Sayfa 411/1002 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Şu Elon'un hafada inflak eden roketlerini görünce benim o Ay işine olan inancım baya azaldı açıkçası.

Biz şimdi 1970 yılına günümüz penceresinden bakıyoruz. O zamanki iletişim teknolojisi şimdiki kadar gelişmiş değildi. TV ve Radyodan ibaretti iletişim.

Bence manipüle edilmeye gayet uygun bir ortam.
    bildiğim kadarıyla şimdiye kadar aya, Amerikalılar dışında insan gönderen olmadı.

aya insanlı gidişe holivut mizanseni diyen epey ciddi kaynaklara rastlamıştım zamanında bu konuyu incelerken.
    bir diğer engel de van allen radyasyon kuşağı diye bir görüş de mevcut.

bir başka görüşe göre, Amerika o dönemki uzay yarışında, böyle bir mizansen yaparak hem prestij kazanmaya çalıştı, ki uzaya ilk insanı gönderen Sovyetler idi, hem de Sovyetlerin bu işe daha fazla para dökmesini amaçlayarak ekonomik olarak zayıflatmak istedi.

esasında genel teori şu: Satürn roketleri hiç bir zaman aya gitmedi. yörüngede takıldılar. gerisini holivut halletti..Sovyetlerin o dönemki teknoloji ile bunu tespit etmesi de imkansızdı. koskoca uzayda kim nereye gitti nasıl takip edebilirlerdi ayrı konu tabii
    ytd..

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    bildiğim kadarıyla şimdiye kadar aya, Amerikalılar dışında insan gönderen olmadı.

aya insanlı gidişe holivut mizanseni diyen epey ciddi kaynaklara rastlamıştım zamanında bu konuyu incelerken.
    bir diğer engel de van allen radyasyon kuşağı diye bir görüş de mevcut.

bir başka görüşe göre, Amerika o dönemki uzay yarışında, böyle bir mizansen yaparak hem prestij kazanmaya çalıştı, ki uzaya ilk insanı gönderen Sovyetler idi, hem de Sovyetlerin bu işe daha fazla para dökmesini amaçlayarak ekonomik olarak zayıflatmak istedi.

esasında genel teori şu: Satürn roketleri hiç bir zaman aya gitmedi. yörüngede takıldılar. gerisini holivut halletti..Sovyetlerin o dönemki teknoloji ile bunu tespit etmesi de imkansızdı. koskoca uzayda kim nereye gitti nasıl takip edebilirlerdi ayrı konu tabii
    Bana mantıklı gelen teori de bu...

Ha şüpheleri ortadan kaldırmak mı istiyorlar, BBC'ye bilmemnereye aklayıcı makale yazdırmak yerine yeniden gitsinler.

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bana mantıklı gelen teori de bu...

Ha şüpheleri ortadan kaldırmak mı istiyorlar, BBC'ye bilmemnereye aklayıcı makale yazdırmak yerine yeniden gitsinler.
    🙂 Kısaca, gidilmediğine dair işaretler daha ağır basıyor. Resmi söylemleri bişey ifade etmiyor.

O dönemin başkanı kenedyi, Belki de büyük yalanı ifşa edecek diye ortadan kaldırmış bile olabilirler..
    ytd..

4. Abd'nin büyük yalanları hiç bitmez. En günceli, malum, geçici enflasyon ! 🙂

5. Aslında sedat peker bu konuya da el atmalı. Videosunun başlığa da şöyle olabilir: fed: at yalanı, seveyim in*****..

6. ABD ile Türkiye birçok yönden birbirinin aynısı. Diyorum da inanmıyorsunuz. ABD mi büyük Türkiye yoksa Türkiye mi küçük ABD benim anlamadığım orası.

7. https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk

bbdk bülten.jpg

Yabancı para / TL oranı= %56.32

bunun rekoru ne bilmiyorum ama %56 üstüne atmış bu birincisi.

İkincisi her pazartesi gibi bugünde dolar düşüyor tesadüf müdür?

8.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    �� Kısaca, gidilmediğine dair işaretler daha ağır basıyor. Resmi söylemleri bişey ifade etmiyor.

O dönemin başkanı kenedyi, Belki de büyük yalanı ifşa edecek diye ortadan kaldırmış bile olabilirler..
    Aya ilk ayak basıldığında (20.Temmuz.1969) ilkokul 1.sınıfta idim Başkan Nixon idi. Kennedy öleli 6 yıl olmuştu.

Astronotlar Satürn roketi ile Florida'dan fırlatılıyorlar.Roketin bir tek uc kısmı kalıyor ve ay yörüngesine oturuyorlar.
    Sonra üç astronottan ikisi Örümcek adı verilen bir modül ile ay yüzeyine iniyor sonra tekrar ay'dan havalanıp yörüngedeki rokete kenetleniyor ve ardından 360 bin km.lik Ay-Dünya arasını kat ediyorlar okyanusa iniyorlar ve ABD savaş gemileri tarafından çıkartılıyorlardı.

Okyanus suyu içinde bir roket'in uç kısmı suya dalıp çıkıyor ve ABD savaş gemisi tarafından sudan alınıyorlardı.
    Bu görüntüler servis ediliyordu.

Enteresan değil mi?

Sayfa 411/1002 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •