Aha doğru söylüyor lan' dedi, donanma anında rota değiştirdi, ardından Trump, dostum Kim muhabbetleri..

Neyse, zenginin malı züğürdün çenesi hesabı....En alt ligdeyiz, Venezuela, Arjantin falan...bakalım neler gelecek başımıza..

Valla ben tüm bunları kurgulayan bir gücün varlığına inandığımdan amerika konusunda şüpheliyim.Geçen yüzyılın başında imparatorlukları nasıl bitirip ulus devletleri kurdularsa şimdi de ulus devletleri bitirip başka bir sistem kuracaklar.Geçen yüzyıl başında da eminim bu imparatorluklar çok güçlü diye düşünen birileri vardı patır patır hepsi çöktü,bir tanesi bile ayakta kalamadı, niye diye düşünmek lazım.

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Trump, dostum Kim muhabbetleri..
    Bunu hatırlıyorum gerçekten bomba komikti. :D

5.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla ben tüm bunları kurgulayan bir gücün varlığına inandığımdan amerika konusunda şüpheliyim.Geçen yüzyılın başında imparatorlukları nasıl bitirip ulus devletleri kurdularsa şimdi de ulus devletleri bitirip başka bir sistem kuracaklar.Geçen yüzyıl başında da eminim bu imparatorluklar çok güçlü diye düşünen birileri vardı patır patır hepsi çöktü,bir tanesi bile ayakta kalamadı, niye diye düşünmek lazım.
    Yani ben de katılıyorum o söylemlere, ABD Başkanı gerçekten ABD Başkanı filan değil, sınıf başkanı gibi, geride okul teşkilatı, öğretmenler, müdür, okul aile işbirliği, okulun sahipleri var, hadi bakalım şimdi de sen başkanlık yap diyor. Zıbıtınca, hop aşağıya, rezil ettiler Trump'ı, daha da ezerlerdi de, sırf onu daha fazla ezmek zararlı olur diye vazgeçtiler.

Oktay Sinanoğlu çok güzel anlatırdı bu işleri; 'Yaw kampüste bazı binalar vardı, kapısı yoktu, kim nereden giriyor buraya muamma, herkes de aslında ne olduklarını bilirdi.'...Bir tür aristokrasi perde gerisinde, kuklacılar onlar işte..Çok da şaapmayalım, iluminatiye bağlarız gece gece

George W. Junior Bush geldi aklıma birden mesela...adam bildiğin morondu yaw...akraba ziyaretine gitmeden önce ikaz edersin bazı densiz ayarsızlar vardır, elini ayağını nereye koyacağını şaşırır, tam da öyle bir şeydi, bakışları deliceydi yaw..neyse

6. Joe Biden merdivenleri çıkamıyor, söyleyeceği sözü unutuyor. Tam rezalet.

Trump Amerikan tarihinde bir anomalidir bana göre.

Yani, ne demek? Şu demek. Seçimden önce kimsenin kazanmasını beklemediği, herkesin aklınca dalga geçtiği karikatür tipli adamın tekiydi Trump.

Kazanınca şoka girdiler ve aynı hatanın bir daha tekrarlanmasını önlemek için özellikle soyal medya tarafında işleri sıkı tuttular. En son facebook açıklamış 2 sene daha engelli kalacakmış Trump'ın hesabı.

O seçimi Biden'ın dürüstçe kazandığına inancım 0.

Başkanlık makamı konusundaki genel görüşe katılıyorum yalnız. Trump başkanken de çok bir değişiklik yoktu genel politikada. Bazı konularda sisteme çomak soktu sadece, o da geri planda işleri yürütenleri sinirlendirmeye yetti de arttı bile. (Ortadoğu'dan asker çekmesi, sınıra duvar örmesi vs)

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Zaten bunların pek Bi dilindedir yeni dünya düzeni yeni dünya düzeni nedir dünyaya devletler değil çok uluslu şirketler ile yönetilecek zihin kontrolü ile ilgili bir film vardı şiddetle tavsiye ederim mancuryali film i birde efsane yönetmen kubrick in son film i tamamen gözleri kapalı film i daha doğrusu film içinde ifşa zaten kubrick bu film yayına girdikten kısa bir süre sonra vefat etmiştir

ABD ve Dolar konusunda kısabir hatırlatma;

2008 den önce herkes dolar çöp falan diyordu euorusd 1.7 üzerine çıkmıştı falan ; Sonra ABD piyasaya bir ayar verdi...Tüm dünya Bankaları Dolar yükümlülükleri konusunda margincall a düştü...FED uzakdoğu ve AB Merkez bankasına swapla dolar pompalamasa şimdi AB diye birşey yoktu...Aynı şey Milletin ağzına sakız olmuş ÇİN içinde geçerli....Fabrikalar kapanmış milletköyüne gidebilmek için 2 ay sonrasına bilet bulmak için birbirini eziyordu...

Yine bir dönem cep telefonunda astığım astık Noki-Ericsson ne oldu...IPHONE diye birşey çıktı o firmalar çöp oldu....

Bizde hem sağ hem de sol cenahın Anti-ABD ve kıyamet senaryocuları herkesi etkilediği açıkça ortada....ABD batsa da bizde şu dolar borcundan kurtulsak..Tam Aydınlık kafası....

Neyse biz asıl meselemize dönelim Peker güzel konuşuyor , Lakin hafta sonu adamın biri Reza için çok farklı bir iddia söyledi , ben şok oldum...Adamın işi metamfetamin dedi...bizde -60-70 gayme içerdeyiz...Dolar için 20 TL bile lkonuşuluyor...

Sayfa 407/1002 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •