Sayfa 759/1060 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769809859 ... SonSon
Arama sonucu : 8474 madde; 6,065 - 6,072 arası.

Konu: PRTAS - ÇBS Printaş

1. Ortaçağ Avrupasında üç kişi giyotinle idama mahkûm olur.

Bu mahkûmlardan biri papaz, biri hâkim, biri de fizikçidir…

İdam sehpasına ilk papaz çıkarılır. Papazın başını giyotinin altına yerleştirir ve sorarlar:

– Son sözün nedir?

Der ki:

– Ben Tanrı’ya inanıyorum, O beni kurtaracaktır. Tanrım… Tanrım… Tanrım…

Giyotini indirdiklerinde boynuna birkaç santim kala giyotin durur.

Halk şaşırır ve hep bir ağızdan bağırır:

– Onu serbest bırakın; Tanrı sözünü söylemiş ve onu korumuştur.

Böylece papaz idam edilmekten kurtulur…

Sıra hâkime gelir, ona da sorarlar:

– Demek istediğin en son söz nedir?

Hakim der ki:

– Ben papaz gibi Tanrı’ya inanmıyorum. Ama adalete güveniyorum. Adalet… Adalet… Adalet…

Giyotini indirirler, giyotin hâkimin de boynuna birkaç santim kala durur…

Bunun üzerine insanlar tekrar şaşırır ve bağırırlar:

– Adalet sözünü söyledi, onu serbest bırakın.

Böylece hâkim de boynunun kesilmesinden kurtulur…

Sıra fizikçiye gelir. Ona da

– Son sözünü söyle, derler

Fizikçi:

– Ben ne Tanrıya inanan bir papazım, ne de adalete güvenen bir hâkim…

Bildiğim tek şey şudur:

Giyotinin ipinde bir düğüm var ve o düğüm giyotinin tam inmesine engel oluyor.

Görevliler giyotini kontrol edince gerçekten de bir düğüm olduğunu görürler.

Düğümü açıp tekrar bırakırlar. Hızla inen giyotin fizikçinin başını bedeninden ayırır…

Bazen sorunlara işaret edip gerçekleri söylemenin de acı sonuçları olabilir!..

Tıpkı bu hikayedeki gibi…

2.  Alıntı Originally Posted by akant2017 Yazıyı Oku
    ahey ,ahey,ahey...patronlar ne yapsınki harıl harıl çalışıyor diye hayal ediyorum.2512 kişiyi kurtarmak için.açaba 2512 kişi ne yapıyor,sanırım unutmuşlardır bir çoğu bir çoğuda evlat ve torunlarına miras bırakmıştır.bu gidişle bizde hisseleri basılı istesek çerçeveletip duvara yakışır mı acaba...bakar bakar bakarız...
    Patronun printaşta bizden çok hissesi var bencede harıl harıl çalışıyor vede bağlı ortaklarını ve iştiraklerini çalıştırtıyordur 2512 kişi ye gelince onların çoğu pes ettiler fiziki hisseler kayıt altına alınacakta bakanlığa mkk ulaşmak ve yetkili birinden bilgi almak sorun şimdiye kadar başaramadım bundan sonra olurmu bilmiyorum mücadeleye devam elbet birileri çıkar yardım eder fiziki olarak çerçevede olmuş kaydi sistemde mkk da olmuş bir şey değişmiyor adalet kalesi olmağan sahada top çeviriyor bizde varız buradayız diyoruz pas atan yok tek taraflı maça devam 2009dan bu yana top adaletin ayağında niyetleri ne bilmiyoruz oyun var kural yok gol var sonuç yok.

3.  Alıntı Originally Posted by 2onur2= Yazıyı Oku
    Ortaçağ Avrupasında üç kişi giyotinle idama mahkûm olur.

Bu mahkûmlardan biri papaz, biri hâkim, biri de fizikçidir…

İdam sehpasına ilk papaz çıkarılır. Papazın başını giyotinin altına yerleştirir ve sorarlar:

– Son sözün nedir?

Der ki:

– Ben Tanrı’ya inanıyorum, O beni kurtaracaktır. Tanrım… Tanrım… Tanrım…

Giyotini indirdiklerinde boynuna birkaç santim kala giyotin durur.

Halk şaşırır ve hep bir ağızdan bağırır:

– Onu serbest bırakın; Tanrı sözünü söylemiş ve onu korumuştur.

Böylece papaz idam edilmekten kurtulur…

Sıra hâkime gelir, ona da sorarlar:

– Demek istediğin en son söz nedir?

Hakim der ki:

– Ben papaz gibi Tanrı’ya inanmıyorum. Ama adalete güveniyorum. Adalet… Adalet… Adalet…

Giyotini indirirler, giyotin hâkimin de boynuna birkaç santim kala durur…

Bunun üzerine insanlar tekrar şaşırır ve bağırırlar:

– Adalet sözünü söyledi, onu serbest bırakın.

Böylece hâkim de boynunun kesilmesinden kurtulur…

Sıra fizikçiye gelir. Ona da

– Son sözünü söyle, derler

Fizikçi:

– Ben ne Tanrıya inanan bir papazım, ne de adalete güvenen bir hâkim…

Bildiğim tek şey şudur:

Giyotinin ipinde bir düğüm var ve o düğüm giyotinin tam inmesine engel oluyor.

Görevliler giyotini kontrol edince gerçekten de bir düğüm olduğunu görürler.

Düğümü açıp tekrar bırakırlar. Hızla inen giyotin fizikçinin başını bedeninden ayırır…

Bazen sorunlara işaret edip gerçekleri söylemenin de acı sonuçları olabilir!..

Tıpkı bu hikayedeki gibi…
    hikaye güzel düzen hep aynı figüranlar farklı ,

4.  Alıntı Originally Posted by wise stockbroker Yazıyı Oku
    Ben Cumhurbaşkanı olsam bu güne kadar yada 2001 yılından sonra hileli içi boşaltılıp kapanan şaibeli haksız yere şirket yöneticileri tarafında iflas ettirilen şirketleri ve patronlarını bir güzel incelemeye alırım,araştırmaya tabi tutarım görevlendireceğim yetkili,bu konularda donanımlı, ahlaklı,dürüst,gözü kara,adil,adaletli müfettişlerce küçük yatırımcı, gariban,helal parasını zalim,soyguncu,hırsız işadamlarına asla yedirmeyip ümüklerini sıkıp vatandaşlarımın alın terlerleri olan alır iade ederim böylece zalimlerin yaptıklarıda yanlarına asla kalmaz bir dahada cesaret edemezler .. Tarih seni yazarsa yürekli,cesur,adil,adaletli,hakkaniyetli,babayiğit ,merhametli ve Allah'ın adaletini uygulayıp dağıttığın için böyle yazsın derim..Malesef bu gün patron olacak ahlaksız soyguncuların yaptığı vurgunlar,soygunlar görmezlikten geliniyor bilakis dahada şımartılıyorlar Devletin tüm kredi musluklarını onlara bahşediyorlar asla hayır nereye ne için harcıyorsun demiyorlar mazlumlardan aldıklarını zenginlerle paylaşıp beraber yiyorlar..Alın size Mücahit Ören'nin İhlas grubu ,Yıldırım Demirören'nin tüm şirketlerini barındıran Demirören grubu,ışıklar grubu,Çavuşoğulları ÇBS grubu,Mehmet ve Faik Ulutaş'ın MENSA SINAİ TİCARİ VE MALİ YATIRIMLAR A.Ş',Yine hırsız dolandırıcı Latif ÜNAL ve Babası Yaşar ÜNAL'ın UNTAR - Ünal Tarım Ürünleri (Kurutulmuş ve yaş sebze meyve,konserve vb.Ürünler) şirketin içi boaltılmış spk tarafından sekiz milyon dolar paranın başka tarafa aktarıldığı tespit edilmiş dava açılmış ama sonuç yok olay kapatılmış) daha niceleri saymakla bitmez ama 20 yıldır iktidar da bulunan ve bu konularda asla olumlu çözüm üretecek hiçbir girişimi olmayan (zaten bu tip işadamlarını destekliyor) Sayın Cumhurbaşkanımız malesef bahsttiğim konulara hala bihaber..Sözde HZ.ÖMER (R.A) olunmuyor Üstadım özde tüm ruhunla benliğinle yaşamak gerek..Elbet ahir alemde tüm alemlerin Rabbi olan yüce Allah'ın huzuruna hep beraber çıkacağız ben vatandaş olarak güdülen koyun gibiyim mesuliyetim yok ama siz 90 milyondan mesul olup Allah'ın sınavına tabi olacaksınız..Allah şahsi sınavımda bağışladığı kullarından eylesin mazlum,gariban,suçsuz,günahsız,temiz kalpli,iyi niyetli,merhametli,yardımsever,zalimlerin zulmü altında ezilen ve tüysüz yetimlerinde inşha Allah...Amin.
    azîz başkan bile diyor nerde spk diyor...sonuna kadar haklisin ama hisse senedi olanlar için bir çıkış vardır...yoksa kızılaya mi bağışlasak

5.  Alıntı Originally Posted by akant2017 Yazıyı Oku
    hikaye güzel düzen hep aynı figüranlar farklı ,
    2001 yılından önceki durum nasıldı diye sorarlar sonra. 2001 yılından öncesini de incelemeye sorgulamaya alalım derler. Adalet her zaman bizim bildiğimiz gibi işlemiyor. Bu düzen geçmişte böyle idi, gelecekte de böyle olacak ki biz istemesek bile maalesef böyle devam eder. Devletin yönetimindeki kişiler değişse bile düzen değişmez.Bunu herkes biliyor. Dünyada her insan ya oyun kuran yada oyun oynanan olur. Kendi çapında.

6.  Alıntı Originally Posted by 2onur2= Yazıyı Oku
    Patronun printaşta bizden çok hissesi var bencede harıl harıl çalışıyor vede bağlı ortaklarını ve iştiraklerini çalıştırtıyordur 2512 kişi ye gelince onların çoğu pes ettiler fiziki hisseler kayıt altına alınacakta bakanlığa mkk ulaşmak ve yetkili birinden bilgi almak sorun şimdiye kadar başaramadım bundan sonra olurmu bilmiyorum mücadeleye devam elbet birileri çıkar yardım eder fiziki olarak çerçevede olmuş kaydi sistemde mkk da olmuş bir şey değişmiyor adalet kalesi olmağan sahada top çeviriyor bizde varız buradayız diyoruz pas atan yok tek taraflı maça devam 2009dan bu yana top adaletin ayağında niyetleri ne bilmiyoruz oyun var kural yok gol var sonuç yok.
    nasıl mücadele edilecek .burda geçmiş paylaşarakmı sence ...

7.  Alıntı Originally Posted by akant2017 Yazıyı Oku
    nasıl mücadele edilecek .burda geçmiş paylaşarakmı sence ...
    İhbarda bulunduk şikayet ettik suçlu hep patronlar bundan öncede aynıydı bundan sonrada anlaşılan aynı olacak herkes işini yapsa sorun olmaz bu işte bir gariplik var denetim yok genelkurul yok blançolar yok tescil edilmesi gereken bilgiler yok adalet var uygulayan yok neden susuyorlar sence ne yapmamız lazım mahkemeye versen ne değişecek patron suçluysa neden görevi başında düzen belliyse düzdürende belli bizleri çaresiz bırakan makam ve mevki sahipleri neyin peşinde 5yıl iflas erteleme 5 yıl iflası verilen şirketler kayyum gözetiminde dahi bilgi verilmedi çok şey biliyorlar şuana kadar bir faydasını görmedik belki bundan sonrası bizim için hayırlı olur ne diyebilirizki

Sayfa 759/1060 İlkİlk ... 259659709749757758759760761769809859 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •