Sayfa 528/1002 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,217 - 4,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1. dolar endeksinin maşallağı var, 94'ü geçebilirse sırasıyla 97 ve 103'ü test eder..

2.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    bunlar hakikaten ya finans isinden anlamiyor

ya da bilinçli olarak insanlari yaniltiyorlar
    Önceden bu kuruluşlara bağırıyorlardı. Sonra işi öğrendiler. Ara ara böyle tahminlere ihtiyaçları olunca basıyorlar parayı alıyorlar övgüyü...

3. Hakikaten tam ********lik oldu bu zamlar, ardı ardına 1 Temmuza girince...

ÖTV ye de gelir bu gidişle, zaten birçok araba üst vergi dilimine geçmişti, bir Clio daire fiyatına eşitlenecek, yakındır..

Youtube'da sokak röportajları var, hayat pahalılığı konulu, bakıyorum bakıyorum, hala akıllanmamış vatandaş...müstehaktır, daha daha zam yapılmalıdır, tepeden tırnağa..donu kalana kadar..cebindeki 'malum' telefonu da satana kadar...

Az biraz markete pazara çıkmadan hesap kitap yapsınlar, her gördüğünü almasınlar, perhiz yapsınlar, kilo versinler, sağlıklı yaşam...ekmek bulamazlarsa pasta yesinler...komedi gibi..

Altta kalanın canı çıksın...

Zam isterüz, iğneden ipliğe, kemer sıkmak fedakarlık yapmak istiyoruz, her şeyi de devletten beklemeyin, padişahım çok yaşa, şeyin deysin arşa...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,087
     Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Biz bakıyoruz da, koyunnar bakmadıkça ne fayda?
    .Garip bir ülkeyiz,benim canımdan al ona ver diyenler nasıl akıllanır onuda bilmiyoruz,bunlar var oldukça bu ülke kendisine gelmesi için zaman alır,1950 senesinden beri hep varlardı zaten hiç tükenmediler devamlı bu ülkeye ayak bağı oldular,az bir şeylen kandırmakta kolaydır,seçilenler kurnazdır bunu bildiklerinden bunu iyi kullanırlar,eğitim düzenimiz malum,1950'den bu zamana kadar ekonomi hiç düzelmedi,düzelmeyen ekonomilerde hep halk bu şekildedir,esasında onların suçuda yoktur iyi eğitim alamadıkları için ekonomik bunalım dolayısıylan,zaten destek oranlarından belli,okur yazar bilmeyenler ilk okul vs desteklerde başı çeker,tahsil oranı yükseldikçe bu oran çok aşağılara iner,demekki seçici değiliz,seçmeyi beceremeyen ülkelerin kaderi budur.Ne zaman eğitim düzeyimiz düzelirse işte o zaman bir umut ışığı vardır,tabiki buda zamanın uzamasına nedendir,50-100 vs,belki seçicilikte bunu becererirsek bu zaman öne çekilebilir

5. Kadınlar evde oturmalıdır.

Erkeğin işine karışmamalıdır.

Kadının işi çocuk bakmaktır.

Kadın erkek eşit değildir, Allah öyle yaratmış.

Kadınları hafiften dövebilirsiniz, kaynak anlı şanlı ulema tayfası..

Şortla mortla gezmesi nefsi şapacağından uygun değildir..

P.S.: Sn Logic bu bir ironidir..

Vurun, koman yiğitlerim..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    -> 1 Temmuz'da gerçekten atağa kalkan ekonomi paniğe yol açtı...

1 Temmuz'da gelen zam yağmuru Soylu'yu yıldırmadı: ''Kalan 30 gün içinde öyle bir atağa kalkacağız ki...''

http://www.zaytung.com/fotohaberdetay.asp?newsid=393964
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. Durum sanıldığından daha kötü. Genel piyasada paranın kokusu bile yok. Tek maaş olanlar emekliler zor durumda. İşçi çıkarma yasağı kalktı. Kısa çalışma ödeneği bitti. BDDK takip sorununu ötelemezse kayış kopar. Üretimin üzerindeki yük azaltilacagi yerde habire zam ile belini kırıyorlar. Borsa kısmında dolar bozdurup hisse alanların hayatınin volesini vurma hevesi hayatının kazığına dönüşmüş. Metastaz daki hastanın fişini çekmişler. Işık Öktenin söylemiyle dünyanın en ucuz borsa ve bankalarınin yüzüne bakan yok. Bir taraftan para musluğunu kisarken bir yandan kgf çıkıyor. Tuikle enflasyon hesabını tutturup promter den pembe tablo okumayla bir yere varamayiz.

