Bu sefer dışarısı kırmızıya döndü bizim saçma sapan borsamız art i yaparsa şaşırmayin. Dünkü zararı ons sayesinde şans icabı kurtardık bu vade yukarı giderse kar yazmaya basliyacaz. Ama hiç umudum yok
Yarın faiz indirimi beklemiyorum. Agustos'da da beklemiyorum. Eylül ve Ekimde de kesinlikle beklemiyorum. Kasım ve Aralık belki...
Tabii bunlar ekonomik doğrulara ve kukla MB başkanının açıklamalarına dayanarak beklenti. Ama o açıklamaların pek de bir değeri yok çünkü MB yi aslında ekonominin E sinden anlamayan bir başkası yönetiyor...
İktidarda bulunan islami rejimin mutlaka faiz ile barışması lazım. Ve sözde değil özde. Televizyona çıkıp, faizi kucaklayıcı açıklamalar yapılmalı. Lakin "faiz haramdır" gibi saçma bir dini dogma üzerinden ülkenin 20 senesini çaldılar. Bakın bu ülke ekonomisinin dikiş tutmamasının altında yatan temel sebep faiz gibi hayati bir finansal entrüman ile islami rejimin yaptığı soğuk savaşdır. Sürekli savaşıyolar, sürekli kaybediyolar ama ne yazık ki akıllanmıyorlarda. Einstein'ın dediği gibi "delilik, sürekli aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir."
Ülke olarak bir loop un içindeyiz. Faiz indiriyoruz, döviz fırlıyor, döviz fırladığı için enflasyon uçuyor ve enflasyonu frenlemek için faiz arttırıyoruz ama arkasından acele ile faiz indiriyoruz, .........
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Bencamine çökenler dikkatli olsunlar...
https://youtu.be/wmKbZeNYbXc
Senin en güzel yerin,
Kahve rengi gözlerin...
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.
Yer İmleri