Alıntı Originally Posted by TyphoonTrader Yazıyı Oku
https://www.macrotrends.net/2577/sp-500-pe-ratio-price-to-earnings-chart'>S&P 500 PE Ratio - 90 Year Historical Chart

SP500 geçmiş FK oranı grafiği. Çok garip yerlerdeyiz. 2009 yılındaki 120 FK zirvesini boşverin, tüm şirketler çok kötü bilanço açıklamıştı. Geriye sadece 2000 yılındaki tech balonu döneminde ancak bu FK oranlarına çıkmış. Tehlikeli sularda yüzüyoruz. Fakat bir yandan da faizler korkunç düşük. Bu nedenle bu FK seviyeleri mazur görülebilir. Ya gelecek bilançolar ile FK'lar düşecek veya faiz yükselmesi haberi ile fiyatlar çakılacak.

Tek korkum ucuzuz derken, global bir düzeltmeye kurban gidip -%15-30 oradan gol yemek. Gerçi XU30 hisselerini açıyorum FK'larına bakıyorum SASA, GUBRF dışında öyle balon bir fiyat göremiyorum. 3,50 FK ile SAHOL nereye düşecek diyorum ama belli olmaz tabi.
SP500 ve Dow'da işin en ilginç tarafı ise EW sayımları. 2020 dibinden itibaren yaşanan dalga yeni büyük döngünün 1. dalgası olarak sayılıyor. Bu dalga biraz daha yukarı hareket edip sonra 2. dalga düzeltmesi gelecek, 2020 pandemi dibini aşağıya kırmayacak şekilde. Sonrasında ise en az 15-20 yıl sürecek yukarı yönlü bir 3. dalga bekleniyor. Artık Dow 80 bin mi olur 100 bin mi, 120 bin mi bilinmez. Hangi dinamiklerle olacak ben de çok merak ediyorum. Bizim borsalara gelince, elimdeki pozları kapatıp sadece dış borsalarda işlem yapmaktan başka bir düşüncem yok artık. Cuma günü başlıyorum.
Son bir şey daha yazayım. Gelişmekte olan borsaların EW sayımları da aynı şekilde. 2021 son çeyreğinde orta şiddetli, 2022 3. çeyreğinde şiddetli bir geri çekilme sonrasında 2023-2024 den itibaren 15-20 yıllık bir ralli görünüyor.