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kadınlar evde oturmalıdır.

Erkeğin işine karışmamalıdır.

Kadının işi çocuk bakmaktır.

Kadın erkek eşit değildir, Allah öyle yaratmış.

Kadınları hafiften dövebilirsiniz, kaynak anlı şanlı ulema tayfası..

Şortla mortla gezmesi nefsi şapacağından uygun değildir..

P.S.: Sn Logic bu bir ironidir..

Vurun, koman yiğitlerim..

İstanbul sözleşmesi laflarınin pratikte hiç bir anlamı olmadığını kaç kişi biliyor bu ülkede bilmiyorum , hakimler kadın erkek evlilik anlasmazliginda İstanbul sözleşmesine göre mi karar veriyor hayirrrr.

Bu toplumda bu sözleşmeyi savunan da karşı çıkan da bundan habersiz sallıyor , 6284 no lu yasa da gerekli gereksiz her şey var , evet bu yasaya göre kadın erkek eşit değil, kadın erkekten üstün , kadın beyanı esas ve doğru olması gerekmiyor bunun şimarttigi pek çok kadında var kadın kendine dışarıdan tokmakci bulmuş parayı eski kocasına ödetiyor , boşansa bile yeni evlilik yapmıyor ya nafaka alıyor yıllarca , ya babadan falan maaş hatta bunu başörtülü hatunlar daha fazla yapiyor .

İstanbul sözleşmesinin pratikte hiç bir anlamı yoktur yargıçlar cinsel eğilim veya kadın hakları dahil hiç bir konuda bununla bir karar veremezler , bu gerekli yasaların çıkması için bir niyet mektubu gibidir .

Ha eksik olan ne şu, batıda bugün kadın kadın , erkek erkek evlilik yapıyorlar resmi olarak bunun düzenlemeleri yok henüz bunu ozleyenler bu düzenleme ciksinda hemen evlenelim diyen ipineler ve lb ler için problem.

O zaman öyle söylensin kadın beyanı esas çalışan ( pek çok yalan söyleyip kocasıni evden attıran kadın da var çeşitli nedenlerle) aile mahkemeleri ve sistemin arkasına saklanıp sanki kadın hakları savunuculugu adı altında konuşanlara gelsin .

Bilmeyen KADEM vakfını da incelesin.Bu yasayı onlar çıkarttı , ama sözel olarak sanki başkaları çıkarttı.

Ben şahsen erkeğin veya kadının kazandıklarının kendisine ait olmasını savunuyorum , kadınlar ,erkeginde rızasıyla ,çocuk yapıp iş hayatindan feragat etmişse bir karşılığı olabilir ama pastayı anında ortadan ikiye bölen sistemle evlilik falan olmaz , bu yasalar evlenmeden birlikte yaşamayı destekleyen yasalardir, mesela adam yasaya göre evlenmeden birlikte yaşadığı kadına bakmak zorunda değilken evlendiğinde resmen başını belaya sokmaktadır .

Mal rejimi ayrılığı benimsense bile , kadın bir iki arkadaşını yalancı şahit gösterip biraz rol kesse güzel bir tazminat koparabilir .
    Facebook ta sosyal medyada vb pek çok avukat var kadınları ikna edip kocalarına dava actirmaya çalışan bu sayede para kazanıyorlar.

Muhakkak mağdur edilen kadınlarda var yasalar onları korumalı ancak tek taraflı beyan üzerine çalışan asla doğruluğu aranmayan sistemle íş yürümez .

Sayfa 528/1002 İlkİlk ... 28428478518526527528529530538578628 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •