Sayfa 172/1004 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: Viop XXXIV

1.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Elektriğe %15, sanayi doğal gazına %20 zam gelirse, enflasyon,
    TÜİK hesabıyla,
    yıl sonunda kesinlikle tek hane olur. [emoji23]
    Reis'ten acilen yeni müjdeler bekliyorum.
    Ümmet huzursuz olmasın.
    MB bu ay belki faizde bir hamle yapmayabilir ama ağustosta banko diyorum...
    TÜİK ona göre bir şeyler ayarlar artık...

Aslında Temmuz ayı içinde şüphelerim var ya neyse...
    Doları bu yıl çift hane ne zaman göreceğiz acaba..

Turizmden bu yıl belki beklentilerin üstünden gelir elde ederiz, umarım öyle olur....
    "ENJOY I'M VACCİNATED"

2. sabah tasarruf tedbir fotokopi kağıdı küçük porsiyon gibi genelge yayınlanınca büyük bişey geleceği belliydi...

Allahtan enflasyon hedefimiz %5...

3.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    MB bu ay belki faizde bir hamle yapmayabilir ama ağustosta banko diyorum...
    TÜİK ona göre bir şeyler ayarlar artık...

Aslında Temmuz ayı içinde şüphelerim var ya neyse...
    Doları bu yıl çift hane ne zaman göreceğiz acaba..

Turizmden bu yıl belki beklentilerin üstünden gelir elde ederiz, umarım öyle olur....
    "ENJOY I'M VACCİNATED"

elektriğe %15 zam gelince merkez nereye faiz indiriyor ? elektriğe zam gelince herşeye güncelleme yapmayacak mı fabrikalar ?
    enflasyona kaç etkisi olacak..

nasıl büyüyebilir bu ekonomi baz etkisi hariç ? Direk dış kredi gerekiyor uyduruk 2 3 milyar değil direk canlı 50 60 milyar dolar... bu da zor olmasa gerek..

...

..

.

bu bir tercih midir alçak sürünme modu açıkcası bilmiyorum... bu bir tercih midir sorusunu herkes sorması gerekiyor.. bu nedir yahu bankofçocuğu elini kolunu sallayıp herşeyin içinden geçiyor dünyada bu pazara el atacak hiç bir insan evladı kalmadımı 4 5 fk lı şirketler dolu... insan artık birçok şeyi anlayamıyor..

anlamak mümkün değil..

tercih mi...

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    sabah tasarruf tedbir fotokopi kağıdı küçük porsiyon gibi genelge yayınlanınca büyük bişey geleceği belliydi...

Allahtan enflasyon hedefimiz %5...
    HDPden AKP ile yine uzlaşabiliriz mesajı üzerine birilerinin eli kuvvetlenmiş, kazıkların boyunu ve çapını büyütmekte sakınca görmemiş gibi görünüyor.

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Genel piyasadan birebir gözlemlediğim, firmaların büyük çoğunluğu dış piyasaya çalışıyor..
    Bugün en basit bir granit üreticisi bile iç piyasaya mal vermektense ihracat ağırlıklı çalışmakta..İçeride zaten öyle büyük bir hacimde yok..
    Dövizin böyle olması bu ortamı daha canlı tutuyor...Genel üretim oranlarını geçmiş rakamlarla karşılaştırmalı bir bakmak gerekir, ne kadar katkısı var bilmiyorum..Ama içinde bulunduğumuz şartlarda oldukça büyük bir katksı var gibi gözüküyor.

İçerde belli başlı projeler hariç inşaat sektörü çok iyi durumda değil, yeni yapılardan ziyade verilen destekler nedeniyle kentsel dönüşüm projeleri ağırlıkta...
    Faizlerin bu halde olması bu piyasayı daha fazla zora sokar, inşaatla büyüyoruz ne de olsa...
    Geçen yıl devlet bankaları aracılığıyla verilen kredi faiz oranlarını bir daha kolay kolay görebileceğimizi sanmıyorum, yine o şekilde sübvanse ederlerse ayrı tabi...

Ama maliyetlerde inanılmaz arttı, demir fiyatları buna çok iyi bir örnek...
    İçeride doların artışıyla x2-3 fark geliyor maliyetlere...
    Dolayısıyla birebir olarak konut fiyatlarından tutunda kullandığımız her şeye yansımada söz konusu...
    Son düzenleme : Karatay; 01-07-2021 saat: 01:20.

6. Önümüzde fazla seçenek yok bence...

Ya bir yerlerden yüklü miktarda içeri çekebileceğimiz bedava para (Kara_Ak farketmez) bulup, faizleri indireceğiz....
    (ki bu denendi 100 milyar doların üzerinde para kısa zamanda tüketildi..)

Ya da faizleri indirmek yerine yükseltmek zorunda kalacağız ki dövizin ateşini söndürebilelim..ki maliyetler daha fazla yükselmesin...

Enteresan bir kısır döngüye girildi, umarım daha fazla yanlış yapmadan sorunlar çözebilirler, gerçi pek umudum yok ya neyse.

7. Ha birde ciddi anlamda devletin tasarrufa gitmesi gerekiyor...
    Öyle sadece sarf malzemelerinden değil, kamudaki o lüks araç saltanatından tutunda birden fazla maaş alanlara kadar hepsinin törpülenmesi gerekiyor..

Kendi belediye başkanlarına onca yıldan sonra(!) ihaleleri canlı yayınlayın talimatı yeterli değil...
    Asıl milyar dolarlık o büyük ihalelerin açık ve şeffaf olması gerekiyor(du)...
    Son düzenleme : Karatay; 01-07-2021 saat: 01:11.

8.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Ha birde ciddi anlamda devletin tasarrufa gitmesi gerekiyor...
    Öyle sadece sarf malzemelerinden değil, kamudaki o lüks araç saltanatından tutunda birden fazla maaş alanlara kadar hepsinin törpülenmesi gerekiyor..

Kendi belediye başkanlarına onca yıldan sonra ihaleleri canlı yayın talimatı yeterli değil...
    Asıl milyar dolarlık o büyük ihalelerin açık ve şeffaf olması gerekiyor(du)...
    bu anlattıklarınız adamların meşrebine aykırı
    yeni evlenen bir çifte hayat boyu cinsellik yok demek gibi bir şey..!!

Sayfa 172/1004 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272672 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •